Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:104, Did:0, useCase: 3

Voutersa nav viena

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Eiropas sieviešu basketbola meistarsacīkšu E grupas spēlē Latvijas sieviešu basketbola valstsvienība svētdien tiksies ar Beļģiju. Spēles sākums plkst. 22:00 pēc Latvijas laika.

FIBA Europe tiešraide: Latvija – Beļģija 22:00


Beļģija finālturnīru sākusi pārliecinoši, izcīnot četras uzvaras pēc kārtas pār Lietuvu, Vāciju, Rumāniju un Turciju. Visiespaidīgāko sniegumu "kaķi" demonstrējuši spēlē ar turcietēm, pēc pirmo grozu apmaiņas veicot 17:0 izrāvienu, no kura Turcija vairs neatguvās. Franču treneris Lorāns Bufārs šajā spēlē nošāva divus zaķus uzreiz – atpūtināja vadošās spēlētājas un iespēlēja rezervistes. Piecas spēlētājas guva 10 un vairāk punktu, apliecinot, ka ir gatavas palīdzēt līderei Voutersai.


Četras uzvaras nav mazinājušas Bufāra piesardzību un vēlmi turpināt uzvarēt. "Ir jāaizver spēles ar Turciju lappuse. Jāatgriežas uz zemes un jākoncentrējas nākamajai spēlei. Tiekoties ar Latviju, spēles līmenis būs jāceļ augstāk." Viņam piebalso Nele Dejaēra "Mūsu galvas nav atstājusi doma par iekļūšanu turnīra pirmajā pieciniekā". Sestdien tika veikta Dejaēras labās pēdas skenēšana.


Beļģijas rindās nozīmīgu pienesumu devušas deviņas spēlētājas. Jaunākā no viņām – otrā saspēles vadītāja Mārdžorija Karpro – četrās spēlēs laukumā pavadīto 53 minūšu laikā divpadsmit reizes rezultatīvi piespēlējusi partnerēm, kamēr viņas pieredzējušākās partneres Vambe un De Monda divreiz ilgākā laikā to iespējušas attiecīgi 13 un 14 reizes. Salīdzinot ar iepriekšējiem turnīriem, punktu gūšanā un atlēkušo bumbu izcīnīšanā procentuāli mazāks bijis Voutersas veikums. Te gan jāatceras, ka komandas pārliecinošais sniegums biežāk nekā citkārt ļāvis līderei atpūsties uz rezervistu soliņa. Sešpadsmit punkti, septiņas izcīnītas bumbas zem groziem, divas rezultatīvas piespēles, viens bloķēts metiens vidēji spēlē – tāda ir līdzšinējā Voutersas bilance turnīrā.


Augsta bijusi Beļģijas metienu precizitāte – grozā lidojuši 48,1% divpunktu raidījumu, 34,8% gadījumu trāpīts arī no perimetra ārpuses. Pēdējā pozīcijā grozu apdraudējušas deviņas spēlētājas – De Monda precīza bijusi divpadsmit no divdesmit sešām reizēm. Sekmīgi tālmetienus izpildījušas Dejaēra (2/5), Kallensa (3/9), Medvedeva (2/2), Lēmansa (1/3), tālos spēj iemest arī Beļģijas centri. Salīdzinoši sliktāk flāmu un valoņu zemju pārstāvēm klājies uz soda metienu līnijas, kur visbiežāk noteikumi pārkāpti pret Voutersu un Vambi. Voutersa soda metienus izpildījusi divdesmit vienu (piecpadsmit trāpījumi), Vambe divpadsmit reizes (deviņi trāpījumi).


Voutersa ir vienlīdz bīstama zem abiem groziem. Par Beļģijas kopējām pūlēm, sargājot savu grozu, liecina, ka trīspadsmit un vairāk atlēkušās bumbas zem tā izcīnījušas vēl trīs basketbolistes – Van Malderena, Medvedeva un De Monda. Tas liecina vienu – lai iekarotu Beļģijas grozu, prioritāte ir nosargāt savējo. Lai samazinātu pretinieču brīvo metienu skaitu, cieši jāsedz gan ārējās, gan iekšējās līnijas spēlētājas.


