Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Švēde: "Uzvaru pār "Prometey" atstājam pagātnē un ejam tālāk"

Švēde: "Uzvaru pār "Prometey" atstājam pagātnē un ejam tālāk"
Foto: Jānis Laganovskis

Pēc negaidītās uzvaras pār spēcīgo Ukrainas klubu "Prometey" (sestdien ar 85:76) BK "Ogre" noskaņojas jau nākamajam pārbaudījumam šīs nedēļas nogalē, sarunā ar portālu Sportacentrs.com izteicās komandas galvenais treneris Uldis Švēde.

"Uzvara pār "Prometey" bija priecīgs notikums, ko ar tādām plašākām emocijām atļāvos izbaudīt arī vēl svētdien, taču šodien jau visas domas atpakaļ pie darbiem un nākamajām spēlēm," teica "Ogres" galvenais treneris Uldis Švēde. "Kalendārs mums šobrīd nav īpaši pateicīgs, jo mačam pret "Prometey" sekos vēl viena ļoti sarežģīta spēle piektdien viesos pret "Kalev/Cramo", taču kaut kad tāpat jau būtu jāizspēlē pret visām komandām. Tāpēc šobrīd cenšos uzvaru pār "Prometey" atstāt pagātnē, tā ir aizmirsta! Gatavojamies jau nākamajiem mačiem!"

"Ogres" treneris ar smaidu piekrita, ka šoreiz viņa komandas panākums novērtēts arī kā visa Latvijas klubu basketbola sasniegums, jo Latvijas klubiem līdz šim nebija uzvaru pār "Prometey", un visā Apvienotajā līgā "Prometey" līdz šim bija cietusi tikai divus zaudējumus (pret "Kalev/Cramo" un "Viimsi" iepriekšējā sezonā).

"Apsveikumus šoreiz saņēmu ļoti daudzus, turklāt arī tādus, kurus patiešām nebiju gaidījis," sacīja Švēde. "Protams, "Prometey" ir ļoti spēcīga komanda ar jaudīgu sastāvu, taču šoreiz mums izdevās izmantot savas iespējas. Varbūt nedaudz arī veiksme palīdzēja, arī tas faktors, ka mums bija ilgāks laiks gatavoties šai spēlei nekā pretiniekiem, mums noderēja."

"Redzēju, ka "Prometey" treneris pats jau arī izteicās medijiem, ka bijis ļoti neapmierināts ar spēli, nezinu, varbūt viņi nebija līdz galam noskaņojušies, varbūt iekšējā mikroklimatā nebija kaut kas līdz galam, taču tās principā ir viņu pašu problēmas, par ko mums nav jādomā. Mums bija sava iespēja, kad pretiniekiem nebija nekāda lielā diena, un mēs savu iespēju izmantojām," norādīja Švēde.

"Ogre" sezonu sākusi ar piecām uzvarām deviņās spēlēs. Lai arī bilance ir pozitīva, Švēde atzina, ka sezonas sākumā savu iespaidu varbūt atstāja tas, ka viņš starpsezonā nozīmīgu laika periodu strādāja ar komandu attālināti, jo bija ar Latvijas izlasi Pasaules kausā. "Attiecīgi pašās pirmajās spēlēs vēl nebija komanda tik ātri pieradusi pie visām niansēm un taktikām, kas varbūt pirmajos mačos patraucēja sasniegt labākos rezultātus," sacīja treneris.

"Taču tāpat jāņem vērā, ka mums ir jauna komanda, kas savu labāko vēl tikai parādīs, un tam nepieciešams nedaudz pacietības," sacīja Švēde. "Tagad sastāvam pievienojies Naidžels Džonsons, kurš ir kā komandas motoriņš un kurš ar savu spēli palīdz arī citiem, sniedz lielāku atbrīvotību, to varēja redzēt arī pret "Prometey", kur rezultatīva spēle bija arī Apsītim, Kulačkovskim un Medisam."

Džonsona sakarā rezultāti pagaidām runā paši par sevi - viņš "Ogrē" aizvadījis divas spēles, iemetis 44 punktus un palīdzējis izcīnīt divas uzvaras. 28 gadus vecais amerikānis sezonu gan iesāka "Rīgas Zeļļos", kamēr "Ogres" sastāvā bija Aizāks Asrats, kurš reizē ar Džonsona pievienošanos tika atbrīvots.

