Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2947, Did:0, useCase: 3

Masaļskis par Merzļikinu: "Domāju, ka Elvis tiks galā ar situāciju"

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Masaļskis par Merzļikinu: "Domāju, ka Elvis tiks galā ar situāciju"
Edgars Masaļskis. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Bijušais Latvijas hokeja valstsvienības vārtsargs Edgars Masaļskis raidījumā "Bufete" paudis pārliecību par Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Kolumbusas "Blue Jackets" vārtsarga Elvja Merzļikina spējām uzlabot sniegumu, salīdzinājumā ar iepriekšējo sezonu.

Trijās Olimpiskajās spēlēs un 12 pasaules meistarsacīkstēs spēlējušais Masaļskis izteicās: "Domāju, ka Elvis [Merzļikins] tiks galā ar situāciju. Saprotams, ka pēc tik smagas sezonas, kāda bija iepriekšējā, bija nepieciešama atjaunošanās, daļēja treniņu prakšu pamainīšana. Iespējams, arī publisko tēlu bija "jāpiezemē"."

"Elvis ir ļoti pārliecināts par sevi, savām spējām, tomēr ja tu, paužot pašpārliecinātību [vārdos un ārējā tēlā] sāc neķert ripas, tad tas divkārt spēcīgi nāk atpakaļ. Pat ja skaļos vārdos tiek izstarota pārliecība, tomēr spēlēs arvien neiet un iekšēji iezogas nepārliecinātība, tad vārtsargam tās ir beigas. Vārtsargs nevar [sekmīgi] spēlēt ar kaut nelielu iekšēju nedrošību."

Viens no Latvijas hokeja visu laiku pazīstamākajiem vārtsargiem atminējās, ka "pirms savas karjeras spožākajām spēlēm viņa prāts bijis "tukšs" un "tobrīd tajā bijusi vieta tikai hokejam".

"Ticu, ka Elvis spēs atjaunoties, par viņu es neuztrauktos. Arī pēc ķermeņa valodas, kādu varēja redzēt pirmajā spēlē NHL sezonā, var noprast, ka viņam pārliecība par saviem spēkiem ir atgriezusies. Jāsaprot, ka ne jau tikai Elvim iepriekšējā sezonā bija problēmas, bet komandai kopumā. Viņiem, kā kolektīvam ir jāsaiet kopā un jāveido "ģimeni"," savu viedokli atklāja Masaļskis.

Merzļikins iepriekšējā sezonā aizvadītajās 30 spēlēs kopumā atvairīja 87,6% metienu, "Blue Jackets" komandai 82 cīņās nopelnot 25 uzvaras un finišējot priekšpēdējā vietā regulārās sezonas kopvērtējumā.

Šīs sezonas ievadā 29 gadus vecais hokejists piedalījies divās spēlēs, palīdzot izcīnīt vienu panākumu un piedzīvojot vienu zaudējumu. Merzļikins šajās spēlēs ticis galā ar 95% metienu.

     [+] [-]

, 2023-10-18 09:36, pirms 7 mēnešiem
Ja pārstās sapņot par Vezinu tad būs ok. Bet šaubos vai viņš to spēs.