Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

Jaunzems: "Sajutu savu metienu un uzreiz ieguvu divreiz lielāku pārliecību"

Jaunzems: "Sajutu savu metienu un uzreiz ieguvu divreiz lielāku pārliecību"
Linards Jaunzems. Foto: Gatis Bogdanovs.

Strauji tuvojoties "Pafbet" Latvijas - Igaunijas līgas sezonas otrā mēneša noslēgumam, par pārliecinoši rezultatīvāko latviešu basketbolistu izvirzījies "Ventspils" uzbrucējs Linards Jaunzems, desmit aizvadītās spēlēs gūstot 19,8 punktus. Pirmdien ventspilnieki "Užavas" kausa ietvaros viesojās Gulbenē, kur tika gūta uzvara ar 89:69. Pēc spēles Jaunzems sarunā ar Sportacentrs.com pastāstīja par gaisotni duelī pret tradīcijām bagātajiem "Gulbenes Bukiem".

"Ventspils" basketbolisti svētdien viesojās pērnā gada apvienotās līgas jaunpienācējas mājvietā Keilā. Spēlējot bez centra pozīcijas spēlētājiem Ronalda Zaķa un Edvarda Mežuļa, kurzemnieki spēja pieveikt Igaunijas klubu ar 103:93. Atceļā uz mājām ventspilnieki izmeta loku caur Vidzemi, lai Latvijas basketbola "Užavas" kausa trešās kārtas ievadā cīkstētos pret "Gulbenes Bukiem". Pirmdienas spēlē Linards Jaunzems guva 13 punktus, izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas un pārtvēra četras pretinieku bumbas.

Neesi Gulbenē deviņus gadus spēlējis, pēdējoreiz 2014. gadā LBL2 turnīrā. Kāda no spēlētāja pozīcijas likās atmosfēra un kā juti, cik svarīgi Gulbenes skatītājiem ir tas, ka atbrauc tāda komanda kā "Ventspils"?
Atmosfēra šeit Gulbenē bija fantastiska. Skanēja latviešu dziesmas. Tribīnes bija pilnas ar skatītājiem, kuri nepārstāja atbalstīt savu komandu. Lai gan esam pretinieku pusē, tomēr šādā atmosfērā spēlēt ir ļoti patīkami. Viņiem šī spēle bija svarīga. Tā ir maza pilsēta ar ļoti lielu basketbola vēsturi. Kādreiz ir bijusi savstarpējā vēsture "Ventspilij" ar bukiem. Mums arī bija nopietni jāpieiet spēlei.

Lai gan laukumā "Ventspilij" bija pārsvars visas spēles gaitā, tomēr nebija tā, ka pretinieki apvēlās uz muguras un parādīja vēderu. Bija gan abpusējās piezīmes, gan tehniskās piezīmes, gan gana nepiekāpīga cīņa. Kā vari iezīmēt šīs cīņas gaitu?
Mēs jau no spēles sākuma zinājām, ka nebūs viegli. Sasparojāmies cīņai un ieguvām šo 20 punktu pārsvaru, kas principā visu spēli arī turējās. Puslaikā varbūt atslābām. Mēģinājām noturēt 20 punktu pārsvaru. Vakardien tomēr bija spēle, un visi esam nedaudz noguruši. Tādā ziņā ieslīgām tajā rutīnā kopā ar viņiem. Tā arī tā starpība palika ar 20 punktiem.

Kā ir ārzemju spēlētājiem nodot vēstījumu par to, kas ir šie pretinieki? Viņi paskatās, ka zemāka divīzija, un varbūt tik nopietni neņem šādu spēli pierē?
Treneris ir teicis, cik nozīmīgs ir šis mačs. Viņi arī saprot, ka citās valstīs un līgās ir kauss. Arī tur tas tiek ņemts nopietni, tādēļ viņi pietiekami labi saprot.

Par iepriekšējā vakara spēli pastāsti, kā tikāt galā ar šo īsāko sastāva rotāciju un kā izdevās "Keilu" tomēr nomocīt?
Zinājām, ka nebūs viegli, jo mums šoreiz nebija garo spēlētāju. Ir jāiet un visiem jākapājas, jo ir tikai seši septiņi tādi īstās rotācijas spēlētāji. Iesākām ar lielu skriešanu. Daudz mocījāmies, jo apakšā jau bija grūti. Strauji nāca piezīmes, un "Keilas" garie arī nospēlēja labi. Atradām savu spēku ātrajos uzbrukumos. Jāatzīst, ka labi realizējām trīniekus, kas bija atslēga šajā panākumā.

