Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

"Play-off" bez "Final 4", tiešraides TV4: "Pafbet" līgā daudz jaunumu

"Play-off" bez "Final 4", tiešraides TV4: "Pafbet" līgā daudz jaunumu
LBS ģenerālsekretārs Kaspars Cipruss un LBL direktors Salvis Mētra ar "Kaamos" pārstāvjiem. Foto: LBS

Pirmdien, 25. septembrī, "AC Marriott" viesnīcā Rīgā notika "Pafbet" Latvijas-Igaunijas basketbola līgas sestās sezonas atklāšanas preses konference. Turnīra čempioni pirmo reizi noskaidros vienā spēlē, bet pamatturnīra cīņas varēs redzēt TV4 un Sportacentrs.com tiešraidēs.

“Basketbola aktivitātes šajā gadā nav apstājušās ne brīdi. Sācies Latvijas un Igaunijas līgas sestais gads – ar jaunu Latvijas komandu “Rīgas Zeļļi”, ar pārējo komandu restartu. Novēlu daudz interesantu spēļu un intrigu cīņā par medaļām. Lai visiem laba basketbola sezona!” teica LBS prezidents Raimonds Vējonis.

“Jūtu, ka Latvijas basketbola līgu latiņa pēdējos divos gados pacelta visai augstu. Paldies manam priekšgājējam Kristapam Janičenokam – nebūs viegli turēties tajā pašā līmenī vai kāpt vēl augstāk. Pēc “Rīgas Zeļļu” pievienošanās mainījies formāts gan “Pafbet” Latvijas un Igaunijas līgā, gan nacionālajā čempionātā,” piebilda Latvijas basketbola līgu direktors Salvis Mētra.

"Pafbet" līgas komandas

Sestajai sezonai pieteiktas septiņas komandas no Latvijas, astoņas no Igaunijas un Slobožanskas “Prometey”. Ukrainas labākā komanda turnīrā startēs otro gadu, vienlaikus sacenšoties ULEB Eirokausā. “Prometey” turpinās strādāt olimpiskais čempions 3x3 basketbolā Raimonds Feldmanis.

Latviju pārstāvēs desmitkārtējās valsts čempiones BK “Ventspils” un “VEF Rīga”. Sestā sezona būs Latvijas bronzas laureātei Liepājai, kā arī BK “Ogre”, “Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola” un Latvijas Universitātei. Debitantu lomā iejutīsies Jura Umbraško trenētie “Rīgas Zeļļi”.

Igaunijas krāsas aizstāvēs čempione “Kalev/Cramo”, Gundara Vētras trenētā “Tartu Ulikool Maks&Moorits” un bronzas laureāte “Parnu Sadam”. Tāpat ziemeļu kaimiņvalsti pārstāvēs “Avis Utilitas Rapla”, “Keila”, “Tallinn Kalev/SNABB”, “TalTech Optibet” un “Viimsi”.

Izspēles kārtība

Sešpadsmit komandas izspēlēs divu apļu turnīru, sacenšoties mājās un izbraukumā (30 spēles katrai vienībai). Astoņas labākās komandas kvalificēsies izslēgšanas spēlēm. Ceturtdaļfināli un pusfināli notiks sērijās līdz divām uzvarām, bet čempioni noskaidros vienā spēlē, iespējams, neitrālā laukumā.

Formāta maiņu sekmēja pagājušās sezonas notikumi. “Četru finālā”, kas 7.-8. aprīlī risinājās Tallinas “Unibet” arēnā, neveiksmīgi startēja Igaunijas komandas. Zelta spēle starp “Prometey” un VEF risinājās gandrīz pie tukšām tribīnēm, tādēļ klubi rosināja sarunu par pastāvošās kārtības maiņu.

Latvijas čempionāta izslēgšanas spēles

“Pafbet” Latvijas un Igaunijas līgas “play-off” paredzēts izspēlēt līdz 2024. gada 13. aprīlim, turpinājumā pievēršoties nacionālo čempionātu izslēgšanas spēlēm. Latvijas čempionāts, kā ierasts, jāizspēlē līdz 31. maijam.

Atšķirībā no iepriekšējām sezonām Latvijas “play-off” nekvalificēsies visas komandas. Vienai no septiņām vienībām izslēgšanas spēles ies secen un sezona beigsies martā. Divas labākās komandas “play-off” cīņas sāks no pusfināla, savukārt nākamās četras – no ceturtdaļfināla.

Tiešraides

Latvijas basketbola līga šosezon iecerējusi pārraidīt 90 spēles. Lielākā daļa translāciju būs redzamas TV4 un Sportacentrs.com tiešraidēs. “Užavas” Latvijas basketbola kausa fināli un LBL izslēgšanas spēles daļēji tiks pārraidītas LTV7.

Eirokausi

“Prometey” turpinās spēlēt ULEB Eirokausā. VEF sacentīsies Basketbola Čempionu līgas pamatturnīrā, savukārt “Kalev/Cramo” 25. septembrī sāks cīņu kvalifikācijā. “Parnu Sadam” 3.-5. oktobrī piedalīsies FIBA Eiropas kausa kvalifikācijā.

Vēl trīs komandas spēlēs Eiropas Ziemeļu basketbola līgā (ENBL). Latvijas basketbolu trešo sezonu pārstāvēs “Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola”, Igaunijas krāsas tikpat ilgi aizstāv “Tartu Ulikool Maks&Moorits”, savukārt “Keila” starptautiskajā arēnā dosies pirmo reizi.


, 2023-09-25 13:11, pirms 8 mēnešiem
Interesanti kad LV klubi iesniegs sastāvus jo Igauņi to jau ir izdarījuši
, 2023-09-25 13:32, pirms 8 mēnešiem
mūsējo izbraukumu spēles atkal neredzēsim?
, 2023-09-25 13:51, pirms 8 mēnešiem
Uz bildes četras personas, visas superzvaigznes un tik populāras, kas visi zin kurš ir Mētra!
, 2023-09-25 14:16, pirms 8 mēnešiem
Banchi audzēkņi Liepāja vs VEF Latvijas finālā!Bet Zeļļu krekliņu savam dēlam nepirkšu,vienīg meitai..
, 2023-09-25 14:18, pirms 8 mēnešiem
Igaunijas klubs būs čempions! VEF ir pastulbs klubelis ar pastulbu elku Real Rebel jeb Jonānu.
, 2023-09-25 15:06, pirms 8 mēnešiem
Kā var būt tā, ka turnīrs iet jau kādu laiciņu, bet mājaslapās nav komandu pilnie sastāvi (Prometey)? Ziņu lentes portālā arī atšķirās - LV ziņas ķeksītim laikam, Igaunijas sadaļā diezgan centīgi, bet, protams, EE valodā. ENG sadaļā ziņu nav vispār.
, 2023-09-25 16:10, pirms 8 mēnešiem
SGA rakstīja: Kā var būt tā, ka turnīrs iet jau kādu laiciņu, bet mājaslapās nav komandu pilnie sastāvi (Prometey)? Ziņu lentes portālā arī atšķirās - LV ziņas ķeksītim laikam, Igaunijas sadaļā diezgan centīgi, bet, protams, EE valodā. ENG sadaļā ziņu nav vispār.
Ar šiem jautājumiem pie Salvja Mētras!
, 2023-09-25 16:14, pirms 8 mēnešiem
Spārni un vējš rakstīja: Igaunijas klubs būs čempions! VEF ir pastulbs klubelis ar pastulbu elku Real Rebel jeb Jonānu.
Ha, nu stāsti, kurš tad pārspēs Promiteju?
, 2023-09-25 16:31, pirms 8 mēnešiem
SGA rakstīja: Kā var būt tā, ka turnīrs iet jau kādu laiciņu, bet mājaslapās nav komandu pilnie sastāvi (Prometey)? Ziņu lentes portālā arī atšķirās - LV ziņas ķeksītim laikam, Igaunijas sadaļā diezgan centīgi, bet, protams, EE valodā. ENG sadaļā ziņu nav vispār.
Tevi neizbrīna vairāk fakts, ka šādu ziņu vari lasīt mirklī, kad čempis vispār jau ir sācies. No sērijas - LV klubi vēl nav sākuši startēt, priekš kam mums informēt sabiedrību par izspēles kārtības izmaiņām. Nevienam tak neintersē, ka EE klubiem jau turnīrs sācies. Grid dabūt skatītājus zālē, bet ieguldīt tam kaut mazākās pūles ir pārāk grūti.
, 2023-09-25 16:31, pirms 8 mēnešiem
Cik ilgi būs šī māžošanās ar Igauņiem kopā, kad beidzot būs NORMĀLS LATVIJAS ČEMPIONĀTS???
, 2023-09-25 16:34, pirms 8 mēnešiem
zaxx rakstīja: Cik ilgi būs šī māžošanās ar Igauņiem kopā, kad beidzot būs NORMĀLS LATVIJAS ČEMPIONĀTS???
Tad kad būs vismaz 10 komandas. Ar mazāk nav nopietni!
, 2023-09-25 16:34, pirms 8 mēnešiem
zaxx rakstīja: Cik ilgi būs šī māžošanās ar Igauņiem kopā, kad beidzot būs NORMĀLS LATVIJAS ČEMPIONĀTS???
LBL nepietiek komandu kam tādam. Igauņi glābj mūsu basketbolu, bet tu saki ka kāds māžojas.
, 2023-09-25 18:44, pirms 8 mēnešiem
Vajadzēja pus spēli lai čempionus noskaidrotu, jāizdomā tikai kuru pusi ņemt vēra - pirmo vai otro.
, 2023-09-25 19:10, pirms 8 mēnešiem
elvison rakstīja: mūsējo izbraukumu spēles atkal neredzēsim?
šāgu infu autors mums neļauj izlobīt
, 2023-09-25 19:15, pirms 8 mēnešiem
Autor, vai 29.09. Latvijā varēs vērot spēli Tarvu vs Ventspils sporta centrā ? !
, 2023-09-25 19:45, pirms 8 mēnešiem
elvison rakstīja: mūsējo izbraukumu spēles atkal neredzēsim?
Te ir atbilde.

