Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2947, Did:0, useCase: 3

Merzļikins kapitulē četras reizes, "Blue Jackets" vēlreiz zaudē pagarinājumā

Matīss Kučinsks
Matīss Kučinsks

Merzļikins kapitulē četras reizes, "Blue Jackets" vēlreiz zaudē pagarinājumā
Ripa pēc Kola Kofīlda metiena lida Elvja Merzļikina sargātajos vārtos. Foto. AFP.Scanpix

Otro pagarinājuma zaudējumu pēc kārtas piedzīvojusi Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Kolumbusas "Blue Jackets", kuras vārtus sargā latvietis Elvis Merzļikins. Tā ar 3:4 piekāpās Monreālas "Canadiens".

Elvis Merzļikins zaudējumā pret Monreālas "Canadiens" (3:4 P) atvairīja 25 no 29 pretinieku metieniem (86.2%). Pēdējo trīs spēļu laikā latvietis savos vārtos vidēji ielaidis 3.66 ripas.

• Kolumbusa spēli iesāka ļoti labi. Jau pirmā perioda trešajā minūtē pēc Džonija Gudro piespēles vārtus no vārtu priekšas guva Džeks Roslovičs (1:0), kuram tas bija otrais vārtu guvums šosezon.

• "Blue Jackets" arī perioda turpinājumā izskatījās labāk un vairāk meta pa vārtiem (15:9). Perioda 18. minūtē Emils Bemstroms vēlreiz pārspēja "Canadiens" Samuelu Montanbo. Šoreiz latvieša pārstāvētā komanda izmantoja skaitlisko vairākumu.

• Otrās trešdaļas 27. sekundē Niks Suzuki guva pirmos vārtus sezonā. "Canadiens" kapteinis pārspēja Merzļikinu ar plaukstas metienu no distances (1:2).

• Perioda turpinājumā komandas apmainījās vārtu guvumiem. Sākumā Bemstroms iemeta otros vārtus vairākumā (3:1), bet 17 sekundes pirms otrās trešdaļas beigām Maiks Matesons vēlreiz samazināja rezultāta starpību līdz minumam (2:3).

• Noslēdzošā perioda astotajā minūtē Šons Monahans izmantoja debitanta Adama Fantili noraidījumu, izlīdzinot spēles rezultātu un novedot spēli līdz pagarinājumam (3:3).

• Pagarinājuma piektajā minūtē Kols Kofīlds apbēdināja Merzļikinu ceturto reizi spēlē. 22 gadus vecais amerikānis pārspēja latvieti ar metienu tuvajā vārtu stūrī (4:3). Kofīldam tie bija ceturtie vārti šosezon.

• Spēles pirmā zvaigzne bija Kofīlds, kuram vārti un divas rezultatīvas piespēles, Suzuki arī tika pie 1+2 un otrās zvaigznes goda, bet Roslovičs (arī 1+2) kļuva par spēles trešo zvaigzni.

• "Blue Jackets" piedzīvojusi divus pagarinājuma zaudējumus pēc kārtas. Merzļikina pārstāvētā komanda septiņās spēlēs tikusi pie astoņiem punktiem (3-2-2), kas šobrīd dod trešo vietu Metropolitēna divīzijā.

• Nākamo spēli "Blue Jackets" aizvadīs savā laukumā pret Ņujorkas "Islanders", kas šobrīd ar septiņiem punktiem ieņem piekto vietu divīzijā.

"Blue Jackets" nākamās trīs spēles

SpēlePretinieceLaiks
29.10.mājās pret "Islanders"02:00
31.10.viesos pret "Stars"02:00
03.11.mājās pret "Lightning"01:00

Latvieši NHL

UzbrucējsKlubsSV+PPtiMetieni+/-SMVairākumā
Zemgus GirgensonsSabres72+028 (25.0%)070+0
Teodors BļugersCanucks00+000 (0.00%)+000+0
AizsargsKlubsSV+PPtiMetieni+/-SMVairākumā
Uvis BalinskisPanthers60+003 (0.0%)+160+0
VārtsargsKlubsSU-Z%MetieniRipasMin.Sausā
Elvis MerzļikinsBlue Jackets52-390.3%130/1442.932860

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nhl/

Slēpts komentārs: Ptriks
Slēpts komentārs: sinogli
Slēpts komentārs: W W E

  +7 [+] [-]

, 2023-10-27 08:11, pirms 7 mēnešiem
Komentētāji līmenī, bezcerīgi komentētāji.

