Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2947, Did:0, useCase: 3

Bļugera "Canucks" izglābjas ar trim vairākumiem un pārspēj Merzļikinu

Agris Suveizda

Bļugera "Canucks" izglābjas ar trim vairākumiem un pārspēj Merzļikinu
Teodors Bļugers pie Elvja Merzļikina vārtiem. Foto: AP/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā latviešu duelī Teodora Bļugera pārstāvētā Vankūveras "Canucks" pēdējā trešdaļā savā laukumā atspēlēja trīs vārtu deficītu un pagarinājumā pārspēja Elvja Merzļikina pārstāvēto Kolumbusas "Blue Jackets" (5:4).

Elvis Merzļikins atgriezās vārtos pēc viena mača izlaišanas un atvairīja 28 no 33 metieniem (84,8%), bet Teodors Bļugers uz ledus pavadīja 14 minūtes un 56 sekundes, nopelnīja negatīvu lietderību -1, izpildīja divus spēka paņēmienus, izdarīja vienu metienu un uzvarēja 58% iemetienu (11/19), bez punktiem paliekot trešajā spēlē pēc kārtas.

• Uzvarētājiem ar hat-trick un rezultatīvu piespēli izcēlās Broks Besers, bet trīs punktus sakrāja Elīass Petešons (2+1), kurš iemeta pagarinājumā, Džeitī Millers un Kvins Hjūzs (pa 0+3). Kolumbusai vienīgais ar vairākiem punktiem bija francūzis Aleksandrs Teksjē (1+1). Metienos "Canucks" bija pārāka ar 33:29.

• Pirmajā trešdaļā "Canucks" viesus nomētāja ar 11:4 un otrā perioda sākumā nopelnīja pirmo vairākumu, taču tajā vadībā izvirzījās "Blue Jackets" – mazākumā iemeta Teksjē (1:0).

• Nepilnas divas minūtes vēlāk Šons Kuralī dubultoja Kolumbusas pārsvaru, bet trešdaļas beigās Kirils Marčenko vairākumā panāca jau 4:1. "Blue Jackets" otrajā periodā izdarīja četrpadsmit metienus pret astoņiem.

• Otrā perioda priekšpēdējā sekundē Kolumbusa gan dabūja otro mazākumu, un Vankūvera sāncenšus par nedisciplinētību sodīja ļoti bargi, pirmajās sešarpus minūtēs realizējot trīs no trim vairākumiem – 4:4.

• Astoņas minūtes līdz pamatlaika beigām lielā iespēja bija Kolumbusai – aizsargs Tailers Maierss par rupju spēli ar elkoni no muguras tika noraidīts līdz mača beigām, taču "Blue Jackets" piecu minūšu vairākumu izmantot nespēja.

• Pagarinājumā spēli izšķīra Petešons, tieši minūti līdz papildlaika beigām, no tuvas distances pielabojot piespēli un pārspējot Merzļikinu (5:4).

• Vankūveras "Canucks" pamatlaikā nav zaudējusi 11 spēlēs pēc kārtas un šajā nogrieznī svinēja devīto uzvaru.

• "Canucks" ar 71 punktu 49 spēlēs ir Klusā okeāna divīzijas līdere un arī dalīta NHL līdere – tikpat punktu tikpat spēlēs ir arī Bostonas "Bruins". Kolumbusa ar 40 punktiem 48 spēlēs ir pēdējā vietā Metropoles divīzijā, bet ir labākā starp divīziju pastarītēm.

• Bufalo "Sabres" bez Zemgus Girgensona pirmās trešdaļas vidū bija iedzinējas lomā ar 0:2, taču izbraukumā ar 5:2 pārspēja Sanhosē "Sharks" un Kalifornijas tūri noslēdza ar otro uzvaru pēc kārtas. Divi vārti Džonam Peterkam, trīs punkti Dilanam Kouzensam (1+2).

