Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

Zeļļu vēstnesis Biedriņš: "Patika ideja, ka Rīgā būs vēl viens jauns klubs"

Zeļļu vēstnesis Biedriņš: "Patika ideja, ka Rīgā būs vēl viens jauns klubs"
Andris Biedriņš. Foto: Arturs Pavlovs/Ghetto Games

"Rīgas Zeļļi" savā debijas sezonā ņēmuši piemēru no dienvidu kaimiņiem, kur Viļņas "Wolves" par kluba publicitātes sejām un vēstnešiem iecēluši brāļus Kšištofu un Darjusu Lavrinovičus. Jaundibinātie zeļļi piesaistījuši bijušo Latvijas izlases un NBA spēlētāju Andri Biedriņu, kurš būs Rīgas kluba karognesējs. Biedriņš jaundibinātā kluba preses konferencē ziņu aģentūrai LETA iezīmēja savu paredzemo darbības formu klubā.

"Patīkami pamazām atgriezties basketbolā. Biju nogājis no visa malā, bet parādījās šis projekts, un Edgars mani uzrunāja jau vasaras sākumā. Bijām tikušies vairākas reizes, tas mani ieinteresēja. Man patika ideja, ka Rīgā būs vēl viens jauns klubs, un arī tas, ka tiks attīstīti jaunie spēlētāji, kuriem tiks dota iespēja," preses konferencē izteicās pirmais NBA draftētais latvietis Biedriņš.

"Būšu kopā ar klubu un mēģināšu palīdzēt ne tikai klubam kā organizācijai, bet arī jaunajiem spēlētājiem. Daudzi no jaunajiem basketbolistiem pat nav spēlējuši "Arēnā Rīga", tāpēc tā būs interesanta pieredze arī viņiem," atzīmēja desmit sezonas NBA spēlējušais centrs.

Bijušais basketbolists tāpat neslēpa nodomus ar savām idejām doties pie treneru kolektīva: "Ar komandu kopā būšu diezgan bieži. Varbūt nebūšu visos treniņos, bet mēģināšu palīdzēt kā vien varēšu. Ja kādreiz laukumā vajadzēs iemācīt kādas kustības un kaut ko jaunu, es ar lielāko prieku arī palīdzēšu"

"Viss nebūs skaisti, īpaši ņemot vērā, ka tā ir nesen izveidota un arī gados jauna komanda. Daudz kļūdas tiks pieļautas un noteikti būs arī kritieni, bet būs arī ceļš augšup, bet tas viss ir jāmāk sabalansēt. Tas ir tas, ar ko es varu palīdzēt," ar gaidāmajām grūtībām gatavs saskarties zeļļu vēstnesis Biedriņš.

"Rīgas Zeļļu" prezidents Edgars Buļs norādīja, ka Biedriņa loma komandā būs arī palīdzēt meklēt jaunos potenciālos spēlētājus, sekot viņu attīstībai kluba sistēmā un palīdzēt viņiem sasniegt pēc iespējas augstāku līmeni.

Andris Biedriņš ir pirmais NBA darftētais latviešu basketbolists. 2004. gadā viņu ar 11 numuru izvēlējās Goldensteitas "Warriors". Līdz šai dienai augstāk ir draftēts tikai Kristaps Porziņģis. NBA karjeras laikā Biedriņš aizvadīja vairāk nekā 500 spēļu un divas reizes ar Kalifornijas komandu sasniedza izslēgšanas spēļu turnīru. Pēc deviņām sezonām "Warriors" rindās, savu profesionālo karjeru Biedriņš noslēdza ar sešām spēlēm Jūtas "Jazz" sastāvā 2013./2014. gada sezonā.

Ar Latvijas pieaugušo izlasi Biedriņš aizvadījis 35 spēles. Centrs piedalījies divos Eiropas čempionāta finālturnīros 2007. un 2009. gadā. Otrais no tiem noslēdzās ar pamatīgu skandālu, jo presē nonāca tā laika izlases menedžera Buļa atskaite Latvijas Basketbola savienībai, kā rezultātā vairāki izlases spēlētāji, ieskaitot Biedriņu, tika diskvalificēti. Pēc 2009. gada Biedriņš izlases kreklu tā arī vairs nepielaikoja.

Rakstā izmantota informācija no ziņu aģentūras LETA.