  +8 [+] [-]

, 2023-10-27 08:23, pirms 7 mēnešiem
edgars007 rakstīja: Komentētāji līmenī, bezcerīgi komentētāji.
Nu bet sūdīgi tak, kad neesi uzdirsis kādam... A tā žulti internetā izgāzi, uzreiz labāks rīts.
Slēpts komentārs: Kā Tev iet, Bērziņ?

  +3 [+] [-]

, 2023-10-27 08:27, pirms 7 mēnešiem
protams, salīdzinot ar pašiem labākajiem vārtsargiem, tas nav nekas īpašs, bet gribētos redzēt parasto mirstīgo atvairam 130 no 144 metieniem pa vārtiem (metieni NHL lido ar vidēji 110 kmh)
tas nav izcili, bet ja var tik daudz, tad nav jau gluži bezcerīgi... daži jau noraksta nabagu uz visiem laikiem... jāizmet slidas, atā karjerai un marš uz dārzu ravēt kartupeļus

  +2 [+] [-]

, 2023-10-27 08:39, pirms 7 mēnešiem
Standarts apēda četras

  +5 [+] [-]

, 2023-10-27 09:29, pirms 7 mēnešiem
Ja, skatoties pirmo video 3-4 spēlētāji lec uz vienu sānu, tad ko tur komentēt, protams iedos uz vidu vai uz pretējo malu un brīvs pretinieks, runājot par Suzuki, brīvu sagatavotu metienu protams grūti apturēt vārtsargam.

Bet, runājot par pēdējo golu, lidoja ātri jā, bet ķērājcimda rādiusā, lai vai kā vārtsarga kļūda.

Komanda, skatoties, nekāda liela uzlabojuma nav vērojamas līdzīgas tendences. Skatoties uz pašu Merzlikinu, lielas izmaiņas no vasaras neredzu, baiga taisījās sagatavoties sezonai, izlaižot PČ, izmaiņas, nju reāli skatoties nu nekādas. Protams sezonā var kādu procentu uzlabot, bet skatoties uz paša Merzliķina tendencēm, kaut kas līdzīgs, kā pēdējos gadus, nestabilitāte.

  +2 [+] [-]

, 2023-10-27 09:29, pirms 7 mēnešiem
Te daži komentētāji vai nu neko nesaprot no hokeja vai arī ir troļļi un pamuļķi. Elvis cik varēja pavilka komandu. Šoreiz nesagāja līdz galam, lai uzvarētu pamatlaikā.

  +3 [+] [-]

, 2023-10-27 09:38, pirms 7 mēnešiem
Elvja norma - 4 struņķi savos vārtos...
Ja nopietni, tad visi, kuri gaužas par to, ka redz cik grūti ir varočikam, daudz stipru metienu pa vārtiem lido, darīja ko varēja utt. Tad nu pirmkārt - bet pats taču izvēlējies tādu profesiju, kurā pa tevi lido daudz šaibu. Varēja izmācīties par datu analītiķi un excelī pivotus bīdīt - tad pa tevi neviena ripa nelidotu. Un otrkārt - tas jau arī atšķir parastus vārtsargus no elites līmeņa vārtsargiem - regulāri vilkt ārā tādas ripas, kuras citi varočiki neizvilks. Elvis malacis - to ko varēja - izvilka, ko nevarēja - neizvilka. Tā teikt - nospēlēja normāli.

  +4 [+] [-]

, 2023-10-27 09:46, pirms 7 mēnešiem
Nu tāda 50/50 spēle-pavilka komandu grūtos brīžos, un salaida kur šķiet varēja arī izvilkt. Gan Suzuki gols, gan OT gols tuvajā stūrī no attāluma, domājams abi bija velkami.Vezinu var uz gadiņu atlikt

  +2 [+] [-]

, 2023-10-27 09:51, pirms 7 mēnešiem
Pēc spēļu līmeņa skatoties, Kolumbusa šogad balansē uz playoff robežas
Nekas izcils, bet labāk kā pērn
Šie papildlaika zaudējumi var izrādīties izšķiroši sezonas beigās

  +4 [+] [-]

, 2023-10-27 10:10, pirms 7 mēnešiem
Paskatieties uz mani esmu sportacentrs anonīms komentētājs kurš jau otro sezonu nevar pārdzīvot, ka kāds ir pastāstījis par saviem karjeras mērķiem.