NHL rezultāti

SpēleRez.SpēleRez.
Flyers – Bruins2:6Lightning – Devils6:3
Stars – Capitals5:4 PJets – Maple Leafs2:4
Oilers – Predators4:1Islanders – Panthers2:3 P
Sharks – Sabres2:5Red Wings – Golden Knights5:2
Hurricanes – Coyotes3:1Wild – Ducks2:3
Senators – Rangers2:7Flames – Blackhawks1:0
Penguins – Canadiens3:2 PCanucks – Blue Jackets5:4 P

Latvieši NHL

UzbrucējsKlubsSV+PPunktiMetieni+/-SMVairākumā
Zemgus GirgensonsSabres314+0438 (10.5%)-2130+0
Teodors BļugersCanucks345+162150 (10.0%)+9150+0
AizsargsKlubsSV+PPunktiMetieni+/-SMVairākumā
Uvis BalinskisPanthers181+1218 (5.6%)060+0
VārtsargsKlubsSU-Z%MetieniRipasMinūtesSausā
Elvis MerzļikinsBlue Jackets278-10-790.1%772/8573.3515240

  +4 [+] [-]

, 2024-01-28 08:31, pirms 4 mēnešiem
Aizsardzība vienkārši briesmīga Kolumbusai🤦‍♂️
Var saprast arī Elvi, ka krīt širmis ciet.

  +4 [+] [-]

, 2024-01-28 08:46, pirms 4 mēnešiem
Ne tikai aizsardzība ir briesmīga. Vārtsargs nav labāks diemžēl.

  +2 [+] [-]

, 2024-01-28 08:52, pirms 4 mēnešiem
ar elvi viss skaidrs,bet ar Teodara mainu nu diemzeel notiek tas kas bij prognozeejams ,puisi ciinas ,bet punktini nenaak otro macu peec kaartas,liekas paaraak liela aziotaaza ar vinu rezultativitaati bij sacelta,bet sezona ir gara,taapeec augsup lejup ir saprotams,tik cerams ka naakamos macos atkal uzzspiidees kaa ieprieks ,jo pie taa jau bija muus pieradinaajusi ,un tomeer vini nav tik lielas zvaigznes lai katraa macaa paraadiitu to labaako ,bet komanda vinnee,tas galvenais!
Slēpts komentārs: Damokla_zobens_23

  +4 [+] [-]

, 2024-01-28 09:03, pirms 4 mēnešiem
Kolumbusa ka nabagi uzvedās trešajā periodā un owertime.
5 min vairākums pilnīgs vāks.Ko tas aizsargs tur vārtu priekšā manogēja owertime golā🫣
Elvim komanda jāmaina ar steigu savādāk zaudēs pārliecību.
Treneris arī āksts.Redzi kad spēle slīd ārā beigās tak sapurini komandu.
Tam ar dienas skaitītas.

  -1 [+] [-]

, 2024-01-28 09:07, pirms 4 mēnešiem
Larryking rakstīja: Kolumbusa ka nabagi uzvedās trešajā periodā un owertime.
5 min vairākums pilnīgs vāks.Ko tas aizsargs tur vārtu priekšā manogēja owertime golā🫣
Elvim komanda jāmaina ar steigu savādāk zaudēs pārliecību.
Treneris arī āksts.Redzi kad spēle slīd ārā beigās tak sapurini komandu.
Tam ar dienas skaitītas.
"manogēja owertime" = veidoja papildlaikā?

Man izdevās pareizi saprast?

  +2 [+] [-]

, 2024-01-28 09:18, pirms 4 mēnešiem
Damokla_zobens_23 rakstīja: "manogēja owertime" = veidoja papildlaikā?

Man izdevās pareizi saprast?
Varētu teikt nepatraucēja owertime golam.Statiski stāvēja.

     [+] [-]

, 2024-01-28 09:24, pirms 4 mēnešiem
ZviedruRolle rakstīja: ar elvi viss skaidrs,bet ar Teodara mainu nu diemzeel notiek tas kas bij prognozeejams ,puisi ciinas ,bet punktini nenaak otro macu peec kaartas,liekas paaraak liela aziotaaza ar vinu rezultativitaati bij sacelta,bet sezona ir gara,taapeec augsup lejup ir saprotams,tik cerams ka naakamos macos atkal uzzspiidees kaa ieprieks ,jo pie taa jau bija muus pieradinaajusi ,un tomeer vini nav tik lielas zvaigznes lai katraa macaa paraadiitu to labaako ,bet komanda vinnee,tas galvenais!
Tiešām TAS PATS Bulders?! Cik tur trūka toreiz Liepājā pret Bragu, precīzāk pielabotu un bumba būtu vārtos...
Atbildes mačā, protams, bez variantiem.

