Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Poceko pēc 10. zaudējuma pēc kārtas: "Baumas par atlaišanu? Neprotu franču valodu"

Agris Suveizda

Poceko pēc 10. zaudējuma pēc kārtas: "Baumas par atlaišanu? Neprotu franču valodu"
Džanmarko Poceko. Foto: LDLC ASVEL

Francijas basketbola klubs ASVEL vakar Belgradā ar rezultātu 77:90 piekāpās "Partizan" un Eirolīgā piedzīvoja jau desmito zaudējumu pēc kārtas. Vēl pirms šā mača franču medijos virmoja baumas, ka Itālijas izlases galvenā trenera Džanmarko Poceko dienas klubā ir skaitītas.

"Neprotu franču valodu – pat tad, ja lasītu [baumas], es tās nesaprastu. Tas jums ir jāprasa manam klubam. Uzturu sakarus ar vadību, vēl ne tik sen apspriedām to, kas ir jādara, tā ka viņi zina manas domas. Kā treneris nekad nesūdzos – daru savu darbu. Tāda ir treneru dzīve – sportā var gadīties, ka ceļi šķiras. Taču es turpinu smagi strādāt," preses konferencē Belgradā vietējam žurnālistam atbildēja Poceko.

Itālijas izlases stūrmanis ASVEL pievienojās tikai pirms nedaudz vairāk kā diviem mēnešiem – 25. oktobrī. ASVEL sezonu bija sākusi 0-4 bilanci un pēdējo vietu Eirolīgā, kā arī 5-3 bilanci un septīto vietu Francijā. Vietējā čempionātā Poceko uzvarējis septiņās no deviņām cīņām un komandu pacēlis uz ceturto vietu, Eirolīgā ASVEL viņa vadībā sāka ar 2-2, taču turpinājusi ar 0-10, saglabājot pastarītes statusu.

Viena no divām Eirolīgas uzvarām gūta Kauņā (91:88), un tieši pret "Žalgiri" rīt ASVEL aizvadīs mājas spēli. Nākamnedēļ gaidāmas vēl divas Eirolīgas spēles – otrdien mājās pret Belgradas "Crvena zvezda" un piektdien Berlīnē pret "Alba", bet 14. janvārī ASVEL ar mājas spēli pret "Cholet" pēc gandrīz mēneša pauzes atsāks Francijas čempionātu.