Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Divmetrīga austrāliete aizšķērso Zībartam ceļu uz Ķīnas pusfinālu

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Divmetrīga austrāliete aizšķērso Zībartam ceļu uz Ķīnas pusfinālu
Mārtiņš Zībarts: 28 uzvaras pirmajā sezonā Ķīnā. Foto: no Mārtiņa Zībarta arhīva

Mārtiņa Zībarta trenētās "Shanxi Flame" basketbolistes piektdien, 29. martā, zaudēja "Sichuan" ar 72:92. Sieviešu Ķīnas basketbola asociācijas (WCBA) ceturtdaļfinālā līdz divām uzvarām Taijuaņas klubs piedzīvoja neveiksmi ar 0-2.

“Shanxi Flame” latvieša vadībā nopelnīja bilanci 28-12, tai skaitā izslēgšanas spēlēs 2-2. Taijuaņas klubs pamatturnīrā finišēja septītajā vietā un astotdaļfināla sērijā līdz divām uzvarām ļoti pārliecinoši uzvarēja ar desmito numuru izsēto galvaspilsētas klubu “Beijing”.

Ceturtdaļfinālā pretī stājās regulārās sezonas vicelīdere “Sichuan” ar divus metrus un piecus centimetrus garo centra spēlētāju Elizabeti Kembedžu (Elizabeth Cambage). Austrāliete pirms gada bija Ilzes Jākobsones komandas biedre Izraēlas klubā “Maccabi Ashdod”.

Pirmajā spēlē 26. martā “Shanxi” zaudēja ar 77:96. Kembedža iemeta 8 no 13 metieniem un guva 19 punktus. Austrāliete papildināja rēķinu ar 14 atlēkušajām bumbām un diviem bloķētiem metieniem. Li Mengai 18 punkti un 11 piespēles, bet WNBA spēlētāja Hana Ksu palika rezervē.

“Shanxi” superzvaigzne Alisa Tomasa izcēlās ar 24 punktiem, 15 izcīnītām bumbām zem groziem, septiņām piespēlēm un diviem bloķētiem metieniem. Trīs dienas vēlāk, 29. martā, “Shanxi” pabeidza sēriju, piekāpjoties favorītei ar 72:92.

Kembedža kļuva par spēles pirmo zvaigzni, 30 punktiem pievienojot 19 atlēkušās bumbas un trīs bloķētus metienus. Ksu vēlreiz izlaida spēli saaukstēšanās dēļ, bet Tomasai neveicās. Spēka uzbrucēja pabeidza cīņu ar četriem punktiem, 11 atlēkušajām bumbām un piecām piespēlēm.

“Sichuan” zvaigznes Hana Ksu un uzbrūkošā aizsardze Li Menga 2022. gada 30. septembrī Sidnejā kļuva par pasaules vicečempionēm. Ķīna finālā spēlēja pret Alisas Tomasas pārstāvēto ASV izlasi.

Izmantotie resursi:
"Fantastic six" izceļas uzbrukumā, ASV vienpadsmitais zelts Pasaules kausā

     [+] [-]

, 2024-03-30 12:19, pirms mēneša
Mmm, divmetrīga mamba australiana...!