Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Osimenam divi vārti, ''Napoli'' A sēriju sāk ar uzvaru pār jaunpienācēju

Osimenam divi vārti, ''Napoli'' A sēriju sāk ar uzvaru pār jaunpienācēju
Viktors Osimens. Foto: AFP/Scanpix

Šodien ar pirmo spēli startēja 2023./2024. gada A sērijas čempionāts. To ar uzvaru sāka esošā čempione ''Napoli'', kas izbraukumā ar 3:1 pārspēja jaunpienācēju ''Frosinone''. Ar diviem vārtiem izcēlās uzbrukuma līderis Viktors Osimens.

• Itālijas A sērijas jauno čempionātu ar uzvaru sākusi esošā čempione ‘’Napoli’’, kas izbraukumā ar 3:1 pārspēja ‘’Frosinone’’.

• Pirmie vadībā izvirzījās A sērijas jaunpienācēji, taču tālākajā spēles gaitā pārliecinošāki jau bija viesi no Neapoles. Viņi izdarīja par gandrīz piecām reizēm vairāk sitienus (19:4), no kuriem astoņi trāpīja vārtu taisnstūrī.

• Divus vārtus uzvarētāju labā guva ‘’Napoli’’ uzbrukuma līderis Viktors Osimens. Vispirms 42. minūtē viņš guva kluba otros vārtus, bet otrajā puslaikā fiksēja gala rezultātu. Vēl ar precīzu sitienu izcēlās Mateo Politano.

• Divos vārtos ar rezultatīvām piespēlēm piedalījās Džovanni di Lorenzo. Šodienas mačs kļuva par pirmo reizi, kad A sērijas spēlē viņš divas reizes asistē vārtu guvumā. No pēdējām desmit piespēlēm sešas adresētas Osimenam.

• Pagājušajā sezonā ‘’Napoli’’ ar pārliecinošu sniegumu visas sezonas garumā izcīnīja A sērijas titulu pirmo reizi 33 gadu laikā.

A sērijas 1. kārta

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Frosinone - Napoli1:3 (1:1)Haroui 7' - Politano 24' Osimens 42' 79'
Empoli - Hellas Verona0:1 (0:0)Bonazoli 75'
Genoa - Fiorentina
Inter - Monza
Sassuolo - Atalanta
Roma - Salernitana
Lecce - Lazio
Udinese - Juventus
Torino - Cagliari
Bologna - Milan

Masimiljāno Allegri ar iegūto Itālijas kausu. Foto: Zumapress/Scanpix
1

''Juventus'' pēc izcīnītā Itālijas kausa no amata atbrīvo galveno treneri

A sērijas komanda Turīnas ''Juventus'' šodien oficiāli paziņojusi, ka no galvenā trenera amata atlaidusi Masimiljāno Allegri, kurš Itālijas kausa finālā pret ''Atalanta'' vairākkārtīgi zaudējis savaldību.
Turīnas "Juventus" futbolisti un līdzjutēji Romas Olimpiskajā stadionā pēc triumfa 2024. gada Itālijas kausa izcīņā. Foto: Gregorio Borgia/AP/Scanpix
3

"Juventus" 15. triumfs Itālijas kausā, "Atalanta" neizraujas no finālu likstām

15. reizi turnīra vēsturē Itālijas kausa izcīņā triumfējusi Turīnas "Juventus", šovakar finālspēlē Romā ar 1:0 pieveicot Bergamo "Atalanta".
Olivjē Žirū. Foto: IPA/SIPA/Scanpix
1

"Milan" uzbrucējs Žirū vasarā pievienosies ASV futbola klubam "Los Angeles"

LETA--DPA. Francijas futbolists Olivjē Žirū vasarā pievienosies Ziemeļamerikas Augstākās futbola līgas (MLS) klubam "Los Angeles", otrdien paziņoja Losandželosas klubs.