Kāpēc neviens neatcerās to interviju ar Elvi sporta studijā kur viņš būdams 20 gadus vecs teica, ka pēc 5 gadiem spēlēs NHL?

Reizēm tiešām liekas, ka cilvēki ir skumjāki nekā sākumā varētu likties.

  -1 [+] [-]

, 2023-10-27 10:17, pirms 7 mēnešiem
izraktenis rakstīja: protams, salīdzinot ar pašiem labākajiem vārtsargiem, tas nav nekas īpašs, bet gribētos redzēt parasto mirstīgo atvairam 130 no 144 metieniem pa vārtiem (metieni NHL lido ar vidēji 110 kmh)
tas nav izcili, bet ja var tik daudz, tad nav jau gluži bezcerīgi... daži jau noraksta nabagu uz visiem laikiem... jāizmet slidas, atā karjerai un marš uz dārzu ravēt kartupeļus
Kāds sakars parastajam mirstīgajam ar ātri lidojošu ripu atvairīšanu?

Tāpat ir simtiem nodarbju, arī sporta, kurās Merzļikins būtu sliktāks pat par pensionāru. Nu un? Viņš ir vārtsargs un dara savu darbu, bet tas pensionārs savu.

Te bieži lasu, ka komanda un aizsardzība sūdīgi spēlē. Bet statistika taču ir, kā saka, sausa. Un tā Merzļikinam ir vāja.

  -1 [+] [-]

, 2023-10-27 11:57, pirms 7 mēnešiem
Nu džeks pārāk daudz sasola un nedomā ka uz publiku nevar šitā izteikties. Tāpat kā Briedis, dzīvē noteikti normāls džeks bet uz publiku runāt nemāk. Nu pasaki ka dari visu lai kļūtu stabilāks un strādā. Nevis mans mērķis joprojām ir Vezina balva un cilvēki atkasīsies. Vienreiz jau pateica ka iet pēc viņa un pietiek. Bet nē vajag atgādināt visiem.

  +1 [+] [-]

, 2023-10-27 12:16, pirms 7 mēnešiem
vozā rakstīja: Ja, skatoties pirmo video 3-4 spēlētāji lec uz vienu sānu, tad ko tur komentēt, protams iedos uz vidu vai uz pretējo malu un brīvs pretinieks, runājot par Suzuki, brīvu sagatavotu metienu protams grūti apturēt vārtsargam.

Bet, runājot par pēdējo golu, lidoja ātri jā, bet ķērājcimda rādiusā, lai vai kā vārtsarga kļūda.

Komanda, skatoties, nekāda liela uzlabojuma nav vērojamas līdzīgas tendences. Skatoties uz pašu Merzlikinu, lielas izmaiņas no vasaras neredzu, baiga taisījās sagatavoties sezonai, izlaižot PČ, izmaiņas, nju reāli skatoties nu nekādas. Protams sezonā var kādu procentu uzlabot, bet skatoties uz paša Merzliķina tendencēm, kaut kas līdzīgs, kā pēdējos gadus, nestabilitāte.
OT golā var redzēt, ka savējais (96. nr.) vienkārši nostājies priekšā Elvim un ne bloķē, ne iet pretī. Ko tur daudz var padarīt, ja metējs precīzi vēl trāpa.

