Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

"Chelsea" izdod 74 miljonus par vārtsarga un aizsarga iegādi

"Chelsea" izdod 74 miljonus par vārtsarga un aizsarga iegādi
Aksels Disasī. Foto: Reuters/Scanpix

Anglijas Premjerlīgas klubs Londonas "Chelsea", kas pagājušo sezonu pabeidza tikai 12. vietā un palika bez Eirokausiem, starpsezonā turpina aktīvi darboties spēlētāju tirgū. Komandu par 29 un 45 miljoniem eiro papildinājuši attiecīgi vārtsargs Roberts Sančess un aizsargs Aksels Disasī.

25 gadus vecais Roberts Sančess konkurēs ar Kepu Arizabalagu par Londonas "Chelsea" pirmā vārtsarga vietu. Starpsezonā komandu pameta Eduārs Mendī, kurš tika pārdots Saūda Arābijas čempionei "Al-Ahli".

Spānis dzimto "Levante" akadēmiju pameta 2013. gadā un "Brighton&Hove Albion" pievienojās jau 15 gadu vecumā. Profesionālās karjeras pirmās sezonas pavadot īrē, viņš galvenajā komandā debitēja 2020. gada novembrī, drīz kļūstot par pirmo numuru. Taču pērnās sezonas nogalē viņš zaudēja pozīciju Džeisonam Stīlam.

Sančess aizvadījis divas spēles Spānijas valstsvienībā un tika iekļauts sastāvā gan 2021. gadā notikušajam Eiropas čempionātam, gan 2022. gada nogalē notikušajam Pasaules kausam.

Paredzams, ka iejušanās jaunajā komandā spāņu vārtsargam neprasīs ilgu laiku, jo par "Chelsea" vārtsargiem atbild Bens Robertss, kurš iepriekš strādāja tieši Braitonā.

Tāpat Londonas klubs ieguvis papildinājumu aizsargu līnijā, kurai pievienojies francūzis Aksels Disasī. Lai iegūtu 25 gadus veco aizsargu, kurš pārnācis no "Monaco", "Chelsea" klubs šķīries no 45 miljoniem eiro. Disasī līgumā ar aizvadītās "Ligue 1" sezonas sestās vietas īpašnieci vēl bija atlikušas divas sezonas, taču tagad, pārceļoties uz Anglijas Premjerlīgu, aizsargs ar savu jauno komandu jau noslēdzis sešu gadu līgumu.

Disasī "Monaco" rindās spēlējis kopš 2020. gada, bet aizvadītajā Francijas čempionāta sezonā aizvadīja 38 mačus, gūstot trīs vārtus. Visu līdzšinējo karjeru aizsargs aizvadījis dzimtenē, pirms tam pārstāvot arī citu "Ligue 1" vienību "Reims''.

Pērn centra aizsargs debitēja arī Francijas valstsvienībā, dodoties laukumā trīs spēlēs 2022. gada Pasaules kausa izcīņā, kur francūži kļuva par vicečempioniem.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/soccer/story/_...
https://www.bbc.com/sport/football/...


, 2023-08-04 13:58, pirms 10 mēnešiem
Laikam grib izpirkt visu Braitonu.
, 2023-08-04 13:59, pirms 10 mēnešiem
Labs papildinājums,visticamāk ies startā un Kepa maiņa, ļoti labs darījums!
Arne Slots. Foto: AP/Scanpix
2

Slots apstiprina kļūšanu par Klopa pēcteci ''Liverpool'' trenera amatā

Par nākamo Anglijas Premjerlīgas komandas ''Liverpool'' galveno treneri plāno kļūt līdzšinējais ''Feyenoord'' speciālists Arne Slots. To viņš šodien apstiprinājis pats. Kopā ar ''Feyenoord'' Slots kļuvis par Nīderlandes čempionu un kausa ieguvēju.
Edersons un Peps Gvardiola. Foto: AP/Scanpix
1

"Manchester City" pamatvārtsargs Edersons izlaidīs Premjerlīgas titulspēli un kausa finālu

LETA--AP. Anglijas čempionvienības un pašreizējās līderes "Manchester City" pamatvārtsargs Edersons izlaidīs sezonas izšķirošās spēles - svētdienas pēdējo kārtu Premjerlīgā, kurā izšķirsies titula liktenis, un arī 25. maijā paredzēto kausa finālu pret "Manchester United".
Kouls Pālmers. Foto: AFP/Scanpix
3

"Chelsea" pakāpjas uz Eirokausu zonu, "Manchester United" pārspēj Ņūkāslu

Anglijas Premjerlīgā futbolā aizvadītas arī abas atlikušās pārceltās spēles. Londonas "Chelsea" ar 2:1 uzvarēja Braitonā, bet "Manchester United" mājās ar 3:2 apspēlēja Ņūkāslas "United".