Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

''Olympiacos'' aizsargs Vokaps atzīts par Eirolīgas sezonas aizsardzības spēlētāju

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

''Olympiacos'' aizsargs Vokaps atzīts par Eirolīgas sezonas aizsardzības spēlētāju
Tomass Vokaps. Foto: SIPA/Scanpix

ULEB Eirolīga sākusi paziņot sezonas individuālo balvu uzvarētājus. Par sezonas labāko aizsardzības spēlētāju atzīts Pirejas ''Olympiacos'' aizsargs Tomass Vokaps.

31 gadu vecais Vokaps aizvadītajā Eirolīgas pamatturnīrā bija Pirejas ''Olympiacos'' aizsardzības centrālā figūra perimetrā. Sezonā amerikānis ar Grieķijas pasi pārtvēra 60 bumbas, kas bija labākais rādītājs līgā, savukārt viņa pārstāvētā komanda uzrādīja labāko aizsardzību visā līgā – ielaisti 74,4 punkti mačā.

Balsojumā otrajā vietā ierindojās Madrides ''Real'' centrs Valters Tavaress, kurš par labāko aizsardzības spēlētāju tika atzīts trijās no iepriekšējām četrām sezonām, trešo vietu ieguva ''Monaco'' uzbrucējs Džons Brauns, ceturtais bija Telavivas ''Maccabi'' centrs Džošs Nībo, bet piektais – ''Panathinaikos'' saspēlnieks Džerians Grants. Vismaz vienu balsi saņēma arī Nikolo Melli no Milānas ''Olimpia'', Vensāns Puarjē no ''Real'', Alesandro Pajola no Boloņas ''Virtus'', Edmons Samners no Kauņas ''Žalgiris'', Seržs Ibaka no Minhenes ''Bayern'' un Semi Odželei no ''Valencia''.

Vakar par Eirolīgas sezonas labāko jauno spēlētāju tika atzīts lidojošais Berlīnes ALBA basketbolists Gabriele Pročida.

ULEB Eirolīgas sezona no 24. līdz 26. maijam noslēgsies Vācijas galvaspilsētā Berlīnē ar tradicionālo Final Four turnīru. Pusfinālos Madrides ''Real'' pagājušā gada fināla atkārtojumā spēkosies pret Pirejas ''Olympiacos'', bet otrā pārī sacentīsies Stambulas ''Fenerbahce'' un Atēnu ''Panathinaikos''.

Eirolīgas sezonas aizsardzības spēlētājs

GadsSpēlētājsPozīcijaKlubs
2024.Tomass VokapsAizsargsOlympiacos
2023.Valters TavaressCentrsReal Madrid
2022.Kails HainssCentrsOlimpia Milano
2021.Valters TavaressCentrsReal Madrid
2019.Valters TavaressCentrsReal Madrid
2018.Kails HainssCentrsCSKA
2017.Adams HangaAizsargsBaskonia
2016.Kails HainssCentrsCSKA
2015.Braients DanstonsCentrsOlympiacos
2014.Braients DanstonsCentrsOlympiacos

Izmantotie resursi:
https://www.euroleaguebasketball.ne...