Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

Kapteinis Žunda samet 17 punktus Pērnavā, bet zaudē trenera atgriešanās spēlē

Kapteinis Žunda samet 17 punktus Pērnavā, bet zaudē trenera atgriešanās spēlē
Kārlis Žunda. Foto: KK Keila

"Pafbet" Latvijas - Igaunijas apvienotajā basketbola līgā otro spēli aizvadījusi "Keila/Coolbet", kas ar 66:83 bija spiesta piekāpties "Pērnavas Ostai". Igaunijas mazpilsētas komandā ar 17 punktiem atzīmējās vienības kapteinis Kārlis Žunda.

"Keilas" komanda ar pārliecinošu uzvaru sāka apvienotās līgas turnīru par spīti skandālam, ko sacēla Pepa Pāhva negaidītā atbrīvošana no amata. Uz spēli Pērnavā no skatītāju tribīnēm Pāhvs jau bija atpakaļ galvenā trenera postenī, komandai atgūstot arī ģenerālsponsoru.

Laukumā gan "Keilai" neklājās tik veiksmīgi kā sezonas ievadspēlē. "Pērnavas Ostas" aizsardzība ievērojami piebremzēja pirmās spēles līderi Kevinu Džonsonu, kurš pēc 31 punkta performances šoreiz bija spiests palikt ar tikai septiņiem punktiem un trīs rezultatīvām piespēlēm. Gertda Kullamē trenētie pērnavieši tikai mazu brītiņu pirmajā ceturtdaļā atradās iedzinēju pozīcijās, pārliecinoši kontrolējot kopējo spēles gaitu un sasniedzot savu sezonas otro uzvaru ar 83:66.

Saldus basketbola audzēknis Kārlis Žunda, kurš šosezon pirmo reizi pārstāv komandu ārpus dzimtenes, savā otrajā oficiālajā spēlē "Keilas" kreklā guva 17 punktus (2p. 3/6, 3p. 3/8, 1p. 2/4), izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, veica trīs rezultatīvas piespēles un pieļāva arī trīs kļūdas.

"Pērnavas Ostas" labā ar 18 punktiem rezultatīvākais bija nīderlandiešu centrs Menno Dīkstra, bet Ivo Van Tams sakrāja 15 punktus, kamēr Roberta Valges rēķinā 14 ači.

Jāatzīmē, ka "Keila" šobrīd spēlē bez ļoti svarīgas aizsardzības figūras - lietuviešu garā spēlētāja Denisa Krestiņina, kurš dziedē savainojumu.

Piektdien pirmās spēles "Pafbet" Latvijas - Igaunijas apvienotajā līgā aizvadīs Latvijas komandas. "Ogre" savās jaunajās mājās Ogres ģimnāzijā uzņems "Avis Rapla", bet "Ventspils" dosies izbraukumā pie Gundara Vētras un "Tartu Universitātes".

Pirmās nedēļas kalendārs

DatumsSpēleRez.Labākie
21.09.Kalev/Cramo - Tartu Ülikool74:71Kovļars 16 p. - Hjūzs 15 p.
22.09.Avis Rapla – Tallinn Kalev72:78Ševčenko 18 p. - Robinsons 33 p. (14 atl.b.)
23.09.TalTech - Pärnu Sadam75:77Sūrorgs 23 p. - Bārnīss 23 p.
24.09.Viimsi – Keila72:90Vāks 18 p. - Džonsons 31 p.
27.09.Pärnu Sadam – Keila83:66Dīkstra 18 p. - Žunda 17 p. (6 atl.b.)

, 2023-09-27 21:12, pirms 8 mēnešiem
Nesaprotu kapēc tāds Žunda spēlē Igaunijā, tur tiešām labāk maksā kā piemēram Ventspilī?
Domāju arī Vefam šāds spēlētājs noderētu, ar labu metienu, atlētisks un aizsardzībā ar kapā
, 2023-09-27 21:26, pirms 8 mēnešiem
Puspirdelis rakstīja: Nesaprotu kapēc tāds Žunda spēlē Igaunijā, tur tiešām labāk maksā kā piemēram Ventspilī?
Domāju arī Vefam šāds spēlētājs noderētu, ar labu metienu, atlētisks un aizsardzībā ar kapā
Esti maksā vairāk, VEF gan varētu pavilkt, ja vien leģis pa to naudu nesanāk labāks. Pērn Gailītis VV teica, ka vietējie nerei, kā redz to, ka vef piedāvā, tā algas ciparu ceļ nepamatoti
, 2023-09-28 10:37, pirms 8 mēnešiem
Real Rebel rakstīja: Esti maksā vairāk, VEF gan varētu pavilkt, ja vien leģis pa to naudu nesanāk labāks. Pērn Gailītis VV teica, ka vietējie nerei, kā redz to, ka vef piedāvā, tā algas ciparu ceļ nepamatoti
Ko tad tādu piedāvā? 6 spēles EIROPĀ? Pat ENBL, kurā spēlē Valmieras puikas ir vairāk garantēto spēļu. Mosties draugs
, 2023-09-28 13:15, pirms 8 mēnešiem
dinamoRIGA2000 rakstīja: Ko tad tādu piedāvā? 6 spēles EIROPĀ? Pat ENBL, kurā spēlē Valmieras puikas ir vairāk garantēto spēļu. Mosties draugs
Algu, ko Valmiera, Ogre, Liepāja nepavelk un Vefam nav jēga maksāt, ja par to naudu var paņemt lētāku leģi vai kvalitatīvāku vietējo.
, 2023-09-28 14:58, pirms 8 mēnešiem
Geralt of Rivia rakstīja: Algu, ko Valmiera, Ogre, Liepāja nepavelk un Vefam nav jēga maksāt, ja par to naudu var paņemt lētāku leģi vai kvalitatīvāku vietējo.
Es tev piekrītu
Arnaldo Toro (#12) aizsardzībā pret Kamaku Hepu. Foto: Andris Grīnbergs
39

"Melnā nāve" nopļauj Klusā okeāna trio un tuvojas Latvijas titulam

VEF basketbolisti svētdien, 19. maijā, izbraukuma spēlē Rīgas arēnā uzvarēja "Rīgas Zeļļus" ar 90:79, Latvijas finālsērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 3-1. Piektā spēle 22. maijā plkst. 20:00 "Rimi" OC.
"Rīgas Zeļļu" galvenais treneris Juris Umbraško un prezidents Edgars Buļs. Foto: Andris Grīnbergs/Rīgas Zeļļi
1

''Zeļļi'' nosmeļ krējumu: sezonas trenera balva tiek Umbraško, klubam - labākais mārketings

Latvijas Basketbola savienība (LBS) turpina apbalvot sezonas izcilniekus vairākās kategorijās. Par sezonas labāko treneri atzīts ''Rīgas Zeļļu'' galvenais stratēģis Juris Umbraško, bet pašam klubam tikusi balva par labāko mārketingu.
Dāvids Vīksne. Foto: Andris Grīnbergs
8

Pirmo reizi kopš 2019. gada LBL finālspēle norisināsies "Arēnā Rīga"

Latvijas čempionāta ceturtā finālsērijas cīņā šodien pulksten 15:00 norisināsies "Arēnā Rīga", kur sērijas pirmo uzvaru (1-2) guvušie "Rīgas Zeļļi" uzņems desmitkārtējo čempionvienību "VEF Rīga". Spēli tiešraidē translēs LTV7.