, 2023-09-27 21:06, pirms 8 mēnešiem
laurinoviči piedalījās grupveida izvarošanā, tiešām laba seja
, 2023-09-27 22:04, pirms 8 mēnešiem
purva_velns rakstīja: laurinoviči piedalījās grupveida izvarošanā, tiešām laba seja
Sievu izvaroja?
, 2023-09-27 22:06, pirms 8 mēnešiem
20 gadi jau bezmaz pagājuši kā Biedriņš aizbēga no BK Skonto un Indriksons ar maķ peremaķ pavadīja... Arī bija tāds viens Rīgā klubs

eh kur laiks skrien, vēl 20 gadi kādi paies un es šitā ģedu stāstiņus varēšu stāstīt...
, 2023-09-27 22:11, pirms 8 mēnešiem
balts rakstīja: Sievu izvaroja?
trijatā?
, 2023-09-27 22:16, pirms 8 mēnešiem
purva_velns rakstīja: trijatā?
Klāt nestāvēju, zinu, ka tā ir viņa sieva!
, 2023-09-27 22:24, pirms 8 mēnešiem
balts rakstīja: Klāt nestāvēju, zinu, ka tā ir viņa sieva!
pēc tam viens bračka apprecēja
bet nosēdëja laikam visi trīs pa piecītim, precīzi neatceros,, jo klasificēja kā pilngadīgo, bet šai bija17

atradu vairāk
https://www.delfi.lt/news/daily/cri...
, 2023-09-27 22:26, pirms 8 mēnešiem
purva_velns rakstīja: pēc tam viens bračka apprecēja
bet nosēdëja laikam visi trīs pa piecītim, precīzi neatceros,, jo klasificēja kā pilngadīgo, bet šai bija17
D.Lavrinovičs apprecēja, tiesā viņa teica, ka labprātīgi. ~5 piesprieda, bet neatceros cik atsēdēja. Pie mums vispār nesēdētu...
, 2023-09-27 22:28, pirms 8 mēnešiem
balts rakstīja: D.Lavrinovičs apprecēja, tiesā viņa teica, ka labprātīgi. ~5 piesprieda, bet neatceros cik atsēdēja. Pie mums vispār nesēdētu...
nezinu, vienkārši atcerējos to gadījumu, kad ieraudzīju ziņu par vēstnešiem
, 2023-09-27 22:34, pirms 8 mēnešiem
Buļs izpērk grēkus! toreiz ar izlases džeku mazgāšanu atsvieda visu Latvijas basketbolu lielākajā bedrē, no kuras tikai pirms dažiem gadiem tika izrāpots! Ja kāds neatceras, tad 2009. gada Eiropas čempionātā Latvija uzvarēja tagadējos Pasaules čempionus Vāciešus, bet tikai viens punkts pietrūka, lai tiktu nākamajā kārtā, un tad E. Buļš uzlēja vircu!!!! Arī Biedriņam tika.
, 2023-09-27 22:58, pirms 8 mēnešiem
sandza rakstīja: Buļs izpērk grēkus! toreiz ar izlases džeku mazgāšanu atsvieda visu Latvijas basketbolu lielākajā bedrē, no kuras tikai pirms dažiem gadiem tika izrāpots! Ja kāds neatceras, tad 2009. gada Eiropas čempionātā Latvija uzvarēja tagadējos Pasaules čempionus Vāciešus, bet tikai viens punkts pietrūka, lai tiktu nākamajā kārtā, un tad E. Buļš uzlēja vircu!!!! Arī Biedriņam tika.
Tas principā ir vienīgais atbalstāmais un pieņemamais Buļa lēmums pēdējos desmit gados.
Malacis, to nožēlojamo bezsmadzeņu paaudzi sen jau vajadzēja patriekt.
, 2023-09-28 00:43, pirms 8 mēnešiem
purva_velns rakstīja: laurinoviči piedalījās grupveida izvarošanā, tiešām laba seja
Ja tev liekas, ka Biedriņš ir svētā govs un līdz kāzām bija celibātā, tad man ir tilts, ko tev notirgot..
, 2023-09-28 04:45, pirms 8 mēnešiem
purva_velns rakstīja: nezinu, vienkārši atcerējos to gadījumu, kad ieraudzīju ziņu par vēstnešiem
Nezinaju par so ieprieks. Vispar pilnigas drausmas.. Nedaudz vairak pacheckoju netu, izklausas tiesam briesmigs stasts. Nesaprotu tiesi ka pec tam vareji abi dviiniisi spelet izlase un visa valsts par viniem pid.arastiem priecaties. Skumigi tas viss tur.
, 2023-09-28 07:35, pirms 8 mēnešiem
Janis Cietsmaidis rakstīja: 20 gadi jau bezmaz pagājuši kā Biedriņš aizbēga no BK Skonto un Indriksons ar maķ peremaķ pavadīja... Arī bija tāds viens Rīgā klubs