https://sportacentrs.com/basketbols...
, 2023-09-25 19:51, pirms 8 mēnešiem
specha rakstīja: šāgu infu autors mums neļauj izlobīt
Varbūt kļūdos , bet no šī raksta saprotu ka tikai par maksu.

https://sportacentrs.com/basketbols...
, 2023-09-25 20:16, pirms 8 mēnešiem
tie daudzie jaunimi laikam ir tie, ka esti ATKAL vēlas no letiem saņemt meslus un ka atkal spēles no Estlandes nevērosim šeit tiešraidē
, 2023-09-25 20:23, pirms 8 mēnešiem
specha rakstīja: tie daudzie jaunimi laikam ir tie, ka esti ATKAL vēlas no letiem saņemt meslus un ka atkal spēles no Estlandes nevērosim šeit tiešraidē
Vienmēr LBS var nopirkt tiesības un translēt. Esti kopumā pareizi dara, ka tas ir maksas saturs
, 2023-09-25 22:06, pirms 8 mēnešiem
Aldis Br rakstīja: Te ir atbilde.

https://sportacentrs.com/basketbols/lbl/25092023-salvis_metra_janicenoks_izveidoja_tik_poz
Paldies
, 2023-09-26 00:21, pirms 8 mēnešiem
zaxx rakstīja: Cik ilgi būs šī māžošanās ar Igauņiem kopā, kad beidzot būs NORMĀLS LATVIJAS ČEMPIONĀTS???
aahaha, atkal Zaxx izceļas, diemžēl kā debil
Arnaldo Toro (#12) aizsardzībā pret Kamaku Hepu. Foto: Andris Grīnbergs
39

"Melnā nāve" nopļauj Klusā okeāna trio un tuvojas Latvijas titulam

VEF basketbolisti svētdien, 19. maijā, izbraukuma spēlē Rīgas arēnā uzvarēja "Rīgas Zeļļus" ar 90:79, Latvijas finālsērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 3-1. Piektā spēle 22. maijā plkst. 20:00 "Rimi" OC.
"Rīgas Zeļļu" galvenais treneris Juris Umbraško un prezidents Edgars Buļs. Foto: Andris Grīnbergs/Rīgas Zeļļi
1

''Zeļļi'' nosmeļ krējumu: sezonas trenera balva tiek Umbraško, klubam - labākais mārketings

Latvijas Basketbola savienība (LBS) turpina apbalvot sezonas izcilniekus vairākās kategorijās. Par sezonas labāko treneri atzīts ''Rīgas Zeļļu'' galvenais stratēģis Juris Umbraško, bet pašam klubam tikusi balva par labāko mārketingu.
Dāvids Vīksne. Foto: Andris Grīnbergs
8

Pirmo reizi kopš 2019. gada LBL finālspēle norisināsies "Arēnā Rīga"

Latvijas čempionāta ceturtā finālsērijas cīņā šodien pulksten 15:00 norisināsies "Arēnā Rīga", kur sērijas pirmo uzvaru (1-2) guvušie "Rīgas Zeļļi" uzņems desmitkārtējo čempionvienību "VEF Rīga". Spēli tiešraidē translēs LTV7.