Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Tallinā ar kaimiņu stiprāko klubu dueli sāksies Latvijas-Igaunijas līgas sezona

Tallinā ar kaimiņu stiprāko klubu dueli sāksies Latvijas-Igaunijas līgas sezona
Gundars Vētra. Foto: Tartu Ülikool Maks & Moorits

Šovakar ar vienu spēli plkst. 19.55 starp Igaunijas finālsērijas dalībniecēm Tallinas "Kalev"/"Cramo" un Gundara Vētras trenēto un Rinalda Mālmaņa pārstāvēto "Tartu Ülikool Maks&Moorits" sāksies Latvijas-Igaunijas apvienotās basketbola līgas sestā sezona.

• Gluži kā iepriekšējā sezonā, arī šosezon piedalīsies 16 klubi, taču ar nelielu izmaiņu – Rakveres "Tarvas" vietā spēlēs Latvijas jaunizveidotais projekts "Rīgas Zeļļi".

• Puse komandu būs no Igaunijas, Latvijai būs septiņas pārstāves, un Latvijā bāzēties turpinās arī Ukrainas "Prometey", kas debijas sezonā apliecināja favorītes statusu un finālspēlē pieveica VEF.

• "Kalev"/"Cramo" un "Tartu Ülikool Maks&Moorits" pagājušajā sezonā bija stiprākie Igaunijas klubi. Apvienotās līgas bronzas spēlē uzvarēja Tartu (63:60), bet Igaunijas finālsērijā ar 3-0 revanšējās "Kalev", kas bija augstāk arī abos pamatturnīros.

• Ja iepriekšējā sezonā Tartu komandu trenēja Nikolajs Mazurs, kurš nu pārņēmis Šauļu vienību, šosezon universitātes klubu vadīs Gundars Vētra un spēlētāju pulku papildinājis latviešu spēka uzbrucējs Rinalds Mālmanis.

• Tartu pametuši visi leģionāri, ieskaitot uzbrukuma līderi Andriju Voinaloviču, kurš pievienojies "Prometey", un raženo pamatcentru Tomāšu Pavelku, kurš devies līdzi Mazuram. Bez Mālmaņa pieteikti vēl trīs leģionāri, no igauņiem jāizceļ iegūtais "Kalev"/"Audentes" līderis Rains Veidemans.

• Pagājušajā sezonā "Kalev"/"Cramo" pārstāvēja latviešu garie spēlētāji Mārtiņš Meiers un Zigmārs Raimo, taču šosezon no leģionāriem palicis vienīgi ukraiņu saspēlnieks Oleksandrs Kovļars. Pašlaik pieteikti trīs ārzemnieki, igauņu pulkam pievienojies Pērnavas līderis Mihkels Kirvess, no Spānijas atgriezies centrs Rauno Nurgers, bet uzbrūkošais aizsargs Lēmets Beklers pārnācis tieši no Tartu.

• Tallinas "Kalev"/"Cramo" pirmdien sāks Čempionu līgas kvalifikāciju, tiekoties ar Noršēpingas "Dolphins". Tartu arī šosezon spēlēs Ziemeļu līgā, bet tajā pirmo maču aizvadīs tikai 11. oktobrī.

• Igaunijas klubiem bez Mālmaņa un Vētras pievienojās arī Kārlis Žunda ("Keila") un Armands Gailišs ("TalTech"), kuru pieteikumos līgas mājaslapā gan vēl nav.

• Pamatturnīrā tiks izspēlēts divu apļu turnīrs, un ceturtdaļfinālam kvalificēsies labāko astoņnieks. Kopš šīs sezonas vairs nebūs "Final 4" – ceturtdaļfinālā un pusfinālā uzvarētāju noskaidros līdz divām uzvarām, bet vienīgā finālspēle notiks tās komandas laukumā, kura bija augstāk pamatturnīrā.

• Latvijas klubi apvienotās līgas sezonu sāks tikai pēc astoņām dienām – "Ventspils" viesosies Tartu, bet "Ogre" jaunajā sporta hallē uzņems "Rapla". 30. septembrī gaidāmas divas spēles "Arēnā Rīga" un VEF, "Valmieras" izbraukumi uz Tallinu, bet svētdien "Liepāja" uzņems LU.

Pirmo divu nedēļu kalendārs

DatumsSpēleLaiks
21.09.Kalev/Cramo - Tartu Ülikool Maks&Moorits19.55
22.09.Avis Utilitas Rapla – Tallin Kalev/SNABB19.00
23.09.TalTech/Optibet - Pärnu Sadam17.00
24.09.Viimsi – Keila Coolbet17.00
27.09.Pärnu Sadam – Keila Coolbet19.00
29.09.Tartu Ülikool Maks&Moorits – Ventspils19.00
Ogre – Avis Utilitas Rapla19.00
30.09.Prometey – Viimsi16.00
TalTech/Optibet – VEF Rīga17.00
Tallinn Kalev/SNABB – Valmiera Glass/ViA17.00
Rīgas Zeļļi – Keila Coolbet19.00
01.10.Liepāja – Latvijas Universitāte17.00

Izmantotie resursi:
estlatbl.com


Arnaldo Toro (#12) aizsardzībā pret Kamaku Hepu. Foto: Andris Grīnbergs
39

"Melnā nāve" nopļauj Klusā okeāna trio un tuvojas Latvijas titulam

VEF basketbolisti svētdien, 19. maijā, izbraukuma spēlē Rīgas arēnā uzvarēja "Rīgas Zeļļus" ar 90:79, Latvijas finālsērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 3-1. Piektā spēle 22. maijā plkst. 20:00 "Rimi" OC.
"Rīgas Zeļļu" galvenais treneris Juris Umbraško un prezidents Edgars Buļs. Foto: Andris Grīnbergs/Rīgas Zeļļi
1

''Zeļļi'' nosmeļ krējumu: sezonas trenera balva tiek Umbraško, klubam - labākais mārketings

Latvijas Basketbola savienība (LBS) turpina apbalvot sezonas izcilniekus vairākās kategorijās. Par sezonas labāko treneri atzīts ''Rīgas Zeļļu'' galvenais stratēģis Juris Umbraško, bet pašam klubam tikusi balva par labāko mārketingu.
Dāvids Vīksne. Foto: Andris Grīnbergs
8

Pirmo reizi kopš 2019. gada LBL finālspēle norisināsies "Arēnā Rīga"

Latvijas čempionāta ceturtā finālsērijas cīņā šodien pulksten 15:00 norisināsies "Arēnā Rīga", kur sērijas pirmo uzvaru (1-2) guvušie "Rīgas Zeļļi" uzņems desmitkārtējo čempionvienību "VEF Rīga". Spēli tiešraidē translēs LTV7.