  +3 [+] [-]

, 2024-01-28 09:31, pirms 4 mēnešiem
Ja Kolumbusas spēlētāji nebūtu tizli, tad varētu viņus apvainot tīšā tankošanā. Spēlētāji uzkačā savus status ar iemestiem 4 goliem un tad visu skaisti nolej, jo komandas mērķis ir neuzvarēt. Un Elvis visam pa vidu kā ķīlnieks. Ja gribas vainot Elvi šajā spēlē, tad kāpēc nemetat ar akmeni tam vīram pretējos vārtos? Līgas top vārtsargs - Vezinas pretendents ielaida 4 golus no autsaideriem. Nu nemainīs Elvi prom šajā sezonā. Tur neviens pie tā nestrādā. Stati slīd uz leju pagājušās sezonas līmenī. Kam viņš arī vasarā būs vajadzīgs? Ja nu komandai, kurai jāsasniedz algu grīda.

  +2 [+] [-]

, 2024-01-28 09:47, pirms 4 mēnešiem
guntis86 rakstīja: Ja Kolumbusas spēlētāji nebūtu tizli, tad varētu viņus apvainot tīšā tankošanā. Spēlētāji uzkačā savus status ar iemestiem 4 goliem un tad visu skaisti nolej, jo komandas mērķis ir neuzvarēt. Un Elvis visam pa vidu kā ķīlnieks. Ja gribas vainot Elvi šajā spēlē, tad kāpēc nemetat ar akmeni tam vīram pretējos vārtos? Līgas top vārtsargs - Vezinas pretendents ielaida 4 golus no autsaideriem. Nu nemainīs Elvi prom šajā sezonā. Tur neviens pie tā nestrādā. Stati slīd uz leju pagājušās sezonas līmenī. Kam viņš arī vasarā būs vajadzīgs? Ja nu komandai, kurai jāsasniedz algu grīda.
Tik tiešām izskatās kad Kolumbusa apzināti skrien pakaļ drafta pirmai izvēlei.
Veiksmi Elvim tikt aizmainītam un treneri uz mieta😄

  +1 [+] [-]

, 2024-01-28 10:54, pirms 4 mēnešiem
Vairākumos viegli "izglābties" ja aizsarbība un vārtusargs ir viduvējība.

  +4 [+] [-]

, 2024-01-28 11:09, pirms 4 mēnešiem
Man kārtējo reizi jautājums gudrajiem komentētājiem… Ko Elvis kaut teorētiski varēja izdarīt pie otrajiem un trešajiem vārtiem? Pirmajā gadījumā čali aizķer un nogāž paša aizsargs, otrajā 50cm pirms Elvja pretinieka uzbrucējs pieliekot nūju maina ripas virzienu… OT vārti no pretinieka slidas…

Vai tiešām pirms rakstīt stulbos heitus, nav doma kaut elementāru analīzi veikt?

  +1 [+] [-]

, 2024-01-28 11:35, pirms 4 mēnešiem
Waldini rakstīja: Man kārtējo reizi jautājums gudrajiem komentētājiem… Ko Elvis kaut teorētiski varēja izdarīt pie otrajiem un trešajiem vārtiem? Pirmajā gadījumā čali aizķer un nogāž paša aizsargs, otrajā 50cm pirms Elvja pretinieka uzbrucējs pieliekot nūju maina ripas virzienu… OT vārti no pretinieka slidas…

Vai tiešām pirms rakstīt stulbos heitus, nav doma kaut elementāru analīzi veikt?
Te tak daļa ģinamkas fanu ,kuriem visi vārtsargi ,kuri ielaiž vairāk par vieniem vārtiem ir caurumi,lai gan caurums smadzenēs ir Elvja nolicējiem,ko tad viņi Demko nekritizē,kurš pēc loģikas arī par murdu jāsauc tāpat kā vairums vārtsargu.Redz ir tak pārgudrīši kā bulders ,kuram viss esot skaidrs labāk gaidi Bļugeru uz PČ ,jo Vankūvera izlidos pirmajā play off kārtā.

