Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Zvirgzdiņš un Jansone: "Uzticība dod spēkus!"

Andrejs Siliņš

Otrdienas vakarā LTV 7 "Sporta studijā" ciemojās Latvijas dāmu basketbola izlases galvenais treneris Ainars Zvirgzdiņš un viena no pamatsastāva spēlētājām Liene Jansone. Abi atzina, ka tautas līdzjušana un svinīgā sagaidīšana lidostā dodot papildus spēkus turpmākajam darbam.

Ainars Zvirgzdiņš: ”Lielā uzmanība piedod ticību tālākajam darbam, es ceru, ka pēc gada mēs spēsim pievārēt arī olimpisko kvalifikācijas turnīru.” Nesenais sasniegums un iegūtā ceturtā vieta Eiropā likusi vairāk noticēt saviem spēkiem, ko atzīst arī Liene Jansone: ”Pirms diviem gadiem sestā vieta Eiropā jau likās kaut kas ļoti labs, bet tagad ir pavisam citādi. Emocijas tomēr ir lieliskas.”

Treneris īpaši pateicās visām meitenēm par milzīgo gribasspēku, jo turnīra beigās komanda vairāk atgādinājusi lazareti, tomēr visas rāvušās cīņā. Spēles likteni pret Krieviju arī lielā mērā ietekmējuši vadošo spēlētāju savainojumi, jo līdz tam taču cīņa bijusi līdzīga. Anete Jēkabsone – Žogota ne tikai spēlējusi ar sasistu augšstilbu, bet vēlāk savainojusi arī potīti, neveiksmīgi uzlecot pretiniecei uz kājas. "Varu Anetes raksturu tikai apskaust, dakteri teica, ka viņa pēdējā mačā nevar piedalīties, taču Anete iesildījās pirms spēles un apsolīja nedaudz palīdzēt."

Par labākajām spēlēm visā turnīrā Ainars Zvirgzdiņš minēja cīņas pret Franciju un arī Beļģiju, kad labi izdevies realizēt cīņas plānu. Citādi bijis pret Čehiju, taču pašas čehietes vēlāk atzina, ka tā viņam bijusi labākā spēle turnīrā. Liene Jansone teica, ka pirms ceturtdaļfināla pret Franciju respekts esot bijis liels, bet komanda esot ļoti labi sagatavojusies. Treneris atzīst: "Bija tikai viens vājuma brīdis spēles sākumā, kad Anete guva traumu, bet tā cepuri nost – meitenes ļoti labi izpildīja spēles plānu, it īpaši aizsardzībā!"

Pats galvenais nākotnē esot visām izlases spēlētājām nostiprināties savu klubu pamatsastāvos, jo noslēgtie līgumi vēl neko nenozīmējot: "Meitenes nedrīkst samierināties tikai ar to, ka ir iekļuvušas klubā, jāspēlē pamatsastāvā, jāpilnveido sevi un tad arī radīsies pārliecība par saviem spēkiem. Pretējā gadījumā nav ticības sev, pārliecībai jānāk ar sasniegto klubos."

Ainars Zvirgzdiņš atzina, ka viņam kā trenerim sagatavošanās posmā tomēr nedaudz pietrūcis laika, lai izveidotu vēl saliedētāku komandu. Olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā jūnijā viņš cerēšot arī uz papildinājumu no ASV. Atbildot uz jautājumu par sastāva variēšanu un spēlētāju maiņām, treneris atzina, ka daudzas sieviešu komandas līdzīgi kā mēs izmanto tikai septiņas astoņas basketbolistes svarīgās spēlēs. Ikvienu treneri gan priecētu līdzvērtīgāks sastāvs, taču kvantitāte vien kvalitāti negarantējot.