Latvijas valstsvienības sastāvs: Anete Jēkabsone-Žogota, Gunta Baško, Ieva Kubliņa, Liene Jansone, Zane Tamane, Zane Eglīte, Aija Brumermane, Santa Dreimane, Anita Teilāne, Dita Krūmberga, Ilze Ose-Hlebovicka, Ieva Tāre. Galvenais treneris: Ainars Zvirgzdiņš. Treneri: Ainārs Čukste, Aigars Nerips. Vingruma treneris: Ivars Čākurs. Fizioterapeite: Līga Folkmane. Ārsts: Viesturs Lāriņš. Menedžeri: Edgars Buļs, Egīls Lūsis.


Beļģijas valstsvienības sastāvs: Sāra Lēmansa (spēka uzbrucēja, 178), Mārdžorija Karpro (saspēles vadītāja, 165), Irina Medvedeva (spēka uzbrucēja, 186), Evelīna Kallensa (centrs, 187), Ketija Vambe (aizsargs, 175), Anke De Monda (aizsargs, 180), Nele Dejaēra (uzbrucēja, 186), Lorāna Van Malderena (centrs, 194), Enna Voutersa (centrs, 195), Dana Būnena (centrs, 197), Evelīna Dekrū (uzbrucēja, 182), Ilse Van Den Vondera (aizsargs, 175). Galvenais treneris: Lorāns Bufārs. Treneri: Arvīds Dēls, Ketija Populēra.


Latvijas kalendārs E grupā

30. septembris

22:00 Latvija - Beļģija

2. oktobris

19:30 Latvija - Vācija


eSports.lv piedāvā: 31. Eiropas meistarsacīkstes sieviešu basketbolā – tiešās reportāžas, spēļu apskati, fotogalerijas


Izmantotie resursi: www.fibaeurope.com
Foto: Romāns Kokšarovs, „Sporta avīze”

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2007-09-29 21:47, pirms 17 gadiem
pirms čempja sākuma smīkņāju par beļģiešu vēlmi tikt piecniekā, bet pēc tāda sākuma.. cieņu mūsu pretiniecēm.

p.s. Stulbs raksta nobeigums, jo nav uzrakstīts Beļģijas izlases sastāvs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2007-09-29 21:55, pirms 17 gadiem
jāmēģina vinnēt!

     [+] [-]

, 2007-09-29 22:08, pirms 17 gadiem
vai ir iespeejams veel kur redzeet speeli bez YV6?
taa gribas redzeet
turu iksksus!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2007-09-29 22:20, pirms 17 gadiem
aapsi sodien tak sestdiena

     [+] [-]

, 2007-09-29 22:23, pirms 17 gadiem
vai tad sodien nespelee?".....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2007-09-29 22:35, pirms 17 gadiem
visur gan rakstiits ka sodien bij jaabuut

     [+] [-]

, 2007-09-29 22:36, pirms 17 gadiem
kapec ibio, tv6 rakstits ka shodien speele ???

     [+] [-]

, 2007-09-29 22:43, pirms 17 gadiem
Ko nu tur slavēsim pretinieces. Ja Latvija nospēlēs savu spēju robežās, Beļģija ir ņemama, tāpat kā atlases turnīrā. Diemžēl kaut kā negribas just līdzi māsām no Lietuvas, jo viņu uzvara pār Čehiju gan rīt būtu mums nepatīkama, tai pat laikā kaimiņienēm nav kur atkāpties. Kad sāksies rītdienas spēle, daudz kas būs zināms. Bet tāpat nebūs zināms, vai mūsu grupas ceturtā komanda spēlēs ceturtdaļfinālā ar Krieviju, kas šodien pamanījās zaudēt Serbijai...

  +1 [+] [-]

, 2007-09-29 23:09, pirms 17 gadiem
tāpēc, ka tv6 ir tas pats tv3 - tātad idiņi... rīt gan turēsim īkšķus par mūsu meičām!

     [+] [-]

, 2007-09-30 09:30, pirms 17 gadiem
nu meičas jāsaņemās un jāvinnē!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja