Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Merzļikinam un Girgensonam uzvaras, Balinskim 14 minūtes zaudējumā pret "Canucks"

Matīss Kučinsks
Matīss Kučinsks

Merzļikinam un Girgensonam uzvaras, Balinskim 14 minūtes zaudējumā pret "Canucks"
Elvis Merzļikins. Foto. USA Sports Today/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) aizvadītajā naktī uz ledus devās visas latviešu pārstāvētās komandas. Zemgus Girgensons un Bufalo "Sabres" pārspēja Ņujorkas "Islanders" (3:1), Kolumbusas "Blue Jackets" ar Elvi Merzļikinu vārtos pagarinājumā pārspēja Minesotas "Wild" (5:4), savukārt Floridas "Panthers" ar Uvi Balinski ierindā piekāpās bez Teodora Bļugera spēlējošajai Vankūveras "Canucks".

Elvis Merzļikins atgriezās "Blue Jackets" vārtos pēc divu maču izlaišanas pagarinājuma uzvarā pār Minesotas "Wild" (5:4 P) atvairīja 24 no 28 metieniem (85.7%). Šajā sezonā Merzļikins vārtos stājies trīs reizes, palīdzot komandai tikt pie divām uzvarām.

• "Blue Jackets" nomētāja "Wild" vārtsargu Filipu Gustavsonu. Pa zviedra vārtiem tika izpildīti 54 metieni.

• "Blue Jackets" līdz otrā perioda septītajai minūtei prata panākt 2:0, tomēr "Wild" atspēlējās un arī izvirzījās vadībā – trešā perioda piektajā minūtē pēc Jonass Brodīns guva vārtus, panākot 3:2 par labu "Wild".

• Turpinājumā Kolumbusa prata pārņemt vadību. Vienus no diviem vārtiem guva Adams Fantili. Tie bija 19 gadus vecā hokejista pirmie vārti NHL karjerā.

• Kad atlikušas bija nepilnas trīs minūtes pamatlaikā, "Wild" izdevās atspēlēties (4:4), tomēr punktu spēlei pielika Džeks Rosovičs – 26 gadus vecais amerikānis guva vārtus pagarinājumā (5:4).

• "Blue Jackets" piecās aizvadītajās spēlēs izcīnījusi trīs uzvaras un šobrīd ieņem otro vietu Metropolitēna divīzijā. Nākamo spēli Merzļikina pārstāvētā komanda aizvadīs 25. oktobrī, tiekoties ar Anaheimas "Ducks".

Zemgus Girgensons uzvarā pret Ņujorkas "Islanders" (3:1) nospēlēja 13 minūtes un piecas sekundes (1:41 mazākumā). Sev atvēlētajā laikā latvietis izpildīja vienu metienu, divus spēka paņēmienus un noslēdza spēli ar neitrālu lietderību.

• Pirmajā periodā komandas vārtus gūt nespēja, bet otrajā tika gūti divi vārti – abi precīzie metieni "Sabres" vienībai (2:0). Ar vārtiem un rezultatīvu piespēli periodā atzīmējās Džefs Skiners.

• Trešā perioda sākumā Dilans Kozens guva savus otros vārtus šosezon, panākot 3:0, bet pašās spēles beigās "Islanders" guva goda vārtus - Noā Dobsons atzīmējās ar pirmo vārtu guvumu šosezon (1:3).

• "Sabres" piecos mačos šosezon tikusi pie divām uzvarām. Tas šobrīd dod pēdējo jeb astoto vietu Atlantijas divīzijā. 24. oktobrī Girgensons un "Sabres" aizvadīs nākamo spēli – savā laukumā jātiekas ar Monreālas "Canadiens".

Uvis Balinskis zaudējumā pret Vankūveras "Canucks" (3:5), kuras sastāvā nebija savainotā Teodora Bļugera, uz ledus pavadīja nepilnas 15 minūtes (1:17 mazākumā). Šī bija minūtēm bagātākā latvieša spēle NHL. Balinskis bloķēja vienu metienu, izpildīja divus spēka paņēmienus un nopelnīja neitrālu lietderību.

• "Panthers" spēles laikā izpildīja par pieciem metieniem vairāk (36:31), tomēr "Canucks" savas iespējas realizēja labāk.

• Kvins Hjūzs pirmajā periodā izmantoja vairākumu, atklājot spēles rezultātu, Aleksandrs Barkovs pēc 20 sekundēm panāca 1:1, bet tad otrajā periodā "Canucks" guva divus vārtus pēc kārtas (3:1).

• Trešajā periodā Sems Reinhārts guva divus vārtus pēc kārtas, panākot 3:3, tomēr 16. minūtē Andrejs Kuzmenko atkal izvirzīja vadībā Vankūveru. Pēdējos vārtus mačā guva Broks Besers (5:3).

• "Panthers" šosezon piecās spēlēs divas uzvaras un septītā vieta Atlantijas divīzijā, savukārt "Canucks" tikpat mačos trīs uzvaras un otrā vietā Klusā okeāna divīzijā.

• Balinskis un "Panthers" 25. oktobrī spēlēs ar Sanhosē "Sharks", bet "Canucks" tajā pašā dienā noslēgs izbraukuma sēriju pret Nešvilas "Predators".

Latvieši NHL

UzbrucējsKlubsSV+PPtiMetieni+/-SMVairākumā
Zemgus GirgensonsSabres51+016 (16.7%)-150+0
Teodors BļugersCanucks00+000 (0.00%)+000+0
AizsargsKlubsSV+PPtiMetieni+/-SMVairākumā
Uvis BalinskisPanthers50+003 (0.0%)060+0
VārtsargsKlubsSU-Z%MetieniRipasMin.Sausā
Elvis MerzļikinsBlue Jackets32-1-092.0%81/882.611600

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/scores

     [+] [-]

, 2023-10-22 10:20, pirms 7 mēnešiem
Elvim labi, ka komandas biedri sameta. Pašam ne tā labākā spēle, kaut gan 2 goli bija bez viņa vainas. Galvenais, ka ir uzvara un, ja vismaz šī aile pildīsies pozitīva, tad nebūs tik svarīgi, cik ripas vidēji ielaidis vai atvairīto metienu procents.

     [+] [-]

, 2023-10-22 10:28, pirms 7 mēnešiem
Balinskis pirmo reizi NHL izgāja mazākumā un spēles beigās tika ielikts otrajā aizsargu pāri ar Mattu uz vienu maiņu. Uz vienu maiņu, jo pēc tam canucks iemeta tukšos vārtos un laukumā gāja četri uzbrucēji un viens aizsargs.

     [+] [-]

, 2023-10-22 11:00, pirms 7 mēnešiem
guntis86 rakstīja: Elvim labi, ka komandas biedri sameta. Pašam ne tā labākā spēle, kaut gan 2 goli bija bez viņa vainas. Galvenais, ka ir uzvara un, ja vismaz šī aile pildīsies pozitīva, tad nebūs tik svarīgi, cik ripas vidēji ielaidis vai atvairīto metienu procents.
Vispār jau piecus ielaida, paveicās, ka Cukarello golu neieskaitīja.

Jau vairākas spēles Elvis salaiž golus tieši spēles otrajā daļā, ko tas varētu nozīmēt 🧐?

     [+] [-]

, 2023-10-22 11:02, pirms 7 mēnešiem
Kas tur īsti ar Teodoru? Ir kāda sīkāka info?
Slēpts komentārs: gircc

  +2 [+] [-]

, 2023-10-22 12:04, pirms 7 mēnešiem
gircc rakstīja: Elvis labi sevi pārdeva😂 Vezinu vēl sasilīja😂…11 labāk apmaksātais vārtsargs, bet spēlē kā viduvējība. Drīz varēs audzēt sliekas.
Starp vārtsargiem, kuri ir aizvadījuši 3 spēles - 10. no 33 ar 92.0% atvairīto un 2.61 GAA. Labāki cipari viņam pašam ir bijuši tikai pirmajā gadā.

     [+] [-]

, 2023-10-22 12:06, pirms 7 mēnešiem
Ja būs uzvaras un metienu atv. procents ap 92% tad neko nevar pārmest.

     [+] [-]

, 2023-10-22 12:27, pirms 7 mēnešiem
Kas ar Blugeru?

     [+] [-]

, 2023-10-22 14:43, pirms 7 mēnešiem
Kopumā bija vidēja spēle, bija ļoti labas epizodes, kur komandu pavilka.
Ja vērtējam GK kļūdas, tad jāsaka kā ir, šoreiz divas ripas vajadzēja ņemt, viena bija tīri Elvja kļūda pozicionāli, tur gan viņam ar treneri pēc spēles jāpaskatās un jāizvērtē, ko darīt citādāk.
Pirms tam izvilka, un tad tādu ielaida, žēl.

Taču tāds ir sports, jā kanādietis aizvakar nospēlēja labāk, tas gan. Lai Elvim izdodas.

Jāuzteic Minesotas vārtsargs, aizvadīja labu spēli neskatoties, ka kopā salaists daudz. Taču jāņem vērā, ka metienu ar bija daudz 54.

Priecē, ka vismaz pagaidām, CBJ izskatās labāk nekā sezonu atpakaļ.