Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Pasaules čempions un Monreālas vārtsargs Montanbo tiek pie algas pielikuma

Agris Suveizda

Pasaules čempions un Monreālas vārtsargs Montanbo tiek pie algas pielikuma
Samuels Montanbo. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas komanda Monreālas "Canadiens" pavēstījusi par līguma pagarināšanu ar 27 gadus veco kanādiešu vārtsargu Samuelu Montanbo, kurš panācis vienošanos līdz 2027. gada vasarai.

Montanbo šī ir otrā sezona divu gadu līgumā par diviem miljoniem ASV dolāru, bet no nākamās sezonas viņam stāsies spēkā trīs gadu līgums par 9,45 miljoniem dolāru. Tādējādi Montanbo vidējā alga no 1,00 miljoniem pieaugs vairāk nekā trīskārši – līdz 3,15 miljoniem, kas jau būs daudz tuvāka Džeika Alena atalgojumam (pirmā sezona divu gadu līgumā par kopsummā 7,70 miljoniem). Monreālai ir līgums arī ar līgas vislabāk apmaksāto vārtsargu Keriju Praisu, kuram rit sestā sezona astoņu gadu līgumā par 84,0 miljoniem, taču veterāns jau vairākas sezonas mokās ar veselības problēmām.

Floridas "Panthers" 2015. gadā Montanbo draftēja ar 77. numuru, un pirmās četras sezonas viņš pārsvarā pavadīja fārmklubā, līdz 2021. gada oktobrī no neaizsargāto spēlētāju saraksta kanādieti paņēma Monreālas "Canadiens". Gan šajā, gan iepriekšējās divās sezonās viņš līdzvērtīgi dalīja spēles laiku ar Alenu. Šosezon Montanbo desmit spēlēs ir atvairījis 91,0% metienu un ielaidis vidēji 2,73 ripas, bet Alens deviņos mačos atvairījis 90,3% metienu un ielaidis vidēji 3,59 ripas. Pavasarī Montanbo ar Kanādas izlasi kļuva par pasaules čempionu un atzīmējās ar vērā ņemamu statistiku (93,9% atvairītu metienu, ielaistas vidēji 1,42 ripas), taču par labāko vārtsargu un visa turnīra spēlētāju tika atzīts latvietis Artūrs Šilovs.

Monreālas "Canadiens" sezonu sāka ar piecām uzvarām un vienpadsmit punktiem astoņās spēlēs, taču tos pašus vienpadsmit punktus un piecas uzvaras sakrājusi arī nākamajās piecpadsmit spēlēs, ar 22 punktiem 23 mačos ieņemot priekšpēdējo vietu Atlantijas divīzijā. Pēc piecām izbraukuma spēlēm Monreālu gaida septiņi mājas mači astoņu spēļu laikā, tomēr pirmajā mājas spēlē ar 1:5 nācās atzīt Uvja Balinska pārstāvētās Floridas "Panthers" pārākumu.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/canadiens/news/...

     [+] [-]

, 2023-12-02 09:51, pirms 5 mēnešiem
Tad jau jacer, ka oilers tiešam Elvi ņems