Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Fenerbahce" Kauņā zaudē pamatsastāva uzbrucēju un vietā noskata Strautiņa komandas biedru

Agris Suveizda

"Fenerbahce" Kauņā zaudē pamatsastāva uzbrucēju un vietā noskata Strautiņa komandas biedru
Dišons Pjērs. Foto: Fenerbahce Beko

Turcijas basketbola klubs Stambulas "Fenerbahce" piektdien Eirolīgas spēlē Kauņā ar rezultātu 75:98 kapitulēja Rolanda Šmita pārstāvētajam Kauņas "Žalgirim", bet mača laikā savainojumā iedzīvojās amerikāņu uzbrucējs Dišons Pjērs.

Stambulas klubs ziņo, ka medicīniskajās pārbaudēs atklāts muskuļa plīsums labās kājas paceles cīpslā. "Fenerbahce" atlabšanas ilgumu neprecizē, taču Eurohoops vēstī, ka Pjērs nevarēs spēlēs 6-8 nedēļas. Tādēļ "Fenerbahce" drīz vien atradusi jaunieguvumu un parakstījusi mēneša īstermiņa līgumu ar franču spēka uzbrucēju Aminu Nuā.

26 gadus vecais Nuā sezonu sāka Holonas "Hapoel", bet decembrī pievienojās latviešu spēka uzbrucēja Artūra Strautiņa pārstāvētajam Itālijas klubam "Tortona". Nuā Itālijas čempionātā sāka sešas spēles un vidēji 17,5 minūtēs tika pie 6,0 punktiem un 4,0 atlēkušajām bumbām. Nuā ir spēlējis arī "Andorra" rindās, bet dzimtenē pārstāvējis ASVEL un "Strasbourg", trīsreiz kļūstot par Francijas čempionu. Eirolīgā Nuā ir sācis 29 no 83 spēlēm un vidēji 16,6 minūtēs nopelnījis 5,5 punktus un 2,5 atlēkušās bumbas.

30 gadus vecais Pjērs līdz savainojumam bija sācis 16 Eirolīgas spēles šajā sezonā un vidēji 22,6 minūtēs atzīmējies ar 6,0 punktiem un 5,2 atlēkušajām bumbām. Amerikānis visu profesionālo karjeru ir pavadījis Eiropā, spēlējot arī Braunšveigā un Sasari, bet "Fenerbahce" pārstāvot kopš 2020. gada. "Fenerbahce", kurai pieder savainotais latviešu aizsargs Artūrs Žagars, ar bilanci 13-9 ieņem piekto vietu Eirolīgā un ceturtdien uzņems Lukas Banki trenēto un Riharda Lomaža pārstāvēto Boloņas "Virtus". Turcijas Superlīgā "Fenerbahce" ar 14-3 atrodas otrajā vietā aiz "Efes" (15-2).

Izmantotie resursi:
https://www.fenerbahce.org/haberler...
https://www.fenerbahce.org/haberler...