Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Iļja Kurucs grib pārspēt vecākos brāļus un kļūt par labāko basketbolistu ģimenē

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Iļja Kurucs grib pārspēt vecākos brāļus un kļūt par labāko basketbolistu ģimenē
Iļja Kurucs. Foto: www.euroleaguebasketball.net

Apvienoto Arābu Emirātu lielākajā pilsētā Dubaijā šodien noslēgsies ULEB Eirolīgas jaunatnes turnīrs, kurā piedalās arī Iļja Kurucs – 16 gadus vecais centrs no Latvijas. Viņš norādījis, ka laukumā grib pārspēt vecākos brāļus Rodionu un Artūru.

"Ticu, ka man tā ir priekšrocība un pievērš papildus uzmanību," par nākšanu no basketbolistu ģimenes teica Iļja Kurucs. "Mani brāļi zināmi ar savām spējām basketbolā, taču vienmēr esmu uzskatījis, ka man ejams savs ceļš. Gribu, lai mani vērtē tieši pēc manām izvēlēm laukumā un dzīvē. Gribu kļūt par Kurucu ģimenes labāko basketbolistu. Lai to panāktu, esmu gatavs ieguldīt sirdi un dvēseli."

Ja vecākie brāļi 2015. gadā pārcēlās uz Spāniju, Rodionam pievienojoties "Barcelona", bet Artūram kļūstot par Vitorijas "Baskonia" basketbolistu, tad Iļja nolēmis iet ceļu caur Čehiju. Viņš ikdienā trenējas un spēlē "Get Better Academy", un pats basketbolists norādījis – tā ir vieta, kur treneri strādā spēlētāju, nevis titulu labā.

"Redzu, ka man jāspēlē agresīvāk, vairāk jādodas uz grozu un jāizmanto savas meistarības stiprākās puses," par jaunatnes Eirolīgā gūto pieredzi pauda 16 gadus vecais centrs. Iļja piedzima 2007. gada vasarā, kamēr vecākajiem brāļiem ir krietni mazāka gadu starpība – Rodions dzimis 1998. gada februārī, bet Artūrs pasaulē nāca 2000. gada janvārī.

Visus uz basketbola ceļa nostādījis vectēvs Vladimirs Kiseļovs. "Abi brāļi man bija kā piemēri, taču galvenais cilvēks un palīgs man bijis vectēvs. Viņš mani trenējis jau kopš dzimšanas," pauda Iļja.

Viņa pārstāvētā komanda šodien Eirolīgā spēlē par trešo vietu. Grupā vienīgais zaudējums tika piedzīvots pret Kauņas "Žalgira" jauno maiņu.

Izmantotie resursi:
https://www.euroleaguebasketball.ne...

  +1 [+] [-]

, 2024-03-24 14:59, pirms mēneša
Lai izdodas!

     [+] [-]

, 2024-03-24 16:43, pirms mēneša
nu pēc statistikas skatot- nekāda punktu mašīna vai iespAIDĪGS bumbu vācējs vismaz pagaidām nav... Ar tādām viduvējībām ir pilna Eiropa, par ASV pat nerunājot

     [+] [-]

, 2024-03-24 19:36, pirms mēneša
Chelubejs rakstīja: nu pēc statistikas skatot- nekāda punktu mašīna vai iespAIDĪGS bumbu vācējs vismaz pagaidām nav... Ar tādām viduvējībām ir pilna Eiropa, par ASV pat nerunājot
Labāk paskaties citiem spēlētājiem, kādi tur stati, salīdzini. Jaunatnes līgā ir liela rotācija. Turklāt mēs runājam par 16 gadīgo...

  +3 [+] [-]

, 2024-03-24 19:39, pirms mēneša
Ja mēs paskatāmies rezultatīvākos spēlētājus, tad tie gadu vecāki par Iļju.. šajā vecumā gads ir daudz!

  +1 [+] [-]

, 2024-03-24 19:45, pirms mēneša
Kaspars_Biedriņš rakstīja: Ja mēs paskatāmies rezultatīvākos spēlētājus, tad tie gadu vecāki par Iļju.. šajā vecumā gads ir daudz!
fizuhā tiešām tas gads, tajā vecumā, ir ļoti daudz. arī mentalitātē. pieliks pirmajā, paaugsies, tad arī otrais atslēgsies un nebūs problēmu.