     [+] [-]

, 2023-10-27 14:57, pirms 7 mēnešiem
Manuprāt, ir jāizbeidz šī ākstīšanās, proti, citu vainošana, bet ir jāpasaka konkrēti - Elvis ar katru gadu kļūst tikai sūdīgāks. Var jau vainot citus, ka redz aizsardzība ir tāda un tāda utt. Jā, protams, aizsardzība nav nekāda dāvana, bet arī vārtsargam ir kaut kas jāķer.
Kaut vai paskatāmies uz sausajām spēlēm - pēdējās divās sezonās tādu nav bijis.
Arī izlasē pēdējā turnīrā pirms 2 gadiem viņam bija katastrofāla statistika. Tad sanāk, ka izlase arī bija vainīga pie viņa neveiksmēm nevis otrādi?
Es te nevienu neheitoju, bet ir jāskatās uz lietām reāli. Elvis bija labs pirms 2 sezonām, tagad viņš ir izteikta viduvējība.
Bet vairāk jau man šķiet, ka viņam būtu mazāk jārunā. Arī izlasē daudz runāja, arī par visādiem mikroklimatiem utt, bet pats vārtos laida visu, kas lidoja to virzienā.

Sorry, bet tā nu tas ir.

  +1 [+] [-]

, 2023-10-27 15:21, pirms 7 mēnešiem
Sorry čaļi, bet jūs esat dīvānapirdēji vairumā te - Elvis to, Elvis šito… Džeks reāli normāli pavilka un nevienu ripu uz viņa rēķina nenorakstīt. Man vairāk jautājumu par tiesnešu darbiņu, reāli otrā perioda beigās neiedeva divus noraidījumus kanādiešiem, savukārt noraidīja CBJ spēlētāju par tādu visai cheap momentu… Vispār CBJ vakar vienkārši pietrūka meistarības un dažbrīd veiksmes, lai otrā perioda beigās rezultāts nebūtu 5:1…

  +1 [+] [-]

, 2023-10-27 15:52, pirms 7 mēnešiem
Waldini rakstīja: Sorry čaļi, bet jūs esat dīvānapirdēji vairumā te - Elvis to, Elvis šito… Džeks reāli normāli pavilka un nevienu ripu uz viņa rēķina nenorakstīt. Man vairāk jautājumu par tiesnešu darbiņu, reāli otrā perioda beigās neiedeva divus noraidījumus kanādiešiem, savukārt noraidīja CBJ spēlētāju par tādu visai cheap momentu… Vispār CBJ vakar vienkārši pietrūka meistarības un dažbrīd veiksmes, lai otrā perioda beigās rezultāts nebūtu 5:1…
Varbūt pirmos vārtus varēja pie veiksmes izglābt,bet spēles beigās stabili izvilka 3-4 ripas.

     [+] [-]

, 2023-10-27 15:57, pirms 7 mēnešiem
aksels82inbox.lv rakstīja: Manuprāt, ir jāizbeidz šī ākstīšanās, proti, citu vainošana, bet ir jāpasaka konkrēti - Elvis ar katru gadu kļūst tikai sūdīgāks. Var jau vainot citus, ka redz aizsardzība ir tāda un tāda utt. Jā, protams, aizsardzība nav nekāda dāvana, bet arī vārtsargam ir kaut kas jāķer.
Kaut vai paskatāmies uz sausajām spēlēm - pēdējās divās sezonās tādu nav bijis.
Arī izlasē pēdējā turnīrā pirms 2 gadiem viņam bija katastrofāla statistika. Tad sanāk, ka izlase arī bija vainīga pie viņa neveiksmēm nevis otrādi?
Es te nevienu neheitoju, bet ir jāskatās uz lietām reāli. Elvis bija labs pirms 2 sezonām, tagad viņš ir izteikta viduvējība.
Bet vairāk jau man šķiet, ka viņam būtu mazāk jārunā. Arī izlasē daudz runāja, arī par visādiem mikroklimatiem utt, bet pats vārtos laida visu, kas lidoja to virzienā.

Sorry, bet tā nu tas ir.
Stulba tiršana ,jo gan Kolumbusas ,gan izlases spēle aizsardzībā bija miskaste.Korpis kā pamemata Kolumbusu uzreiz uzlaboja statistiku.Protams mūsu žurnālisti arī labie,jo PČ ,kad mūs saplosīja Čehija pārgudrinieks Matulis par vainīgajem pasludināja Elvi un Rubīnu ,lai gan visa izlase spēlēja pretīgi.

     [+] [-]

, 2023-10-27 22:32, pirms 7 mēnešiem
Misters 4

     [+] [-]

, 2023-10-28 01:37, pirms 7 mēnešiem
samierinaties, nu nav un nebuus,TOP Vaartu viirs nhl...zem videuvejaa pat