eh kur laiks skrien, vēl 20 gadi kādi paies un es šitā ģedu stāstiņus varēšu stāstīt...
nu to "aizbēga" jau var saukt arī savādāk...
tas, ka Indrixons BK SKONTO uztaisīja tikai dēļ Biedriņa... lai viņu notirgotu, tas ir cits jautājums...
izrādījās, ka Biedriņš ir gudrāks un nebija gatavs gaidīt Indriksona tirgošanos...
, 2023-09-28 08:32, pirms 8 mēnešiem
BK Skonto izveidoja jau dažus gadus pirms Biedriņa epopejas, kad gluži vēl nebija skaidrs kas tur no viņa būs. Skaidrs, ka klubs tika izveidots jā, zināmā mērā ar domu kā futbola Skonto modelis, ka audzinām jaunos un pārdodam tad tālāk, lai gan protams basketbols nav futbols, ko Indriksons ne līdz galam šķiet saprata, arī Biedriņa gadījumā
, 2023-09-28 09:26, pirms 8 mēnešiem
asinsdesa rakstīja: Ja tev liekas, ka Biedriņš ir svētā govs un līdz kāzām bija celibātā, tad man ir tilts, ko tev notirgot..
viš nav tiesāts par grupveida izvarošanu, tirgotāj
, 2023-09-28 09:30, pirms 8 mēnešiem
Labs vēstnesis klubam - spēlētājs kas aiz sava slinkuma un vājā rakstura nespēja NBA nostiprināties kā tikko lielo naudu sāka saņemt un aizgāja pensijā kad pārējie tikai sasniedz briedumu.
, 2023-09-28 09:44, pirms 8 mēnešiem
Janis Cietsmaidis rakstīja: BK Skonto izveidoja jau dažus gadus pirms Biedriņa epopejas, kad gluži vēl nebija skaidrs kas tur no viņa būs. Skaidrs, ka klubs tika izveidots jā, zināmā mērā ar domu kā futbola Skonto modelis, ka audzinām jaunos un pārdodam tad tālāk, lai gan protams basketbols nav futbols, ko Indriksons ne līdz galam šķiet saprata, arī Biedriņa gadījumā
klubs dibināts 2001.gadā, Biedriņš pievienojās 2002.gadā...
2001.gadā Biedriņš bija 15 gadus vecs, spēlēja VBS...
un visi zināja, ka Biedriņš ir spēlētājs ar potenciālu... tapēc arī apķērīgie zēni izdomāja uzvārīties uz Biedriņu...
arī VBS tajā gadā sāka savu likvidāciju...

karoč - Biedriņš bija iemesls kāpēc likvidēja VBS un SKONTO
, 2023-09-28 10:10, pirms 8 mēnešiem
Edgars malacis, ka pierunāja Aņdžu atgriezties basketbolā. Leģendārs spēlētājs, kurs var daudz ko dot Latvijas basītim.
, 2023-09-28 17:17, pirms 8 mēnešiem
Cik es saprotu, tad Biedriņš nāk ar savu naudu arī...pusmiljons pirmajā sezonā? ...ok, man patīk!
, 2023-09-28 20:22, pirms 8 mēnešiem
dakots rakstīja: Cik es saprotu, tad Biedriņš nāk ar savu naudu arī...pusmiljons pirmajā sezonā? ...ok, man patīk!
pusmiljons ir visa kluba budžets
, 2023-09-29 02:16, pirms 8 mēnešiem
Real Rebel rakstīja: pusmiljons ir visa kluba budžets
Ar piebildi, ja izdosies savākt. Bet tas jau uz visiem klubiem attiecas - nevienam viss budžets sezonas sākumā nestāv kasē
Arnaldo Toro (#12) aizsardzībā pret Kamaku Hepu. Foto: Andris Grīnbergs
39

"Melnā nāve" nopļauj Klusā okeāna trio un tuvojas Latvijas titulam

VEF basketbolisti svētdien, 19. maijā, izbraukuma spēlē Rīgas arēnā uzvarēja "Rīgas Zeļļus" ar 90:79, Latvijas finālsērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 3-1. Piektā spēle 22. maijā plkst. 20:00 "Rimi" OC.
"Rīgas Zeļļu" galvenais treneris Juris Umbraško un prezidents Edgars Buļs. Foto: Andris Grīnbergs/Rīgas Zeļļi
1

''Zeļļi'' nosmeļ krējumu: sezonas trenera balva tiek Umbraško, klubam - labākais mārketings

Latvijas Basketbola savienība (LBS) turpina apbalvot sezonas izcilniekus vairākās kategorijās. Par sezonas labāko treneri atzīts ''Rīgas Zeļļu'' galvenais stratēģis Juris Umbraško, bet pašam klubam tikusi balva par labāko mārketingu.
Dāvids Vīksne. Foto: Andris Grīnbergs
8

Pirmo reizi kopš 2019. gada LBL finālspēle norisināsies "Arēnā Rīga"

Latvijas čempionāta ceturtā finālsērijas cīņā šodien pulksten 15:00 norisināsies "Arēnā Rīga", kur sērijas pirmo uzvaru (1-2) guvušie "Rīgas Zeļļi" uzņems desmitkārtējo čempionvienību "VEF Rīga". Spēli tiešraidē translēs LTV7.