Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Kolumbusas "Blue Jackets" vadošo aizsargu Verenski iekļauj savainoto spēlētāju rezervē

Agris Suveizda

Kolumbusas "Blue Jackets" vadošo aizsargu Verenski iekļauj savainoto spēlētāju rezervē
Komandas biedri palīdz Zekam Verenskim (vidū) pamest ledu. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas komanda Kolumbusas "Blue Jackets" paziņojusi par 26 gadus vecā amerikāņu aizsarga Zeka Verenska iekļaušanu savainoto spēlētāju sarakstā. Atlabšanas ilgums gan nebūšot pārāk ilgs – no vienas līdz divām nedēļām.

Kolumbusas "Blue Jackets" aizvadītajā naktī sezonu sāka ar neveiksmi pret Filadelfijas "Flyers" (2:4). Latviešu vārtsargs Elvis Merzļikins atvairīja 33 no 35 metieniem un tika atzīts par spēles otro zvaigzni, taču mājinieki zaudēja savu dārgāko aizsargu Verenski, kurš cieta sadursmē ar pretinieku, kurš saņēma divu minūšu noraidījumu. Verenskim konstatēts kvadricepsa sasitums.

Verenskim tā bija oficiālā atgriešanās pēc gandrīz visas iepriekšējās sezonas izlaišanas, un arī toreiz viņš nopietnā pleca savainojumā iedzīvojās tieši pret "Flyers". Pagājušajā sezonā viņš 13 spēlēs tika pie astoņiem (3+5) punktiem un negatīvas lietderības -6, bet visā karjerā 2015. gada drafta astotais numurs 417 spēlēs sakrājis 245 (79+166) punktus, 93 soda minūtes un negatīvu lietderību -9. Viņa vietā no fārmkluba izsaukts 19 gadus vecais čehs Davids Jiržīčeks, kurš 2022. gadā tika draftēts ar sesto numuru. Debijas NHL sezonā Jiržīčeks četros mačos tika pie negatīvas lietderības -4, bet AHL 55 spēlēs izcēlās ar 38 (6+32) punktiem, 36 soda minūtēm un negatīvu lietderību -11.

Verenskis rit otrā sezona sešu gadu līgumā par 57,5 miljoniem ASV dolāru. Ar gandrīz 9,6 miljoniem vidēji sezonā viņš ir otrais vislabāk atalgotais spēlētājs komandā – līderis ar 9,75 miljoniem sezonā ir uzbrucējs Džonijs Gudro. Kolumbusas "Blue Jackets" sezonu turpinās ar vēl trim mājas spēlēm, uzņemot arī Ņujorkas "Rangers", Detroitas "Red Wings" un Kalgari "Flames".

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/bluejackets/new...