Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Apsītis pēc ''Ogres'' vēsturiskās uzvaras: ''Parādījām, uz ko esam spējīgi''

Apsītis pēc ''Ogres'' vēsturiskās uzvaras: ''Parādījām, uz ko esam spējīgi''
Kārlis Apsītis. Foto: Jānis Martels/BK Ogre

Vakar apvienotajā Latvijas - Igaunijas līgā ''Ogre'' kļuva par pirmo Latvijas komandu, kas apspēlē ukraiņu ''Prometey''. Pēc spēles Kārlis Apsītis komentārā pauda prieku par izcīnīto panākumu, sakot, ka spēle pierādījusi kluba lielo potenciālu.

Vakar lielāko uzvaru sezonā un, iespējams, kluba vēsturē izcīnīja BK ''Ogre'', kas olimpiskajā centrā ar 85:76 pārspēja pašreizējo apvienotās Latvijas - Igaunijas līgas čempioni ''Prometey''.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 22 punktiem un astoņām bumbām zem groziem bija Kārlis Apsītis, kurš pēc mača klāstīja, ka uzvara parādījusi, uz ko ogrēnieši šajā sezonā ir spējīgi. ''Prieks, ka izdevās uzvarēt spēcīgu pretinieku, ko līdz šim nebijām izdarījuši. Zināju, ka komandai ir liels potenciāls. Uzvara mums bija ļoti nepieciešama, lai varētu sezonu turpināt uz pozitīvas nots. Liels prieks par parādīto cīņassparu. Šodien parādījām, uz ko esam spējīgi.''

Ja Apsītis sezonas pirmajās deviņās spēlēs vidēji guvis 13.3 punktus, tad pagaidām produktīvs izrādījies kluba jaunpienācējs Naidžels Džonsons, kurš karjeru Latvijā sāka Rīgas ''Zeļļos''. Pirmo divu maču laikā viņam vidēji 22 punkti un 6.5 rezultatīvās piespēles, turklāt klubs abos mačos uzvarējis. ''Viņš ir individuāli spēcīgs basketbolists, kurš prot izkārtot sev metienu un gūt grozu. Viņš ir spēcīgs spēlē viens pret viens,'' jauno komandas biedru vērtēja Apsītis.

BK ''Ogre'', kas starpsezonā veica atsevišķas izmaiņas sastāvā, jauno 2023./2024. gada sezonu sākusi ar piecām uzvarām deviņās spēlēs, kas šobrīd ļauj tai atrasties devītajā vietā. Nākamā spēle piektdien pret citu līgas grandu - Tallinas ''Kalev''/''Cramo''.

Izmantotie resursi:
https://www.instagram.com/kristtiians/


Arnaldo Toro (#12) aizsardzībā pret Kamaku Hepu. Foto: Andris Grīnbergs
39

"Melnā nāve" nopļauj Klusā okeāna trio un tuvojas Latvijas titulam

VEF basketbolisti svētdien, 19. maijā, izbraukuma spēlē Rīgas arēnā uzvarēja "Rīgas Zeļļus" ar 90:79, Latvijas finālsērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 3-1. Piektā spēle 22. maijā plkst. 20:00 "Rimi" OC.
"Rīgas Zeļļu" galvenais treneris Juris Umbraško un prezidents Edgars Buļs. Foto: Andris Grīnbergs/Rīgas Zeļļi
1

''Zeļļi'' nosmeļ krējumu: sezonas trenera balva tiek Umbraško, klubam - labākais mārketings

Latvijas Basketbola savienība (LBS) turpina apbalvot sezonas izcilniekus vairākās kategorijās. Par sezonas labāko treneri atzīts ''Rīgas Zeļļu'' galvenais stratēģis Juris Umbraško, bet pašam klubam tikusi balva par labāko mārketingu.
Dāvids Vīksne. Foto: Andris Grīnbergs
8

Pirmo reizi kopš 2019. gada LBL finālspēle norisināsies "Arēnā Rīga"

Latvijas čempionāta ceturtā finālsērijas cīņā šodien pulksten 15:00 norisināsies "Arēnā Rīga", kur sērijas pirmo uzvaru (1-2) guvušie "Rīgas Zeļļi" uzņems desmitkārtējo čempionvienību "VEF Rīga". Spēli tiešraidē translēs LTV7.