     [+] [-]

, 2024-01-28 12:03, pirms 4 mēnešiem
coffijs rakstīja: Te tak daļa ģinamkas fanu ,kuriem visi vārtsargi ,kuri ielaiž vairāk par vieniem vārtiem ir caurumi,lai gan caurums smadzenēs ir Elvja nolicējiem,ko tad viņi Demko nekritizē,kurš pēc loģikas arī par murdu jāsauc tāpat kā vairums vārtsargu.Redz ir tak pārgudrīši kā bulders ,kuram viss esot skaidrs labāk gaidi Bļugeru uz PČ ,jo Vankūvera izlidos pirmajā play off kārtā.
Par varotčikiem piekrītu, paskatījos Bafalo maču, kādus pigorus tur tik negāza viņu varotčiks
Par Dinamo faniem tu pārspīlē, nejauc ar Dinamo vadību Par Bļugeru runājot, ja Vankuvera izlidos pirmajā kārtā, vēl nav zvanīts, ka Bļūgers gribēs braukt, ir bijuši precedenti agrāk

  +3 [+] [-]

, 2024-01-28 12:35, pirms 4 mēnešiem
Waldini rakstīja: Man kārtējo reizi jautājums gudrajiem komentētājiem… Ko Elvis kaut teorētiski varēja izdarīt pie otrajiem un trešajiem vārtiem? Pirmajā gadījumā čali aizķer un nogāž paša aizsargs, otrajā 50cm pirms Elvja pretinieka uzbrucējs pieliekot nūju maina ripas virzienu… OT vārti no pretinieka slidas…

Vai tiešām pirms rakstīt stulbos heitus, nav doma kaut elementāru analīzi veikt?
Esmu pārliecināts, ka lielākā daļa nolicēju nav redzējuši nevienu Kolumbusas spēli šosezon.

  +2 [+] [-]

, 2024-01-28 12:56, pirms 4 mēnešiem
Flashlight user rakstīja: Ne tikai aizsardzība ir briesmīga. Vārtsargs nav labāks diemžēl.
es gan teiktu ka šīs pēdējās 4 spēles ko Elvis ir spēlējis nav vispār nekāda mēraukla viņam spējām būt NHL vārtusargam. 2x pret Vankūveru, kurai ir pārliecinoši labākais +/- līgā un 1x pret Edmontonu, kas iet uz NHL rekordu uzvarēto spēļu ziņā, tur jebkuram vārtiniekam ar tādu miskastes komandu priekšā būs grūti. arī ja paskatās kā tiek gūti tie vārti, nav daudz tādu, kuros varētu vainot vārtusargu. ļoti daudz esmu redzējis, ka CBJ aizsargi vienkārši noguļ un atstāj pretinieku vienu vārtu priekšā, un tad jau nav brīnums ka laiž pa 4-5 ripām spēlē.

     [+] [-]

, 2024-01-28 15:19, pirms 4 mēnešiem
Elvis atkal apēda piecas un zaudēja,ne kas nav mainījies

  +1 [+] [-]

, 2024-01-28 15:27, pirms 4 mēnešiem
Atkārtošu atkal no jauna - Elvim jātinās prom no Kolumbusas, un jo ātrāk, jo labāk

     [+] [-]

, 2024-01-28 16:57, pirms 4 mēnešiem
Kas jautrākais heiteros? Spēli neskatās, argumentu, piemēru 0.

Ja runājam par lietu ar pro skatu. CBJ jāmaina un ar steigu treneris, ja pret Fleimiem, komanda izskatījās visu spēli stabili, vairāk darbojās aktīvāk abās laukuma pusēs tad šeit atkal čiks. Šī komanda demonstre šausmīgi nestabilu sniegumu un patiesībā žēl abu vārtsargu.

1,periods, CBJ izskatījās, ka spēlē mazākumā, bija problēmas ne tikai ieiet vai noturēties pretinieka zonā, taču arī ziiet no savas nevarēja, vēl šausmīgāk pie saviem vārtiem mudijās un, jau pirmajā periodā varēja būt 0-4 Kanuku labā, Elvis glāba vairākas reizes un tiešām demonstrēja superīgu sniegumu. CBJ meta tikai 4 reizes kamēr Kanuki 11. Soēle šausmīga, LV izlase šos CBJ noslaucītu kā netīrumus no ceļa, drausmīga spēle.

