Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Par Latvijas čempioniem 24h rogainingā kļūst Šmaukstelis un Lauders, savācot visus kontrolpunktus

Par Latvijas čempioniem 24h rogainingā kļūst Šmaukstelis un Lauders, savācot visus kontrolpunktus
Godalgoto trijnieks vīriešiem. Foto: Mareks Gaļinovskis.

20 stundās un 10 minūtēs pieveikti 124 kilometri, apmeklēti pilnīgi visi kontrolpunkti un savākti maksimāli iespējamie ieskaites 520 punkti – tas pa spēkam bija Guntim Šmaukstelim un Kārlim Lauderam no komandas „Šmauders”, kuri kļuva par Latvijas čempioniem rogainingā vīrīešu komandām.

Pagājušajā nedēļas nogalē, 4. un 5. maijā, Jaunkalsnavā, „LVM Arborētums” notika Latvijas čempionāts rogainingā jeb komandu orientēšanās sportā, kur 80 komandas 168 kvadrātkilometru lielā apvidū 24 stundas cīnījās par čempionu tituliem.

Cīņa par uzvaru izvērtās ļoti sīva, jo pirmo divu vietu ieguvēji spēja savākt visus maksimāli iespējamos ieskaites punktus, vien komanda „Pitagora slapjās bikses” (Miķelis Zumbergs, Alberts Jasāns) to paveica tikai nepilnas 40 minūtes ilgāk nekā uzvarētāji. Trešā vieta absolūtajā vērtējumā jauktajai komandai „Superkleperīgs meža skuvums” (Aiva Klepere un Uldis Klepers).

Sacensības no dalībniekiem prasīja ne tikai lielu izturību, orientēšanās prasmes un distances plānošanu, bet arī spēku pārvarēt kalnus un lejas, purvus, bebru appludinātus grāvjus, aizaugušus brikšņus un koku sagāzumus. Bet par spīti grūtībām distancē, dalībnieki novērtēja gan augsto sacensību līmeni, gan apvidu, atzīstot, ka tas ir Eiropas un pasaules čempionātu cienīgs.

Latvijas čempionātu rīkoja orientēšanās klubs „MEŽMALAS” sadarbībā ar Latvijas Orientēšanās federāciju. Balvas sarūpēja ilggadējie LOF sadarbības partneri „Kokmuiža” un „Maxima”.

Latvijas čempionāta medaļnieki

Vīriešu komandas:
1. Šmauders (Guntis Šmaukstelis, Kārlis Lauders) - 520 punkti
2. Pitagora slapjās bikses (Miķelis Zumbergs, Alberts Jasāns) - 520 punkti
3. Kur latvju dēli dzied (Guntars Žilinkskis, Rihards Žilinskis) - 456 punkti

Jauktās komandas:
1. Superkleperīgs meža skuvums (Aiva Klepere, Uldis Klepers) - 479 punkti
2. 100 km purvā (Ildze Straume, Gunārs Ikaunieks) - 475 punkti
3. Bebri nesnauž! (Zane Gruberte, Sandis Pētersons) - 452 punkti

Sieviešu komandas:
1. Ampēriņš (Aleksandra Fjodorova, Madara Apsalone) - 424 punkti
2. ZVOCietes (Dace Gaigala, Kristīne Kadaša) - 399 punkti
3. Surikati (Elīna Petrovska, Ieva Upmace-Grīviņa) - 390 punkti

Čempioni vecuma grupās:

XV - Ildze Straume, Gunārs Ikaunieks (475 punkti), MV - Renārs Skudra, Viesturs Šlosbergs (451), XSV - Gert Saamann, Imbi Soome (385), WV - Inese Bērziņa, Nora Baranovska (351), WSV - Baiba Puriņa, Velga Buša (344), MSV, MUV - Rolands Laveiķis, Vairis Krauklis (342), XUV - Gundega Jurāne, Juris Švirksts (341), WUV - Dace Saulīte, Sarmīte Vlodare (251), MJ - Artis Ginters, Harijs Šlesers (208).

Izmantotie resursi:
◪ Latvijas Orientēšanās federācija - Sākums


Uzvarētāji "Garmin" 6h Klāvs Stankēvics un Pēteris Grīviņš. Foto: Xevents.

Rogaininga seriāla "Pilsētas leģendas" 3. posmā Baložos līderi atkal tuvu punktu maksimumam

Kamēr Rīgas centrā ar pirmos sacensību dienu jau sācies lielā Rimi Ŗīgas maratona bums, tikmēr daudzi skriešanas un orientēšanās cienītāji izbaudīja apvidu un sacensību garšu “Pilsētas leģendas” rogaininga seriāla trešajam posmam “Baložu kūdras bānīša rogainingā”, ko rīkoja piedzīvojumu sacensību aģentūra “Xevents" sadarbībā ar Ķekavas novada pašvaldību, kā arī Intervals.lv, Isostar, Garmin, Kokmuiža un “Magnesia” atbalstu un kur vadošā komanda garākajā “Garmin” 6h distancē atkal bija tuvu, bet tomēr nesasniedza maksimālo 200 punktu robežu.
Titula aizstāvētāji Uldis Upītis un Elza Ķuze. Foto: Latvijas Orientēšanās federācija.
1

Ķuze un Upītis aizstāv Latvijas čempionu titulus garajā distancē orientēšanās sportā

Sestdien, 11. maijā, Dzērbenes pusē Bricos notika Latvijas čempionāts orientēšanās sportā garajā distancē, kurā par čempioniem kļuva Uldis Upītis un Elza Ķuze, aizstāvt pagājušajā gadā izcīnītos titulus.

Sestdien ar garo distanci sāksies 2024. gada Latvijas čempionāti orientēšanās sportā

Šo sestdien, 11. maijā, Dzērbenes pusē tiks atklāta Latvijas čempionātu sezona orientēšanās sportā, kad noskaidrosim labākos orientēšanās klasikā - garajā distancē.