Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:104, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Viedoklis: Vācija un Serbija - vienas spēles piemērs?

Piektdien un sestdien no atpalicēju rokas krita Eiropas sieviešu basketbola meistarsacīkšu E un F grupas līderes – Čehijas un Krievijas basketbolistes.


Mēģinājumi pirms otrās kārtas norakstīt lejasgala komandas cietuši neveiksmi. Laukumā paveikto nevar aizvietot ar vietām rangu tabulās, pozīcijām algu sarakstos un zvaigžņotiem komandu sastāviem. Favorītes nevar atļauties uzvarēt nosacītās pastarītes ar savu vārdu vien un spēlējot ar pusspēku.


Pirmās par to pārliecinājās pašreizējās Eiropas čempiones un E grupas līderes čehietes. Tiekoties ar iepriekšējā turnīra vienpadsmitās vietas ieguvējām vācietēm, Čehiju neglāba ne FIBA Eirolīgas kluba Brno „Gambrinus” kodola saspēlētība, ne 25 sāncenšu kļūdas un iepriekšējās spēlēs sasniegtā augstā precizitāte. Vācijas valstsvienības līdere Linda Frēliha savāca „double-double” – 18 punkti un 10 izcīnītas bumbas zem groziem – un palīdzēja kolēģēm izšķirīgos brīžos. Savu metienu no groza apakšas trāpīja Gērke, precīzas no perimetra ārmalas bija Skuballa, Austmana, Rihtere, precīzi bija Vēberas pēdējo minūšu soda metieni. Jau dažas minūtes pēc uzvaras Vācijas galvenais treneris Szitja un Frēliha bija atgriezušies uz zemes: „Ir nepieciešamas vēl divas uzvaras, lai iekļūtu ceturtdaļfinālos. Būs jāatkārto labā spēle uzbrukumā un aizsardzībā”.


Vēl iespaidīgāka priekšvēsture un notikumu attīstība bija sestdien F grupas spēlē Ortonā. Eiropas un pasaules vicečempiones krievietes ceļā uz plānoto titulu apturēja 2005. gada devītās vietas īpašnieces no Serbijas. Pēdējā apakšgrupu turnīra spēlē serbietes ar -26 zaudēja Baltkrievijai, krievietēm tai pašā laikā ar 39 punktu pārsvaru sagraujot Grieķiju. Pārliecinošā uzvara un divu dienu atpūta deva krievietēm tādu pašpārliecinātību, ka sāncenšu pirmo izrāvienu 17:4 viņas īsti nepamanīja. Taču vēlme atlikt rezultāta nokārtošanu uz vēlāku laiku ne pie kā laba nenoved. FIBA Eirolīgas un Krievijas Superlīgas zvaigznes nespēja apturēt Jekaterinburgas „UMMC” spēlētāju Daboviču. Korstinas un Stepanovas rezultativitāte un veiksmīgā cīņa zem groziem, divi Artešinas tālmetieni pēdējā minūtē – atkal un atkal Daboviča vadībā izvirzīja serbietes, vienatnē gūstot tikai par punktu mazāk nekā parējās četras rezultatīvākās kolēģes.


Turnīrs turpinās un, lai vienas dienas varoņdarbi neizrādītos veltīgi, nepieciešams tikpat apņēmīgs turpinājums pat augstākā pakāpē. Serbijas, Vācijas, Baltkrievijas sniegums apliecina, ka sieviešu basketbola līmenis Eiropā turpina augt un pagājis favorītkomandu vieglo uzvaru laiks. Vienības, kuras apvieno komandas gars, ticība, un spējas uzvarēt, var tikt tālāk par zvaigžņotajām sāncensēm. Pārfrāzējot amerikāņu ģenerāli Patonu „Basketbols ir spēle, kurā nevis Tava komanda zaudē punktus, bet piespiež to darīt pretiniekam”.


Foto: FIBA Europe


, 2007-09-30 17:24, pirms 17 gadiem
KAm tas piemeers kad nakamajaa speelee vaacietes zaudees turcijai ? un serbietes itaalieteem ?
, 2007-09-30 17:43, pirms 17 gadiem
Jā ,tikai serbietēm un vācietēm vairs nav kur atkāpties,bet čehietes un krievietes tik un tā spēlēs 1/4 finālā.
, 2007-09-30 18:05, pirms 17 gadiem
cerams ka tas kā piemērs nav domāts pat LAT:BEL, jo šeit tomēr samēri ir vērtējami līdzvērtīgi un lai uzvarētu mēsējām nav jāveic nekāds varoņdarbs. varbūt būs 1/4F. droši vien ka ne jau speciāli RUS un CEH zaudēja (sieviešu basis tomēr), bet labāk neveiksmju limitu izsmelt tagad nevis 1/2 vai finālā kā Spānijas vīri ..
40

FIBA apskatnieki slavē latvietes

Pagājusi nedēļa kopš 31. Eiropas sieviešu basketbola meistarsacīkšu noslēguma. Atzinīgus vārdus Anetei Jēkabsonei-Žogotai un Guntai Baško šodien velta FIBA apskatnieki.
48

LTV 7 "Sporta studijā" – Ainars Zvirgzdiņš

"Sporta studijā" šodien plkst. 21:30 viesosies Latvijas sieviešu basketbola izlases galvenais treneris Ainars Zvirgzdiņš, izvērtējot valstsvienības veikumu Eiropas čempionātā.
32

Latvijas zeltenes atgriežas!

Šovakar plkst. 21:55 ar reisu no Prāgas (Čehija) dzimtenē atgriezīsies Latvijas sieviešu basketbola izlase, kas vakar Eiropas basketbola čempionātā izcīnīja ceturto vietu. Sagaidi basketbolistes Lidostā "Rīga"!