Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

TV4 tiešraidē ''Grobiņa'' uzņems ''Riga'', ''Metta'' - ''Valmieru''

TV4 tiešraidē ''Grobiņa'' uzņems ''Riga'', ''Metta'' - ''Valmieru''
"Riga FC" pirms nedēļas izcīnīja Superkausu. Foto: LFF

Šodien ar divām spēlēm noslēgsies Latvijas futbola Virslīgas pirmās kārtas spēles. Plkst. 13:00 debitante ''Grobiņa'' spēkosies pret Superkausa ieguvēju ''Riga'', bet divas stundas vēlāk ''Metta'' uzņems ''Valmieru''. Abu spēļu tiešraides kanālā TV4 un portālā ''Sportacentrs.com''.

• Šodien plkst. 13:00 un 15:00 noslēgsies Latvijas futbola Virslīgas pirmās kārtas izspēle. Kā pirmie laukumā dosies turnīra debitanti ‘’Grobiņas’’ futbolisti, uzņemot vicečempioni ‘’Riga’’.

• ‘’Grobiņa’’ pacēlās uz Virslīgu pēc tam, kad pagājušajā sezonā kļuva par otrās līgas čempioni. Galvenā trenera Viktora Dobrecova vadībā pārsvarā sastāvs veidots no latviešu futbolistiem, taču ir arī atsevišķi leģionāri.

• Nozīmīgākas izmaiņas sastāvā notikušas ‘’Riga’’, kas sezonu pirms nedēļas sāka ar Latvijas atjaunotā Superkausa izcīnīšanu, pēcspēles sitienos pārspējot RFS.

• Nozīmīgākā no izmaiņām bijusi trenera štābā – Tomislavu Stipiču nomainījis Simo Valakari. Tāpat sastāvā veiktas izmaiņas leģionāru rindās.

• Plkst. 15:00 Virslīgas pirmā kārta noslēgsies ar maču starp ‘’Metta’’ un ‘’Valmieras’’ komandām.

• ‘’Metta’’ viens no pagājušās sezonas līderiem Lūkass Vapne starpsezonā pārcēlās tieši uz Vidzemes futbola komandu. Starpsezonā ‘’Mettu’’ pameta arī tādi vadošie spēlētāji kā Artjoms Puzirevskis un Normunds Uldriķis.

• Pagājušajā sezonā divas reizes uzvarēja ‘’Valmiera’’ (1:0, 2:1), reizi ‘’Metta’’ (4:1), bet reizi tika fiksēts neizšķirts (1:1).

• Virslīgas sezona sākusies ar RFS uzvaru pār ‘’Audu’’ (2:1), ‘’Tukums 2000’’ uzvaru pār ‘’Liepāju’’ (2:0) un ‘’Jelgavas’’ bezvārtu neizšķirtu pret ‘’Daugavpili’’ (0:0).

• Abu spēļu tiešraides kanālā TV4 un portālā ‘’Sportacentrs.com’’.

'TonyBet'' Virslīgas pirmā kārta

Dat.LaiksSpēleRezultātsVieta
08.03.18.00Auda – RFS1:2 (0:1)Mežaparks SV
09.03.14.00Liepāja – Tukums 2000/Telms0:2 (0:0)"Daugavas" stadiona rez. lauk.
16.00Jelgava – Daugavpils0:0Jelgavas bāzes māksl. lauk.
10.03.13.00Grobiņa/LFS – Riga"Daugavas" stadiona rez. lauk.
15.00Metta – ValmieraHanzas vidusskolas laukums

, 2024-03-10 09:16, pirms 2 mēnešiem
Aiziet Valmiera
, 2024-03-10 13:46, pirms 2 mēnešiem
Valmierai jāuzvar Metta un vakarā vēl Rubene, tad valmieriešiem izdevusies svētdiena būs
"Grobiņas" futbolisti un līdzjutēji. Foto: Liepājniekiem.lv
14

Tukumnieki uzbrūk biežāk, taču "Grobiņa" gūst pirmo uzvaru izbraukumā

Latvijas futbola Virslīgā pirmoreiz izbraukumā uzvarējusi "Grobiņas" komanda, šodien reabilitējoties "Tukumam 2000"/"Telms" par klupienu (0:2) savstarpējā cīņā pirmajā aplī.
Aleksejs Golijanins. Foto: Margarita Vigule
27

Daugavpils trāpa no stūra, grauj un kļūst par vicelīderi, Golijanins apvainojas un dezertē

"TonyBet" Virslīgā turpina uguņot mazbudžeta klubs "Daugavpils", kas savā laukumā jau pirmajā puslaikā guva trīs vārtus un ar 4:0 sagrāva "Metta", no otrās vietas nostumjot Baltijas bagātāko sporta klubu "Riga". Ar diviem vārtiem izcēlās Jevgenijs Miņins, kurš trāpīja gan pendeli, gan arī…stūra sitienu.
Dmitrijs Zelenkovs guva vārtus savā 24. dzimšanas dienā. Foto: Sanita Sparāne/RFS
3

Čempione un līdere RFS atspēlējas Jelgavā, uzvaras pendeli iesit Lipuščeks

Pirmo mājas spēli uz dabīgā seguma aizvadīja arī "Jelgava", kas Jāņa Lūša Zemgales Olimpiskā centra stadionā pirmajā puslaikā ar tiešo brīvsitienu pat izvirzījās vadībā, tomēr punktus čempionei un līderei RFS neatņēma (1:2) un piedzīvoja ceturto zaudējumu pēc kārtas.