     [+] [-]

, 2024-03-24 21:05, pirms mēneša
Kaspars_Biedriņš rakstīja: Labāk paskaties citiem spēlētājiem, kādi tur stati, salīdzini. Jaunatnes līgā ir liela rotācija. Turklāt mēs runājam par 16 gadīgo...
TALANTU VAR SASKATĪT UZREIZ, tāpat arī viduvējību... Paskat, piemēram, kāds bij Žagara līmenis un pārliecība 16gados

     [+] [-]

, 2024-03-24 21:12, pirms mēneša
Chelubejs rakstīja: TALANTU VAR SASKATĪT UZREIZ, tāpat arī viduvējību... Paskat, piemēram, kāds bij Žagara līmenis un pārliecība 16gados
Žagars 16 gados noteikti bija pārliecinošāks kā Gražulis, kuram tajā vecumā pirmais treniņš basītī

     [+] [-]

, 2024-03-24 22:46, pirms mēneša
Chelubejs rakstīja: TALANTU VAR SASKATĪT UZREIZ, tāpat arī viduvējību... Paskat, piemēram, kāds bij Žagara līmenis un pārliecība 16gados
Ar pliku talantu var arī tālu netikt. Viduvējība ar smagu darbu var nonākt virs slinka talantīgā. Turklāt, neko sliktu Kurucs nesaka - uzstāda mērķi, kas reizē ir diezgan augsts, reizē brīvi interpretējams. Un viņa gadījumā tie brāļu sasniegumi arī ir brīvi interpretējami. Piemēram, ja džeks tiek īstajā vietā un laikā un ar u18 vai u20 paņem zeltu Eiropā (iespēja, ka kas tāds notiks ir 0.01%, tīri piemērs) un pēc tam stabili spēlēs, kādā otrā ešalona Eiropas līgas top klubā - vai tas ir lielāks sasniegums par Rodiona līdzšinējo karjeru?

     [+] [-]

, 2024-03-25 09:05, pirms mēneša
Viņam priekšrocība tāda, ka var vēl ar bračkām pa vasaru papildus trenēties un zināšanas iegūt, vēl pie tam viens bračka var pamācīt kā pie groza labāk darboties, otrs atkal par driblu un piespēlēm.

     [+] [-]

, 2024-03-25 11:41, pirms mēneša
Geralt of Rivia rakstīja: Ar pliku talantu var arī tālu netikt. Viduvējība ar smagu darbu var nonākt virs slinka talantīgā. Turklāt, neko sliktu Kurucs nesaka - uzstāda mērķi, kas reizē ir diezgan augsts, reizē brīvi interpretējams. Un viņa gadījumā tie brāļu sasniegumi arī ir brīvi interpretējami. Piemēram, ja džeks tiek īstajā vietā un laikā un ar u18 vai u20 paņem zeltu Eiropā (iespēja, ka kas tāds notiks ir 0.01%, tīri piemērs) un pēc tam stabili spēlēs, kādā otrā ešalona Eiropas līgas top klubā - vai tas ir lielāks sasniegums par Rodiona līdzšinējo karjeru?
Man patīk visādi smukie brīnumstāsti par negaidītu uzmirdzēšanu, bet, es esmu stipri skeptisks, ja runājam tieši par konkrēto Iļjas gadījumu. Konkrētajā gadījumā labākais sasniegums jaunēklim, būs sasniegt kaut vai Čavara līmeni, jo līdzšinējā sniegumā nav nekas pat tuvu abiem vecākajiem bračkām, atskaitot atpazīstamo uzvārdu. Paņemam uzskatāmus piemērus starp pēdējo 15-20 gadu jauniešiem, kuri bija savu vecuma grupu izlašu dalībnieki un līderi, paskatāmies, cik milzīgs atbirums notiek pat starp tiem, kuri reāli darīja krutas lietas un meta punktus ikvienā turnīrā? Ko mēs redzam? Praktiski neviens, kurš bija šādu izlašu sastāvos kā lejasgala viduvējība, nav vēlāk pārvērties par negaidītu tīrradni. (Es pat negribu salīdzināt un piesaukt kā piemēru Gražuli, jo tur pavisam cits stāsts)
Bet Iļjas gadījumā ir tieši lejasgala viduvējības variants.

     [+] [-]

, 2024-03-25 11:43, pirms mēneša
fantomas rakstīja: Viņam priekšrocība tāda, ka var vēl ar bračkām pa vasaru papildus trenēties un zināšanas iegūt, vēl pie tam viens bračka var pamācīt kā pie groza labāk darboties, otrs atkal par driblu un piespēlēm.
Šī iespēja trenēties ar vecākajiem bračkām viņam parādījās un būs tieši tagad, iepriekš tāda nebija?)
Ja godīgi atbildi uz šo jautājumu, tad arī atbilde top uzreiz skaidra.

     [+] [-]

, 2024-03-25 13:00, pirms mēneša
Nu blin visi ahuijenie basketbolisti. Ko ta pasi nespelejat ja jus visi te baigie profi. Pasi esst kaut ko 16 gados sasniegusi? Man liekas ka ne sezat te un tik vien ka makat d...rst.

     [+] [-]

, 2024-03-25 14:45, pirms mēneša
Nu te latiņa skaidra, lai pārsistu bračkas, ir jāuzspēlē NBA nedaudz ilgāk un labāk nekā Air Latvia Rodis 😉