Komandā kāds vīrusiņš iezadzies? Vai arī garajā galā nopietnākas traumas?
Ir mazais vīrusiņš. Nekas nopietns.

Kāda bija loģistika, lai šodien līdz Gulbenei atbrauktu?
Vakarā pēc spēles aizbraucām uz Valmieru. Tur bijām pusnaktī. No rīta pamodāmies, aizgājām brokastīs un pastaigāties mazu līkumiņu pa Valmieru. Pēc tam braucām pa taisno uz Gulbeni.

Latvijas - Igaunijas līgā ventspilniekiem šobrīd aizvadītas desmit spēles - sešas uzvaras, četri zaudējumi. Kā varētu novērtēt aizvadītos divus sezonas mēnešus? Ko no savām spējām esat parādījuši un kur vēl ir jāliek klāt?
Noteikti neesam parādījuši optimālo spēli, ko mēs varētu. Trīs zaudējumi bija beigās, divi no tiem papildlaikā. Tās ir nestabilas spēles beigas. Es neteiktu, ka esam aizvadījuši sliktu sezonas ievadu. Tā var gadīties. Esam daudz strādājuši, lai kļūtu par stabilāku komandu tieši spēļu beigās. Jāizvairās no šiem mazajiem kritumiem un problēmu rašanās. Domāju, ka mēs vēl ieskrienamies un ar katru mēnesi paliksim aizvien labāki.

Paskatāmies līgas statistikā. Kopā ar Išmaelu El-Aminu abi divi valdāt labāko punktu guvēju statistikā. Kā pats jūti? Vai esi nonācis savas karjeras līdzšinējā pīķi vai arī tā statistika zināmā mērā ir nostaigājusi ar daudzajiem pagarinājumiem?
Es pats jūtos ļoti labi. Esmu atradis savu metienu. Sezonas pašā sākumā tas vēl nebija, bet tagad noteikti ļoti labi jūtu savu metienu. Tas uzreiz dod divreiz lielāku pārliecību katrā spēlē. Eju cīnīties par bumbām, kas ļoti bieži atnes tos vieglos punktus. Spēlēju ātru basketbolu, kas mūsdienās ir efektīvs. Noteikti varu teikt, ka šī ir viena no manām pīķa sezonām.

Lasi vēl...

# Lācis: "Iesaku visiem noskatīties "Rīgas Sargus", lai varam sajust latvieti sevī"
# Kulačkovskis: "Pēc koledžas ir sarežģīti izmērīt, kāda līmeņa spēlētājs esi"
# Ozers par vietu "Ventspils" rotācijā: "Gribu izsisties cauri smagajam ceļam"
# Vīksne: "Rozā formas - Buļa ideja. Nav jau tik traki. Man patīk"


Arnaldo Toro (#12) aizsardzībā pret Kamaku Hepu. Foto: Andris Grīnbergs
39

"Melnā nāve" nopļauj Klusā okeāna trio un tuvojas Latvijas titulam

VEF basketbolisti svētdien, 19. maijā, izbraukuma spēlē Rīgas arēnā uzvarēja "Rīgas Zeļļus" ar 90:79, Latvijas finālsērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 3-1. Piektā spēle 22. maijā plkst. 20:00 "Rimi" OC.
"Rīgas Zeļļu" galvenais treneris Juris Umbraško un prezidents Edgars Buļs. Foto: Andris Grīnbergs/Rīgas Zeļļi
1

''Zeļļi'' nosmeļ krējumu: sezonas trenera balva tiek Umbraško, klubam - labākais mārketings

Latvijas Basketbola savienība (LBS) turpina apbalvot sezonas izcilniekus vairākās kategorijās. Par sezonas labāko treneri atzīts ''Rīgas Zeļļu'' galvenais stratēģis Juris Umbraško, bet pašam klubam tikusi balva par labāko mārketingu.
Dāvids Vīksne. Foto: Andris Grīnbergs
8

Pirmo reizi kopš 2019. gada LBL finālspēle norisināsies "Arēnā Rīga"

Latvijas čempionāta ceturtā finālsērijas cīņā šodien pulksten 15:00 norisināsies "Arēnā Rīga", kur sērijas pirmo uzvaru (1-2) guvušie "Rīgas Zeļļi" uzņems desmitkārtējo čempionvienību "VEF Rīga". Spēli tiešraidē translēs LTV7.