Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Žalgira" līderis Evanss apsvērtu iespēju pārstāvēt Lietuvas valstsvienību

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

"Žalgira" līderis Evanss apsvērtu iespēju pārstāvēt Lietuvas valstsvienību
Kīnans Evanss. Foto: Teodoras Biliūnas/BNS

Lietuvas čempiones un ULEB Eirolīgas dalībnieces Kauņas "Žalgira" amerikāņu basketbolists Kīnans Evanss intervijā portālam "Basketnews.com" atklāja, ka noteikti apsvērtu iespēju pārstāvēt Lietuvas valstsvienību, ja šāds piedāvājums tiktu izteikts.

27 gadus vecais aizsargs janvārī guva Ahileja cīpslas traumu, turpmāko laiku veltot savainojuma ārstēšanai. Pirms tam Evanss laukumā bija parādījis spilgtu sniegumu, uzņemoties komandas līdera lomu, kā arī iegūstot plašu atzinību Kauņas kluba līdzjutējos.

Rolanda Šmita komandas biedrs pērn Eirolīgā aizvadītajās 17 spēlēs sakrāja caurmērā 15,9 punktus (50,6% precizitāte metienos no spēles, 45,8% trejačos), 3,7 rezultatīvas piespēles un 3,2 atlēkušās bumbas, palīdzot Kauņas vienībai šajās cīņās gūt deviņus panākumus.

Iepriekš Eiropā arī Bosnijas un Hercegovinas, kā arī Izraēlas klubus, tostarp Telavivas "Maccabi", pārstāvējušais Evanss atklāja, ka savam aģentam teicis, lai tas pat neuzsākot sarunas ar citiem klubiem: "Galveno uzmanības daļu veltīju, lai atgūtu veselību. "Žalgiris" savainojuma laikā pret mani izturējās ļoti cieņpilni. Pat nevēlējos domāt par iespējām nokļūt citā komandā, tādēļ izslēdzu jebkādas sarunu iespējas ar citiem klubiem."

Atsaucoties no spēlētāja parādītā spožā snieguma laukumā, daudzi apskatnieki un līdzjutēji mēļoja, kā Evanss izskatītos izlašu basketbolā. "Žalgiris" un Lietuvas Basketbola federācija pat izspēlēja aprīļa joku, ietērpjot Evansu valsts izlases kreklā.

"Šādu piedāvājumu [pārstāvēt Lietuvas izlasi] noteikti apsvērtu. Tas būtu liels gods to darīt," portālam izteicās amerikānis, kurš piedalījās Lietuvas meistarsacīkšu (LKL) sezonas pirmajās divās spēlēs, kurās guva, attiecīgi, četrus un sešus punktus, no spēles metot ar, attiecīgi, 11,1% un 50% precizitāti.

Šovakar "Žalgiris" iesāks Eirolīgas sezonu, viesojoties pie Lukas Banki trenētās Itālijas vicečempiones Boloņas "Virtus".

Izmantotie avoti:
https://basketnews.com/news-195387-...

  +5 [+] [-]

, 2023-10-05 15:15, pirms 7 mēnešiem
Lai nu kur, bet nu Lietuvā nevaru iztēloties, ka, kaut kas tāds būtu iespējams. Tur visi būtu pret! Kur basketbols ir reliģija, tur ar tādām lietām nenodarbosies!

  -1 [+] [-]

, 2023-10-05 15:22, pirms 7 mēnešiem
Par Virtus, par Banki!!!

     [+] [-]

, 2023-10-05 15:38, pirms 7 mēnešiem
Nebūs, leiši nenaturalizēs. It īpaši pēc -35 no kaimiņiem, kas spēlē bez importiem

  -3 [+] [-]

, 2023-10-05 19:46, pirms 7 mēnešiem
Pastnieks5 rakstīja: Nebūs, leiši nenaturalizēs. It īpaši pēc -35 no kaimiņiem, kas spēlē bez importiem
Reiz 20 gados reņģēdāji uzvarējuši, ta deguns gaisā

     [+] [-]

, 2023-10-05 23:40, pirms 7 mēnešiem
gurgucis rakstīja: Reiz 20 gados reņģēdāji uzvarējuši, ta deguns gaisā
Pēdējo 20 gadu laikā Latvija ir uzvarējusi Lietuvu vismaz 5 reizes. 5 reizes puņķēdāj!

     [+] [-]

, 2023-10-06 00:36, pirms 7 mēnešiem
Nē, gurgucis ir dziļās rīkles pavēlnieks, gurrr gurrr guc...😆