Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Inoue atgūstas no šoka cīņas sākumā un izceļas ar kārtējo iespaidīgo nokautu

Inoue atgūstas no šoka cīņas sākumā un izceļas ar kārtējo iespaidīgo nokautu
Naoja Inoue nokautē Luisu Neri. Foto: AFP/Scanpix

Japānas bokseris Naoja Inoue aizstāvēja savu neapstrīdētā čempiona titulu otrā vieglākā svara kategorijā, Tokijā sestajā raundā nokautējot savu izaicinātāju Luisu Neri.

Naoja Inoue (27-0), kurš tiek uzskatīts par vienu no šobrīd labākajiem bokseriem pasaulē (visās svara kategorijās), līdz šodienai ne reizi nevienā savā profesionālā boksa cīņā nebija nonācis nokdaunā. Tas mainījās šodienas cīņas pirmajā raundā, kad meksikānis Luiss Neri (35-2) pārsteidza viņu ar kreiso āķi un nogāza uz grīdas.

Inoue gan ātri piecēlās un nelikās īpaši ievainots. Meksikas bokseris Neri, kurš pirms cīņas bija nosaucis Inoui kā pārvērtētu, pēc pretinieka nosūtīšanas nokdaunā turpināja aktīvi uzbrukt, cerot pabeigt cīņu ar sensāciju jau pirmajā raundā. Taču Japānas "Briesmonis" Inoue izvairījās un sagaidīja raunda beigas.

Otrajā raundā Inoue jau bija pilnībā atguvies un pārņēma iniciatīvu. Viņš atbildēja ar nokdaunu savā izpildījumā, no kura meksikānis gan droši piecēlās. Taču turpinājumā Neri aptrūkās ieroču sekmīgiem pretuzbrukumiem.

Inoue viņu vēlreiz nosūtīja nokdaunā piektajā raundā, un tad sekoja nokauts sestajā raundā. Inoue pat atļāvās "uzspēlēt publikai", demonstratīvi piedāvājot pretiniekam iespējas veikt sitienus un ar roku žestiem vaicājot "tas ir viss, ko vari?". Pēc tam Inoue pārgāja uzbrukumā, iespieda Neri ringa stūrī, kur pēc īsas sitienu apmaiņas nokautēja Neri ar taisnu labās rokas sitienu.

Inoue līdz ar to nosargāja visus pasaules čempiona titulus (WBA, IBF, WBC un WBO) svara kategorijā līdz 53.3kg. Viņš uzvarējis visās 27 cīņās savā karjerā, izcīnot pasaules čempiona titulus četrās svara kategorijās, divās no tām kļūstot par neapstrīdēto čempionu.

Šī bija Inoues trešā cīņa šajā svara kategorijā. Visas trīs cīņas viņš aizvadījis pret šīs divīzijas "Top5" bokseriem un visus pieveicis ar nokautu. Inouem 27 cīņās profesionālajā boksā ir 24 nokauti.

Viņa nākamā cīņa, visticamāk, būs pret Austrālijas bokseri Semu Gudmenu (18-0), kurš pēc cīņas iznāca ringā. Gudmens ir WBO un IBF titulu obligātais pretendents, un abi bokseri pauda apņēmību vienoties par savstarpējās titulcīņas aizvadīšanu septembrī.

Inoue pirmoreiz karjerā tiek nosūtīts nokdaunā

Inoue "spēlējas" ar pretinieku

Cīņas noslēgums ar nokautu


, 2024-05-06 16:17, pirms 2 nedēļām
Laba cīņa… bet šoks japāņiem bija ne pa jokam 1 raundā. 😁
, 2024-05-06 18:08, pirms 2 nedēļām
Vismaz neliela intriga radās, ne jau šoks.

Briesmonis
Emanuels Navarete un Deniss Berinčiks. Foto: Boxing Scene
1

Vēl viens triumfs Ukrainas boksam: Berinčiks kļūst par vieglā svara WBO čempionu

Ukrainas bokseris Deniss Berinčiks San Djēgo, ASV, aizvadītajā cīņā par WBO pasaules čempiona titulu vieglajā svarā pieveica par favorītu uzskatīto meksikāni Emanuelu Navareti.
Oleksandrs Usiks cīņā pret Taisonu Fjūriju. Foto: AP/Scanpix
83

Usiks pieveic Fjūriju un kļūst par neapstrīdēto pasaules čempionu

Cīņā par neapstrīdētā čempiona titulu boksa smagsvaros Oleksandrs Usiks pēc punktiem pieveica Taisonu Fjūriju, kļūstot par pirmo visu četru vadošo boksa organizāciju čempionu smagsvaros.
Džeijs Opetaija un Mairis Briedis. Foto: Action Images via Reuters/Scanpix
164

Briedis pēc punktiem piekāpjas Opetaijam cīņā par IBF čempiona titulu

Cīņā par IBF pasaules čempiona jostu pirmā smagā svara kategorijā Mairis Briedis pēc punktiem piekāpās Austrālijas bokserim Džeijam Opetaijam, piedaloties Fjūrija-Usika cīņu vakarā Saūda Arābijā.