Liene Jansone pagaidām domājot spēlēt Eiropā un WNBA nemēģināt, turklāt arī mūsu kontinentā tagad ir ļoti labs sieviešu basketbola līmenis. Zvirgzdiņš pat labāk ieteicis meitenēm spēlēt Eiropā, jo WNBA tomēr ir savādāks basketbols, vairāk tendēts cīņai vienai pret otru un eiropietēm reti kad tiek dota iespēja spēlēt., pārsvarā virzot tikai savas zvaigznes. Labs klubs Eiropā un gudrs treneris esot vislabākais, ko varot vēlēties izaugsmei.

Par olimpisko kvalifikācijas turnīru varēja izdarīt tikai minējumus un viesi negribēja prognozēt mūsu iespējas un salīdzināt tas ar Eiropas čempionātu. Kvalifikācijā daudz ko noteiks izloze, jo turnīrā spēlēs daudzas visai atšķirīgas komandas, sākot no ļoti spēcīgām Eiropas un Amerikas, līdz pat viduvējām Āfrikas un Āzijas izlasēm.

     [+] [-]

, 2007-10-10 12:16, pirms 17 gadiem
Lai veicas muusu varoneem

     [+] [-]

, 2007-10-10 12:19, pirms 17 gadiem
super studija bij un garaaka neka parasti...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2007-10-10 12:59, pirms 17 gadiem
kur ir bildes??

     [+] [-]

, 2007-10-10 13:05, pirms 17 gadiem
Ljoti ceru, ka muusu meitenes atkopsies un veel speeciigaakas buus uz kvalifikaacijas turniiru... buchas kaarteejo reizi meiteneem un veelam veiksmi.

  +4 [+] [-]

, 2007-10-10 13:10, pirms 17 gadiem
to Skudrinieks

Krievija - nesakārtota valsts???
Man jau liekas esi mazliet atpalicis. Varbūt kaut kādā provincē ir nesakārtota, tad lielajās pilsētās viss ok - par Maskavu vispār nerunāsim! Nebaidos teikt, ka Krievijā ir viss augstākais sieviešu basketbola līmenis Eiropā, ar visām tam izrietošām sekām - nauda, treniņu apstākļi, infrastruktūra utt
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2007-10-10 14:10, pirms 17 gadiem
Pilniīgi piekrītu chankeram, Krievijā sieviešu basī ir viens no augstākajiem līmeņiem, tomēr galvenais jau mūsu spēlētājām būtu spēles laiks, un tomēr ņemot vērā ka pārējās spēlētājas diezgan tālu atpaliek no Jēkabsones, labāk tomēr būtu spēlēt kādā nedaudz vājākā līgā un klubā, nevis deldēt soliņu kādā superklubā. Cerams, ka Kubliņa nebūs nākamsezon viena no tālākajām rezervistēm.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2007-10-10 14:39, pirms 17 gadiem
Nu sadzīvi un dzīves apstākļus klubs spēlētājām nodrošina ļoti labus. Par to cilvēku kultūru: tur ir savādāka mentalitāte, atsevišķos nabadzīgos lielo pilsētu rajonos laikam dzīvot nav sevišķi patīkami, bet runājot par centru neredzu nekādas problēmas. Nedomāju, ka klubs nobāž savas spēlētājas Maskavas (piemēram) visnabadzīgākajā stūrī. Centrā ir visdažādākie izklaides, kultūras pasākumi, un domāt, ka visi cilvēki tur staigā sporta biksēs ar trīs strīpām gar sāniem ir nedaudz pastulbi.
Daudzi ārzemnieki kuri spēlē Krievijas klubos, it sevišķi jau Maskavā, ir teikuši, ka viņiem tieši patīk tur dzīvot. Protams ka pie dzīves tur ir jāpierod, bet tā jau ir visās pasaules malāš.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2007-10-10 15:16, pirms 17 gadiem
Žetons akuzatīvam!

     [+] [-]

, 2007-10-10 16:30, pirms 17 gadiem
nebija garaaka. ja vien pa tadu neuzskata 1minuuti vairaak
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja