Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

Latvijas 3x3 basketbolisti olimpiskajā kvalifikācijā Honkongā bez Lasmaņa

Agris Suveizda

Latvijas 3x3 basketbolisti olimpiskajā kvalifikācijā Honkongā bez Lasmaņa
Kārlis Lasmanis. Foto: FIBA

Piektdien, 12. aprīlī, Honkongā startējošajā olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā FIBA 3×3 basketbolā Latviju pārstāvēs Agnis Čavars, Francis Gustavs Lācis, Nauris Miezis un Zigmārs Raimo, paziņojusi Latvijas Basketbola savienība.

Pirmās spēles piektdien plkst.11:45 pēc Latvijas laika ar Mongolijas izlasi, plkst.13:10 ar Jaunzēlandes vienību, sestdien plkst.11:45 ar Ēģipti. Svētdien paredzēti pusfināli un fināls. Visas spēles varēs vērot tiešraidē FIBA3x3 YouTube kontā.

Pēdējā pieteikumu iesniegšanas dienā Latvijas 3×3 basketbola izlases galvenais treneris Raimonds Feldmanis koriģēja iepriekš turnīram reģistrēto komandas sastāvu. Savainojuma dēļ nevarēs spēlēt Kārlis Lasmanis, kuru aizstās cits olimpiskais čempions – Agnis Čavars.

Raimonds Feldmanis: "Šodien, iesildoties pirms treniņa sākuma, Kārlis sajuta sāpes, nevarēja turpināt nodarbību un tika nogādāts uz pārbaudēm slimnīcā. Par savainojuma nopietnību varēs spriest pēc izmeklējumiem, bet skaidrs, ka šajā turnīrā viņš spēlēt nevarēs.

Lasmani aizstās Agnis Čavars. Šāds četrinieks februārī piedalījās pašos pirmajos pārbaudes turnīros Francijā un nesen spēlēja Lietuvā. Šodienas treniņā atjaunojām sadarbības uzbrukumā un pārliecinājāmies, ka Agņa pieredze un atlētisms noteikti palīdzēs aizsardzībā. Vakarā skatīsimies video un akcentēsim galvenās lietas spēles plānā. Piektdien no rīta būs 20 minūšu iesildīšanās treniņš, un tad dosimies cīņā. Pēdējā brīdī veikt izmaiņas iespēlētā sastāvā nav patīkami, bet sportā šādas situācijas gadās, un palīdz papildus mobilizēties. Kopējais komandas noskaņojums nav ietekmēts – tas joprojām ir ļoti kaujiniecisks."

Arī mūsu komandas pirmie pretinieki Mongolijas un Jaunzēlandes izlases ir pamainījušas iepriekšējo pieteikumu. Lieli pārsteigumi nav gaidāmi, visi spēlētāji ir zināmi no iepriekšējiem turnīriem. A grupā spēlēs Nīderlandes, Austrijas, Šveices un Honkongas izlases. Katras grupas divas labākās komandas iekļūs pusfinālā. Pusfinālā svētdien, 14. aprīlī, plkst.11:30 A grupas uzvarētāji spēlēs ar B grupas otro komandu, plkst.11:55 B1 – ar A2. Pusfināla maču uzvarētāji plkst.13:00 finālspēlē noskaidros vienīgās ceļazīmes ieguvējus.

Pirmajā universālajā kvalifikācijas turnīrā no 12. līdz 14. aprīlim Honkongā piedalās astoņas komandas no valstīm, kas ieņem augstākās vietas FIBA federāciju rangu tabulā, izņemot valstis, kuras bijušas pārstāvētas iepriekšējās divās olimpiskajās spēlēs klasiskajā basketbolā. Ceļazīmi uz Parīzi saņems turnīra uzvarētāji. Vēl viena ceļazīme uz olimpisko turnīru tiks izcīnīta no 3. līdz 5. maijam Japānā, bet pēdējās trīs – no 23. līdz 26. maijam Ungārijā.

Izmantotie resursi:
https://3x3.basket.lv/latvijas-3x3-...

  +5 [+] [-]

, 2024-04-11 09:51, pirms 3 nedēļām
Nu ir sūdi

  +7 [+] [-]

, 2024-04-11 10:13, pirms 3 nedēļām
Labi, ka tagad ir iespēlēti Lācis un Raimo. Vismaz ir rezerves!
Pirms gada šāda Kažas izkrišana būtu katastrofa. Tagad arī nav labi, bet nav traģiski.

  +4 [+] [-]

, 2024-04-11 10:18, pirms 3 nedēļām
Agri, es pareizi sapratu, ja nesanāks izcīnīt ceļa zīmi tagad, tad vēl būs šances maija mēneša abos turnīros

     [+] [-]

, 2024-04-11 11:03, pirms 3 nedēļām
Kāda jēga olimpiskajai kvalifikācijai iespelēt Miezi? Viņš jau teica ka nebrauks ja krievi būs, un krievi būs.

     [+] [-]

, 2024-04-11 11:28, pirms 3 nedēļām
Vīri, vai tad vārdu neturēs, un plāno kaut kur arī braukt?

Mīkstie!