2,periods 14 metieni no CBJ un kanuki 8 metieni, arī šeit, lai arī CBJ guva 4 vārtus, šeit jāsaka tā, ka DEMKO nebija tās veiksmīgākās epizodes, plus CBJ šur tur nospīdēja, jā CBJ bija aktīvāki, taču arī savos vārtos ielaida 1 ripu (labi Kanuki pamainīja ripas lidojumu), lai gan tur teicami darbojās Elvis, tīri no Elvja viedokļa 1-2 periodi bija vieni no labākajiem sezonā. Arī Bļūgeru par nekaunību un bakstīšanu iedunkāja, pareizi darīja

3.periods, šeit gribētos lamāties, OHL līmenis no CBJ izpildījuma, no zona siziet nevar, kaut ko piespēlēja sun vadās pret Elvja vārtiem, zaudē ripas uz līdzenas vietas, pretinieka zonā noturēties nespēj, trenera AKTIVITĀTE 0. Lai arī metieni 12 pret 9 Kanuku labā, tas uz noraidījumu rēķina, nevajadzīgi dumji noraidījumi.

Absurds bija tas, ka tā vietā, lai ļautu Elvim ķert ripas viņam savējie vēl divas reiz pamaisa, kā rezultātā zaudēti vārti, absolūts arhaisms, tā vietā, lai treneris paņemtu pauzi, sapurinātu komandu NE VĀRDA. Tas ir treneris? Treneris, kuram pontu vairāk nekā trenera prasmju? Jebkurš OHL treneris būtu labāks par šo plikpauraino ķēmu.

CBJ 5minūšu vairākums...kā domājat cik viņi izdarīja metienus? VESELUS 2!!!!!! Jāteic, Kanuki aizsardzībā sitās kā lauvas, un, ja ne Demko neveiksmes otrajā periodā, viņi ar tādu aizsardzību būtu CBJ sasituši lupatās.

OT - atkal un atkal nevajadzīgi triki pret saviem vārtiem, zaudētie vārti vien ir ko vērti, čaļi noslinko nobremže un galā vēl pamaisa Elvim. LABI, jāteic arī kanukam paveicās ko no aizsarga ripa trāpīja pa viņa kāju un ielēca vārtos, jo viņš būtu metis stūrī a tur jau bija Elvis.

Retā cīņa, kur nu dien Elvja palika žēl, rāvās labi, darīja savu darbu lieliski,bet nu iznākums ir tāds kā ir.

Protams, dēļ CBJ prasībām diez vai viņu mainīs prom, bet gribētos viņu citā komandā. Taču dzīvē diemžēl ne vienmēr notiek tā kā vēlētos.

OT - tas pats nebvajadzīg

     [+] [-]

, 2024-01-28 16:59, pirms 4 mēnešiem
Waldini rakstīja: Man kārtējo reizi jautājums gudrajiem komentētājiem… Ko Elvis kaut teorētiski varēja izdarīt pie otrajiem un trešajiem vārtiem? Pirmajā gadījumā čali aizķer un nogāž paša aizsargs, otrajā 50cm pirms Elvja pretinieka uzbrucējs pieliekot nūju maina ripas virzienu… OT vārti no pretinieka slidas…

Vai tiešām pirms rakstīt stulbos heitus, nav doma kaut elementāru analīzi veikt?
Jau skaidroju komentārā, lielos vilcienos ne ko, tur, kur viņam kājsargs aizķērās aiz sava aizsarga viņam trūka inerces, lai vēlreiz pārvietotos, tāpēc nācās mēģināt lēcienā atsist, nesanāca.

Elvim patiesībā neskaitot % u.t.t. pati spēle bija viena no labākajām sezonā.

Taču ar šādu treneri te nekas nebūs. Pa lielam neapskaužu abus GK, jo noķert to dienu, kad CBJ spēlē normļi ir grūti, jā pret Fleimiem spēlēja labi, taču jāsaka kā ir, arī Fleimi nebija tik labi kā Knauki un metieni nebija tik bīstami.