Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Atkalredzēšanās Kolumbusā - Merzļikins un Korpisalo šonakt pretējos vārtos

Agris Suveizda

Atkalredzēšanās Kolumbusā - Merzļikins un Korpisalo šonakt pretējos vārtos
Elvis Merzļikins un Jonass Korpisalo. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā šonakt paredzētas tikai divas spēles, un vienā no tām Elvja Merzļikina pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets" uzņems Jonasa Korpisalo pārstāvēto Otavas "Senators". Cīņas sākums plkst. 2.00 pēc Latvijas laika, tiešraide Viaplay platformā.

• Korpisalo pirmo līgumu ar "Blue Jackets" parakstīja 2014. gadā, bet šā gada martā tika aizmainīts uz Losandželosas "Kings". Vasarā, jau būdams brīvais aģents, soms ar Otavu parakstīja piecu gadu līgumu par 20 miljoniem.

• "Blue Jackets" pamatvārtsarga dilemmā izlēma par labu Elvim Merzļikinam, kuram ir piecu gadu līgums par 27 miljoniem dolāru.

• Šosezon labāka statistika ir Merzļikinam – 17 spēlēs piecas uzvaras, 90,7% atvairītu metienu, vidēji 3,11 ielaistas ripas, nevienas sausās spēles. Korpisalo 12 spēlēs ir piecas uzvaras, 90,2% atvairītu metienu, ielaistas 3,34 ripas un nevienas sausās spēles. Viņa dublieris Antons Fošberjs atvairījis 85,0% metienu un ielaidis vidēji 3,51 ripu.

• "Blue Jackets" piecu spēļu laikā izcīnījusi trīs uzvaras un ar 18 punktiem 24 spēlēs ir Metropoles divīzijas pēdējā vietā. Arī "Senators" ir pēdējā Atlantijas divīzijā, taču aizvadījusi tikai 17 spēles un sakrājusi 16 punktus – par sešiem mazāk nekā Monreāla un Bufalo, kurām ir par sešiem mačiem vairāk.

• Komandas jau apstiprinājušas, ka provizoriski spēli vajadzētu sākt abiem pirmajiem numuriem Merzļikinam un Korpisalo, kurš Kolumbusā lūkos izcīnīt simto uzvaru NHL karjerā. Merzļikins sāks jau devīto spēli 11 maču laikā.

• Otavas rezultatīvākais spēlētājs ir vācietis Tims Šticle (5+17), kurš 2020. gadā draftēts ar trešo numuru, bet labākais vārtu guvējs - amerikānis Breidijs Tkačaks (10+5), kurš 2018. gadā draftēts ar ceturto numuru.




NHL spēles

LaiksSpēle
2.00Blue Jackets – Senators
2.00Devils – Sharks

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...