  +3 [+] [-]

, 2024-04-11 12:43, pirms 3 nedēļām
Tiem kuri sāk jau bāzt tekstus par spēlēšanu/nespēlēšanu OS!
Šī ir tikai kvalifikācija un šeit krievi un baltkrievi nepiedalās. Ja tiek izcīnīta OS kvalifikācija, tad katrs var pats izlemt vai vēlas spēlēt OS. Pie tam, ja tiks izcīnīta ceļazīme uz OS un mūsējie, kā titula turētāji nepiedalīsies, tad tiešām tas būs spļāviens sejā FIBA un OS organizatoriem. Reāli arī protests sasniegtu lielāku mērķauditoriju, jo kaut kādi izteikumi nacionālajā televīzijā un citos lokālos medijos ir tikai piliens okeānā.

  +2 [+] [-]

, 2024-04-11 12:53, pirms 3 nedēļām
Ļoti trūkst ārējais ar caurgājienu. Gludītim vajadzēja palikt 3x3, jo viņš var labi aizstāt Miezi/Lasmani, bet pārējie ir pārsvarā koki/bloka licēji
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2024-04-11 14:13, pirms 3 nedēļām
Nu švaki būs.

  +1 [+] [-]

, 2024-04-11 14:28, pirms 3 nedēļām
Lai ar kādu sastāvu, domājams, ka šeit paņemt ceļazīmi būs visvieglāk. Jo ilgāk tas viss ievilksies, jo vairāk ar gaļu būs jāizkapā, jo arī pārējiem kaut kur zemapziņā stāv, ka vēl iespējas būs. Kad nākamo iespēju vairs nebūs, visi grauzīs grīdu.

  +1 [+] [-]

, 2024-04-11 16:27, pirms 3 nedēļām
cobham rakstīja: Ļoti trūkst ārējais ar caurgājienu. Gludītim vajadzēja palikt 3x3, jo viņš var labi aizstāt Miezi/Lasmani, bet pārējie ir pārsvarā koki/bloka licēji
Tieši nodomāju, ka Lasmanis un Čavars ir pilnīgi atšķirīga tipa spēlētāji.Čavaram ir savas kvalitātes, bet ne jau viņš var aizstāt Lasmani.

Būs grūti, bet lai čaļi cīnās!

     [+] [-]

, 2024-04-11 18:30, pirms 3 nedēļām
Lai vīriem izdodas! 💪😎🔥 Ticu viss būs ok!

     [+] [-]

, 2024-04-11 21:32, pirms 3 nedēļām
erty rakstīja: Tiem kuri sāk jau bāzt tekstus par spēlēšanu/nespēlēšanu OS!
Šī ir tikai kvalifikācija un šeit krievi un baltkrievi nepiedalās. Ja tiek izcīnīta OS kvalifikācija, tad katrs var pats izlemt vai vēlas spēlēt OS. Pie tam, ja tiks izcīnīta ceļazīme uz OS un mūsējie, kā titula turētāji nepiedalīsies, tad tiešām tas būs spļāviens sejā FIBA un OS organizatoriem. Reāli arī protests sasniegtu lielāku mērķauditoriju, jo kaut kādi izteikumi nacionālajā televīzijā un citos lokālos medijos ir tikai piliens okeānā.
Tieši tā, ir jātiek un tad pēdējā brīdī jāuzmet, ja vate piedalās. To redzēs visā pasaulē un būs lielāka rezonanse (kāds arī ir boikota papildmēķis). Varēs FIBA kasīt kuli un prātot, kuru komandu tad likt vietā. Un fakts, ka iepriekšējo OS zelta medaļnieki atteiks arī no svara.

     [+] [-]

, 2024-04-11 23:12, pirms 3 nedēļām
Neredzu sarakstā nevienu nopietnu pretinieku
Ja šos nevinnēs , tad OS nav ko meklēt
Kur tad Krūmiņš ?🥃

  -1 [+] [-]

, 2024-04-11 23:22, pirms 3 nedēļām
Subjektīvais rakstīja: Vīri, vai tad vārdu neturēs, un plāno kaut kur arī braukt?

Mīkstie!
Pošol nah*j ruskij korabļ !

     [+] [-]

, 2024-04-12 09:07, pirms 3 nedēļām
Rūjienas Stiprais rakstīja: Neredzu sarakstā nevienu nopietnu pretinieku
Ja šos nevinnēs , tad OS nav ko meklēt
Kur tad Krūmiņš ?🥃
Baumo, ka uzkāpis uz sakē korķa...

     [+] [-]

, 2024-04-12 09:51, pirms 3 nedēļām
Būba rakstīja: Tieši tā, ir jātiek un tad pēdējā brīdī jāuzmet, ja vate piedalās. To redzēs visā pasaulē un būs lielāka rezonanse (kāds arī ir boikota papildmēķis). Varēs FIBA kasīt kuli un prātot, kuru komandu tad likt vietā. Un fakts, ka iepriekšējo OS zelta medaļnieki atteiks arī no svara.
Neko viņi neboikotēs, jo tas nav tā, ka 3x3 delegācija izdomāja un noboikotēja. Par tādu soli visa Latvijas delegācija saņems sāpīgas sankcijas un nekādu pašdarbību no dažiem kadriem neviens nepieļaus. Un ar to SOK arī šantažēs - vai nu pamainiet viedokli tiem dažiem caļiem, vai cietīs visa Latvijas olimpiskā kustība.