Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2983, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristiāns Dilāns

Latvijas volejbolisti U20 EČ kvalifikācijas turnīru sāk ar zaudējumu favorītei Polijai

Latvijas volejbolisti U20 EČ kvalifikācijas turnīru sāk ar zaudējumu favorītei Polijai
Foto: LVF

Mārča Obrumana vadītā Latvijas junioru izlase trešdien Polijā ar zaudējumu trijos setos mājiniekiem un turnīra favorītiem uzsāka Eiropas U20 čempionāta atlases turnīru, kas vienlaikus ir arī Austrumeiropas Volejbola zonālās asociācijas (EEVZA) junioru čempionāts.

Latvijas U20 izlase piekāpās Polijai ar 0-3 (14:25, 19:25, 19:25). Rezultatīvākais Latvijas komandā ar 15 punktiem bija Kristers Landzāns, bet Armands Rokjāns trīs no 10 punktiem guva ar bloku. Pretiniekiem rezultatīvākais ar 12 gūtiem punktiem bija Igors Ribaks, kurš uzbruka ar 65% efektivitāti.

Polija vairāk punktu guva ar servi (7:3), bloku (7:4), uzbrukumu (32:25), kā arī mazāk kļūdījās (20:29).

“Polija ir pietiekami spēcīgs pretinieks, taču gribējās pašu sīvāku pretestību. Pirmajos divos setos rokas un kājas mums bija sasaistītas, kamēr apradām ar pretinieku servēm un uzbrukumiem, taču pamazām uzņēmām apgriezienus. Atsevišķos brīžos iekritām servju uzņemšanā. Prasījās labāku aizsardzību, it sevišķi uzbrukumos no ceturtās zonas. Poļu serves mēs uzņēmām pietiekami labi, bet uzbrukumu varētu vēlēties labāku. “Libero” Gustavs Auziņš pāris fantastiskas bumbas izcēla aizsardzībā, bet arī garajās izspēlēs bija grūtības ar punktu gūšanu,” pēc spēles pret favorītiem teica Latvijas junioru izlases galvenais treneris Mārcis Obrumans, piebilstot, ka progresēt komanda var.

Ar Latvijas izlasi par vienīgo ceļazīmi uz Eiropas U20 meistarsacīkšu finālturnīru cīnās mājiniece Polija, Ukraina, Igaunija un Azerbaidžāna. Otrās līdz ceturtās vietas ieguvēji iegūs tiesības spēlēt kvalifikācijas turnīra otrajā kārtā.

Piektdien, plkst.20, Latvija tiksies ar Igauniju, sestdien, plkst.20, - ar Azerbaidžānu un svētdien, plkst.20, - ar Ukrainu. Turnīra uzvarētāji uzreiz iekļūs finālturnīrā, bet otrajā kvalifikācijas kārtā tiks otrās līdz ceturtās vietas ieguvējas.

Latvijas U20 valstsvienības sastāvs:
pirmā tempa spēlētāji - Eduards Dūdens ("Piejūra"/MSĢ), Daņila Mironovs ("Augšdaugava"), Marats Selivanovs (Jēkabpils "Lūši");
cēlāji - Markuss Vensbergs (""Piejūra"/MSĢ), Kristofers Niklāvs Kļaviņš (RSU/LSPA), Ralfs Kļaviņš (Jēkabpils "Lūši");
otrā tempa spēlētāji - Leo Aleksandrs Štolcs, Kārlis Jaundžeikars (abi - Jēkabpils "Lūši"), Tomass Juldaševs ("Vecumnieki"), Matīss Šalkovskis ("Piejūra"/MSĢ), Armands Rokjāns ("Ezerzeme"/DU);
diagonālais spēlētājs - Kristers Landzāns (Jēkabpils "Lūši");
"libero" - Gustavs Auziņš (RTU/"Robežsardze"/"Jūrmala"), Ralfs Andrejevs ("Piejūra"/MSĢ).

Mārcim Obrumanam izlasē palīdz Ģirts Mārtiņsons, statistiķis Aivis Kokins un fizioterapeits Artūrs Tilgass.

Izmantotie resursi:
Home - Volejbols


Marta Levinska. Foto: Volejbols.lv

Latvijas volejbolistes Sudraba līgas mačā četros setos zaudē Ungārijai

LETA. Latvijas sieviešu volejbola izlase sestdien Islandē piedzīvoja zaudējumu otrajā Eiropas Sudraba līgas mačā.
Anija Jurdža uzbrukumā. Foto: CEV

Sieviešu volejbola izlase ar uzvaru sāk Eiropas Sudraba līgu

Piektdien Islandē Latvijas sieviešu volejbola izlase sekmīgi iesāka Eiropas Sudraba līgu, pirmajā mačā četros setos ar 3-1 (20:25, 25:18, 25:14, 25:19) uzvarot mājinieces.
Foto: Latvijas Volejbola federācija.

Latvijas volejbolistēm Eiropas Sudraba līgas spēles ar Islandi un Ungāriju

Šodien no rīta uz Islandi devās Latvijas sieviešu volejbola izlase, lai rīt, 17. maijā, aizvadītu spēli ar Islandi, bet dienu vēlāk – ar Ungāriju.