Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Balinskim potenciālā debija NHL, sezonu sāks arī ''Sabres'' un ''Blue Jackets''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Balinskim potenciālā debija NHL, sezonu sāks arī ''Sabres'' un ''Blue Jackets''
Uvis Balinskis (pa kreisi). Foto: AP/Scanpix

Naktī uz piektdienu Nacionālajā hokeja līgā (NHL) sezonu sāks trīs latviešu pārstāvētie klubi. Plkst. 2:00 pēc Latvijas laika mači gaidāmi Zemgus Girgensona un Elvja Merzļikina pārstāvētājām Bufalo ''Sabres'' un Kolumbusas ''Blue Jackets'', bet stundu vēlāk debiju NHL var piedzīvot Uvis Balinskis, kura Floridas ''Panthers'' viesosies Minesotā.

• Pilnā sparā sākusies Nacionālā hokeja līgas sezona un naktī uz piektdienu mači gaidāmi trīs latviešu hokejistu pārstāvētajiem klubiem.

• Plkst. 2:00 pēc Latvijas laika Zemgus Girgensona Bufalo ‘’Sabres’’ savā laukumā uzņems Ņujorkas ‘’Rangers’’, kamēr Elvja Merzļikina Kolumbusas ‘’Blue Jackets’’ sezonu sāks ar spēli mājās pret Filadelfijas ‘’Flyers’’.

• Starpsezonā Girgensons noslēdza jaunu vienu gada līgumu, kura laikā viņš pelnīs 2.2 miljonus ASV dolāru. Šī kļūs par latvieša 11. sezonu NHL. Visas nospēlētas Bufalo un pagaidām viņš vēl ne reizi ar to nav sasniedzis izslēgšanas spēles.

• Pēdējās četrās sezonās Girgensons bijis stabils izcīnīto punktu ziņā – trīs sezonas, tostarp pagājusī, pabeigta ar 18 punktiem, bet 2019./2020. gada sezonā 19.

• Nozīmigākas pārmaiņas notikušas Kolumbusā. Pēc neveiksmīgās iepriekšējās sezonas, kurā klubs bija viens no vājākajiem līgā, tika atlaists galvenais un vārtsargu treneris. Vispirms par jauno treneri apstiprināja Maiku Bebkoku, kurš ātri vien iekūlās skandālā par hokejistu privātuma pārkāpšanu.

• Īsi pirms sezonas puses vienojās sadarbību pārtraukt, galvenā trenera amatā ieceļot Paskālu Vensānu. Viņam šī kļūs par pirmo pieredzi kādas NHL komandas galvenā trenera amatā.

• Pirmssezonas intervijā Merzļikins atklāja, ka vasarā smagi strādājis un atrodoties labā fiziskajā formā. Pēc rīta treniņa galvenais treneris atklāja, ka visdrīzāk tieši Merzļikins stāsies vārtos atklāšanas mačā.

• Tikmēr debiju NHL šonakt var piedzīvot aizsargs Uvis Balinskis, kura pārstāvētā Floridas ‘’Panthers’’ 3:00 pēc Latvijas laika viesosies pie Minesotas ‘’Wild’’.

• Pēc trim sezonām Čehijā viņš pagājušās sezonas beigās noslēdza divvirzienu līgumu ar Floridas ‘’Panthers’’. Pirmssezonā viņš izkaroja vietu sastāvā, bieži vien pārbaudes spēlēs laukumā pavadot ap 20 minūtēm.

• Aizsargu pozīcijās traumēti gan vēl ir Ārons Ekblads un Brendons Montūrs, kuri ievietoti ilgtermiņa savainoto spēlētāju sarakstā. Tas nozīmē vismaz desmit spēļu un 24 dienu izlaišanu.

• Šonedēļ Floridai vēl gaidāms mačs pret Vinipegas ‘’Jets’’, Kolumbusai pret Ņujorkas ‘’Rangers’’, Bufalo pret Ņujorkas ‘’Islanders’’, bet Teodora Bļugera ‘’Canucks’’ pret Edmontonas ‘’Oilers’’.

NHL spēles 13. oktobrī

LaiksSpēleLaiksSpēle
2:00Sabres - Rangers2:00Blue Jackets - Flyers
2:30Devils - Red Wings3:00Stars - Blues
3:00Wild - Panthers3:00Predators - Kraken
5:30Sharks - Golden Knights

  +1 [+] [-]

, 2023-10-12 19:20, pirms 7 mēnešiem
Ierādīs Jānis Uvis vietu pārējiem!
Šobrīd viens no diviem labākajiem -the best- Floridas pirmā pāra aizsargiem

  +1 [+] [-]

, 2023-10-12 20:13, pirms 7 mēnešiem
Elvis vroģi kā #1 šonakt

     [+] [-]

, 2023-10-13 00:26, pirms 7 mēnešiem
Kāds var konkrētāk pateikt, būs vai nebūs Balinskim debija!?
It kā jau laiks ir pienācis visu noskaidrot un salikt pa plauktiem!