"Šeit ir jautājums, vai Asrats mums būtu palīdzējis sasniegt augstus rezultātus?" ar pretjautājumu par šīm izmaiņām sastāvā teica Švēde. "Mums parādījās iespēja Asrata vietā iegūt Džonsonu, un nolēmām, ka šī iespēja jāizmanto, lai uzlabotu komandas potenciālu. Atbildot uz jautājumu, jā, tas nosaucams kā viens darījums reizē, nevis divi atsevišķi, ka Asrats aizgāja un Džonsons atnāca. Abi procesi notika vienlaicīgi."

Džonsons "Zeļļos" nepalika, jo šī komanda pēc pārbaudes laika neturpināja sadarbību, kamēr viņš "Ogrei" ir īpaši nozīmīgs kā saspēles vadītājs, jo šajā pozīcijā "Ogrei" daudz citu variantu šobrīd nav. Taču arī "Zeļļi" rudenī ne par ko nevar sūdzēties, jo ar bilanci 6-1 nostājušies ļoti tuvu līgas pašam augšgalam.

"Tā ir jauna un ambicioza komanda, un domāju, ka ir tikai loģiski, ka šobrīd tā ir tik augstu tabulā," sacīja Švēde. "Tajā savākts labs sastāvs, spēlētājiem ir rīcības brīvība izpausties laukumā, un viņi to arī sekmīgi dara. Tas ir labi visam Latvijas basketbolam, un noteikti, ka būs interesanti, arī domājot par visu Latvijas klubu spēku hierarhiju. Vai īpaši gaidu spēli pret "Zeļļiem"? Mums jau tomēr tā nav, ka kāda spēle ir īpašāka par citām, mēs - ejam no spēles uz spēli un šobrīd domājam par "Kalev/Cramo"."

"Ogrei" novembra kalendārā pēc izbraukuma uz Tallinu paredzētas divas mājas spēles - 15. novembrī pret "Viimsi" un 25. novembrī pret Tallinas "Kalev". Nākamā spēle pret kādu Latvijas komandu būs 8. decembrī pret "Ventspili", kamēr pret "Zeļļiem" pirmā tikšanās ieplānota tikai pēc Ziemassvētkiem (29. decembrī).


, 2023-11-06 16:45, pirms 7 mēnešiem
Tā gan ir, jo Ogrei gaišā piemiņā taču pagājušā gada zaudējums Prometejam ar -53!!!
, 2023-11-07 09:09, pirms 7 mēnešiem
Pēc zoles nāk kritums.
Arnaldo Toro (#12) aizsardzībā pret Kamaku Hepu. Foto: Andris Grīnbergs
39

"Melnā nāve" nopļauj Klusā okeāna trio un tuvojas Latvijas titulam

VEF basketbolisti svētdien, 19. maijā, izbraukuma spēlē Rīgas arēnā uzvarēja "Rīgas Zeļļus" ar 90:79, Latvijas finālsērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 3-1. Piektā spēle 22. maijā plkst. 20:00 "Rimi" OC.
"Rīgas Zeļļu" galvenais treneris Juris Umbraško un prezidents Edgars Buļs. Foto: Andris Grīnbergs/Rīgas Zeļļi
1

''Zeļļi'' nosmeļ krējumu: sezonas trenera balva tiek Umbraško, klubam - labākais mārketings

Latvijas Basketbola savienība (LBS) turpina apbalvot sezonas izcilniekus vairākās kategorijās. Par sezonas labāko treneri atzīts ''Rīgas Zeļļu'' galvenais stratēģis Juris Umbraško, bet pašam klubam tikusi balva par labāko mārketingu.
Dāvids Vīksne. Foto: Andris Grīnbergs
8

Pirmo reizi kopš 2019. gada LBL finālspēle norisināsies "Arēnā Rīga"

Latvijas čempionāta ceturtā finālsērijas cīņā šodien pulksten 15:00 norisināsies "Arēnā Rīga", kur sērijas pirmo uzvaru (1-2) guvušie "Rīgas Zeļļi" uzņems desmitkārtējo čempionvienību "VEF Rīga". Spēli tiešraidē translēs LTV7.