Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

Meija, Ančs un igaunis – LHF paziņo Latvijas čempionāta labākos spēlētājus

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Meija, Ančs un igaunis – LHF paziņo Latvijas čempionāta labākos spēlētājus
Gints Meija. Foto: Guntis Lazdāns/LHF

Latvijas Hokeja federācija (LHF) izvēlējusies "Optibet" hokeja līgas (OHL) regulārās sezonas izcilniekus. Atzinība tikusi vairākiem "Mogo"/LSPA hokejistiem, kā arī igaunim Savelijam Novikovam.

Divas balvas tikušas "Mogo"/LSPA kapteinim Gintam Meijam – gan Sergeja Žoltoka vārdā nosauktā balva, kas tiek pasniegta čempionāta labākajam uzbrucējam, gan Elmāra Baura vārdā nosauktā balva turnīra rezultatīvākajam spēlētājam. Pieredzējušais uzbrucējs 27 mačos izcēlās ar 24 vārtiem un 26 punktiem, kā vienīgais aizsniedzoties līdz 50 punktu robežai.

Ulda Opita balva kā labākajam vārtsargam piešķirta "Mogo"/LSPA ripu ķērājam Henrijam Ančam, kurš 24 spēlēs tika galā ar 91,2% metienu un vidēji ielaida 1,90 vārtus.

Savukārt Alekseja Auziņa balvu kā labākais jaunais spēlētājs saņems "Mogo"/LSPA 15 gadus vecais centra uzbrucējs Olivers Mūrnieks. Viņš debijas sezonā 18 mačos atzīmējās ar pieciem vārtiem un desmit piespēlēm.

Viena atzinība tikusi arī Igaunijas hokejistam. Tallinas "Panter" aizsargs Savelijs Novikovs saņems Kārļa Skrastiņa balvu kā līgas labākais aizsargs. 24 gadus vecais hokejists iekrāja 32 punktus un bija OHL rezultatīvākais aizsargs.

Pēc regulārās sezonas noslēguma TV4 un Sportacentrs.com komentētāji sastādīja simboliskās izlases un izvēlējās labākos vairākās kategorijās. Vienbalsīgi par MVP tika atzīts Meija, pirmajā simboliskajā izlasē iekļuva arī Ančs. Novikovs tika iebalsots otrajā simboliskajā izlasē, bet Mūrnieku atzina par labāko junioru.

Izmantotie resursi:
https://lhf.lv/lv/article/7653/pazi...