Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Klops pēc sadursmes ar Cimiku apstiprina: grieķu aizsargam ir atslēgas kaula lūzums

Agris Suveizda

Klops pēc sadursmes ar Cimiku apstiprina: grieķu aizsargam ir atslēgas kaula lūzums
Bukajo Saka, Kosts Cimiks un Jirgens Klops. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Anglijas futbola klubs "Liverpool" savainojumu dēļ zaudējis abus pirmās komandas kreisās malas aizsargus – jau ilgi savainotajam skotam Endrū Robertsonam lazaretē pievienojies arī grieķis Kosts Cimiks.

"Liverpool" sestdien atspēlējās pret Londonas "Arsenal" (1:1), taču Premjerlīgā neuzvarēja jau otrajā mājas spēlē pēc kārtas un ar 39 punktiem 18 mačos ieņem otro vietu, par punktu atpaliekot no "Arsenal". Pirmajā puslaikā arī nācās veikt piespiedu maiņu – sāncenšu līderis Bukajo Saka divcīņā pagrūda grieķu aizsargu Cimiku, kurš ielidoja kājās savas komandas galvenajam trenerim Jirgenam Klopam.

Vācu speciālists apstiprināja, ka 27 gadus vecajam grieķim ir konstatēts atslēgas kaula lūzums, kā dēļ nāksies izlaist vairākus mēnešus. Jau kopš oktobra vidus lazaretē ar pleca savainojumu ir arī vadošais kreisais aizsargs Robertsons, kurš traumā iedzīvojās Skotijas izlases spēlē pret Spāniju. "Atslēgas kaula lūzums ir ļoti slikti, jo tas prasa ilgu laiku. Tāpat kā Robo: viņam bija cits savainojums, taču arī ilgstošs," teica Klops.

Kopš Robertsona savainojuma Cimiks bija sācis gandrīz visas "Liverpool" spēles Premjerlīgā. Tā kā aiz skota un grieķa mugurām paliek tikai maz pieredzējuši jaunieši Lūks Čemberss un Kalums Skenlons, visdrīzāk kreisajā malā nāksies spēlēt labkājim Džo Gomesam, kurš sestdien nomainīja Cimiku un novembrī, decembrī divus mačus jau bija sācis kreisajā malā. Rīt "Liverpool" viesosies Bērnlijā, bet pirmdien 2024. gadu sāks ar svarīgu mājas spēli pret Ņūkāslas "United". Robertsons pamazām jau tuvojas tam, lai varētu atgriezties ierindā, bet līdz gada beigām tas diezin vai notiks.

Cimiks profesionālo karjeru sāka Grieķijas grandā Pirejas "Olympiacos", pabija īrēs arī Dānijas "Esbjerg" un Nīderlandes "Wilem II", bet uz Liverpūli 13 miljonu transfērā pārcēlās 2020. gada vasarā. Grieķijas izlasē Cimiks ir aizvadījis 32 spēles.

Izmantotie resursi:
https://www.liverpoolfc.com/news/ju...

  -2 [+] [-]

, 2023-12-25 13:12, pirms 5 mēnešiem
Tā treneru lēkāšana pie laukuma sānu līnijas ir dažreiz pārspīlēta. Rezultāts.

  +1 [+] [-]

, 2023-12-25 14:29, pirms 5 mēnešiem
IIHF WC 2023 rakstīja: Tā treneru lēkāšana pie laukuma sānu līnijas ir dažreiz pārspīlēta. Rezultāts.
Vajadzētu sēdēt visu spēli kā savulaik Valērijs Lobanovskis (Kijevas Dinamo), ja?!

     [+] [-]

, 2023-12-25 15:19, pirms 5 mēnešiem
rasty_ryan rakstīja: Vajadzētu sēdēt visu spēli kā savulaik Valērijs Lobanovskis (Kijevas Dinamo), ja?!
nu ja.

     [+] [-]

, 2023-12-25 15:25, pirms 5 mēnešiem
Par lielu Latviju! rakstīja: nu ja.
Nu, ja vadi komandu, tad pamēģini tā 90 minūtes.
Priecīgus Ziemassvētkus!

     [+] [-]

, 2023-12-25 19:59, pirms 5 mēnešiem
rasty_ryan rakstīja: Vajadzētu sēdēt visu spēli kā savulaik Valērijs Lobanovskis (Kijevas Dinamo), ja?!
beskovs vispār sēdēja tribīnēs