Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

NHL 2024. gads sākas ar Sietlas sauso uzvaru Ziemas klasikā pār čempioniem

Agris Suveizda

NHL 2024. gads sākas ar Sietlas sauso uzvaru Ziemas klasikā pār čempioniem
Džouijs Dakords un Ēli Tolvanens. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā šonakt notika tikai viena spēle, jo visa uzmanība gada pirmajā dienā tika veltīta Ziemas klasikai – Sietlas "Kraken" beisbola stadionā ar rezultātu 3:0 pārspēja Stenlija kausa īpašnieci Lasvegasas "Golden Knights".

• Ar uzvaras vārtiem un 1+1 atzīmējās somu uzbrucējs Ēli Tolvanens, kurš pārsniedza 100 punktu robežu (221 spēlēs 51+50), bet visus 35 metienus atvairīja amerikāņu vārtsargs Džouijs Dakords, kuram ir arī Kanādas un Šveices pilsonības.

• Tolvanens vadību mājiniekiem ar savu simto punktu karjerā deva jau piektajā minūtē, kad teicami pielaboja metienu vārtu priekšā.

• Sietla iemeta arī abu pārējo periodu sākumā. Vils Borgens 23. minūtē sar spēcīgu metienu no iemetiena apļa guva pirmos vārtus sezonā (1+13), bet Jannī Gurds 43. minūtē apzaga aizsargu un nokārtoja 3:0.

• Sietlas "Kraken" svinēja piekto uzvaru pēc kārtas un sagādāja Lasvegasai piekto zaudējumu sešās spēlēs. "Kraken" ar 39 punktiem 38 mačos ieņem ceturto vietu Klusā okeāna divīzijā, bet ar 49 punktiem divvadībā ir Teodora Bļugera pārstāvētā Vankūveras "Canucks" un Lasvegasa.

• Lasvegasas "Golden Knights" metienos bija pārāka ar 35:27, taču pārsvars šajā rādītājā tika iegūts pēdējā trešdaļā, kurā viesi mājiniekus nomētāja ar 15:6.

• Savu vienīgo vairākumu "Golden Knights" nerealizēja otrās trešdaļas beigās pie 0:2, bet Sietla abus vairākumus nopelnīja trešā perioda beigās.




Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/gamecenter/sea-...