Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3031, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Latvijas pretiniekus amerikāņus vadīs Minesotas "Wild" galvenais treneris Hainss

Latvijas pretiniekus amerikāņus vadīs Minesotas "Wild" galvenais treneris Hainss
Džons Hainss. Foto: USA Today Sports/Scanpix

LETA. Latvijas vīriešu hokeja izlases pretinieci maijā gaidāmajā pasaules čempionātā ASV valstsvienību turnīrā vadīs Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienības Minesotas "Wild" galvenais treneris Džons Hainss, šodien paziņoja ASV Hokeja federācija ("USA Hockey").

Hainsam aizvadot pirmo sezonu "Wild" galvenā trenera amatā, komanda nekvalificējās Stenlija kausa izcīņai. 49 gadus vecais Hainss ASV pieaugušo izlasi vadījis arī 2016. un 2019. gada pasaules čempionātos, kā arī 2016. gada Pasaules kausa izcīņā. Kā galvenajam trenerim un asistentam viņam ir pieredze arī ASV jaunatnes izlasēs, ar kurām Hainss izcīnījis visu kalumu godalgas pasaules meistarsacīkstēs.

2011. gadā, vadot Vilksbāras/Skrentonas "Penguins" komandu, Hainss tika atzīts par Amerikas Hokeja līgas (AHL) sezonas labāko treneri. Bostonas Universitātē trenera gaitas sākušais Hainss NHL vadījis arī Ņūdžersijas "Devils" un Nešvilas "Predators" komandas.

Latvijas un ASV izlases pasaules čempionātā tiksies apakšgrupu turnīra noslēgumā 21. maijā. Pirmo spēli amerikāņi aizvadīs 10. maijā pret zviedriem, latvieši – 11. maijā pret poļiem, un vēl grupā spēlēs arī Vācija, Slovākija, Francija un Kazahstāna.

Izmantotie resursi:
LETA


Rodrigo Ābols. Foto: Guntis Lazdāns/LHF
57

Latvijai pret NHL zvaigznēm pildīto ASV izlasi nepieciešami trīs punkti

Šovakar noslēdzošo spēli Ostravas apakšgrupā aizvadīs Latvijas izlase, kas pulksten 17:20 spēkosies pret Amerikas Savienotajām Valstīm. Lai turpinātu cīņu par ceturtdaļfinālu, nepieciešami trīs punkti. Tiešraide LTV7 kanālā.
Foto: Guntis Lazdāns/LHF
8

Pamatvārtsargu neatklāj arī šoreiz, spēles sastāvam ir plāns A un plāns B

Pēc Latvijas izlases rīta treniņa treneris Raimonds Vilkoits norādīja, ka arī šoreiz pamatvārtsargs vakara spēlei priekšlaicīgi publiski netiks atklāts, pieturoties pie nostājas, kas ievērota jau līdzšinējā čempionāta gaitā. Viņš ieskicēja spēles plānu pret ASV izlasi un pastāstīja par Latvijas izlases uzdevumiem šajā svarīgajā spēlē, kurā Latvijas valstsvienībai derīga būs tikai uzvara pamatlaikā.
Slovākijas hokejisti. Foto: IIHF
5

PČ grupu turnīra beigas: Austrijai, Somijai un Slovākijai cīņa par 1/4 finālu

Šodien no plkst. 13:20 noslēgsies 2024. gada pasaules čempionāta grupu turnīrs. A grupā pēdējo vietu ceturtdaļfinālā sadalīs Austrijas un Somijas hokejisti. Austrijai 13:20 gaidāma spēle pret Lielbritāniju, bet Somijai 21:20 pret Šveici. B grupā 21:20 Slovākijai paredzēta spēle pret Zviedriju un, ja Latvija pamatlaikā uzvarēs ASV, tad slovākiem vietas nodrošināšanai labāko astoņu vidū būs nepieciešams tikt vismaz pie punkta.