Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Batons pievienojas Raikonenam un arī startēs NASCAR posmā Ostinas trasē

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Batons pievienojas Raikonenam un arī startēs NASCAR posmā Ostinas trasē
Batona automašīnas dizains. Foto: Motorsport.com

2009.gada F1 čempions Džensons Batons NASCAR sērijās debitēs jau šomēnes un startēs Ostinas trasē, kur viens no viņa konkurentiem būs bijušais F1 kolēģis Kimi Raikonens.

2009.gada čempions Batons startēs ar “Rick Ware Racing Ford” un “Stewart-Haas Racing” atbalstu. Turklāt Batonam ir plānoti trīs Cup Series posmi – Ostinas trasē 26.martā, jaunajā Čikāgas ielu trasē 2.jūlijā un Indianapolisas sacīkšu trasē 13.augustā.

Šis Batonam būs otrais ar NASCAR saistītais projekts, jo viņš startēs Lemānas 24 stundu sacīkstē ar īpaši modificēto Chevrolet NASCAR sacīkšu mašīnu “Hendrick Motorsports” komandas sastāvā. Šajā projektā viņa komandas biedri būs Džimijs Džonsons un Maiks Rokenfelers.

Džensons Batons NASCAR mašīnā jau ir noriņķojis pietiekami daudz testu apļus un viņa Cup Series posmi nevar tikt uzskatīti par gatavošanos Lemānas 24 stundu sacīkstei, jo Čikāgas un Indianapolisas posms notiks jau pēc Lemānas sacīkstes.

Batons pēc savas Formula 1 karjeras beigām ir piedalījies dažādos salonauto čempionātu un izzurības sacīkšu sērijās, uzvarot Super GT Japānā, izmēģinot WEC sērijas ar SMP LMP1 projektu, kā arī piedaloties Britu GT, Extreme E un Nitro Rallijkrosa sacensībās.

Atgādināsim, ka ASV NASCAR popularitāte paliek neapstrīdama, pat neskatoties uz F1 popularitātes kāpumu. Iepriekšējā nedēļas nogalē risinājās F1 sezonas atklāšanas posms Bahreinā (ESPN kanālā to noskatījās 1,318 miljoni skatītāju), IndyCar čempionāts sākās Floridā (NBC noskatījās 1,189 miljoni skatītāju) un NASCAR notika Lasvegasas ovālā, kuru FOX TV to noskatījās 3,991 miljoni skatītāju.

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs