Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Sietlas uzbrucējam Burakovskim mēnesi pēc atgriešanās jauna trauma un jāizlaiž 6-8 nedēļas

Agris Suveizda

Sietlas uzbrucējam Burakovskim mēnesi pēc atgriešanās jauna trauma un jāizlaiž 6-8 nedēļas
Andrē Burakovskis. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas komanda Sietlas "Kraken" pavēstījusi, ka 28 gadus vecajam zviedru malējam uzbrucējam Andrē Burakovskim ir veikta ķermeņa augšdaļas operācija un ka viņam nāksies izlaist 6-8 nedēļas.

2022. gadā ar Kolorādo "Avalanche" ieguvis Stenlija kausu, Burakovskis vasarā kļuva par brīvo aģentu un parakstīja ar Sietlas "Kraken" piecu gadu līgumu par 27,5 miljoniem ASV dolāru. Debijas sezonā viņš 49 spēlēs sakrāja 39 (13+26) punktus, 14 soda minūtes un negatīvu lietderību, taču februārī iedzīvojās nopietnā savainojumā un izlaida arī Stenlija kausu, kā pirmajā kārtā "Kraken" ar 4-3 pārspēja tieši "Avalanche" un otrajā kārtā ar 3-4 piekāpās Dalasas "Stars". Tikai maijā tika paziņots, ka Burakovskim ir cirkšņa plīsums un nepieciešama operācija.

Septembra izskaņā Burakovskis beidzot atgriezās laukumā, taču mēnesi vēlāk sezonas sestajā spēlē pret Ņujorkas "Rangers" (1:4) otrajā trešdaļā pēc sāncenša spēka paņēmiena savainoja ķermeņa augšdaļu. Savainojuma būtība netiek izpausta, taču Austrijā dzimušajam zviedram būs jāizlaiž 6-8 nedēļas. Burakovskis sezonu sācis ar divām piespēlēm un negatīvu lietderību -2, bet "Kraken" izcīnījusi tikai vienu uzvaru un nopelnījusi trīs punktus. "Kraken" sezonu turpinās ar četru izbraukuma spēļu sēriju pret Detroitas, Karolīnas, Floridas un Tampas komandām.

Burakovskis ar sezonas vidējo algu 5,5 miljoniem ir dalīti dārgākais uzbrucējs komandā, bet citās līnijās vairāk saņem aizsargs Vinss Danns (7,35) un vārtsargs Filips Grūbauers (5,9). 2013. gadā ar 23. numuru draftētais Burakovskis NHL karjeru sāka Vašingtonas "Capitals" un turpināja Kolorādo "Avalanche", titulsezonā aizvadot savu rezultatīvāko gadu karjerā – 80 spēlēs 61 (22+39) punkts. Stenlija kausa izcīnīšanā viņš piedalījās ar astoņiem (3+5) punktiem 12 spēlēs un finālsērijas pirmajos divos mačos guva pa vārtiem (tostarp vienus uzvaras vārtus), bet sērijas turpinājumu izlaida lauzta īkšķa dēļ.

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/SeattleKraken/s...