Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Petrovičs atgriežas Latvijas kvalifikācijā ielozētās Brazīlijas trenera amatā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Petrovičs atgriežas Latvijas kvalifikācijā ielozētās Brazīlijas trenera amatā
Aleksandrs Petrovičs (vidū). Foto: SIPA/Scanpix

Brazīlijas Basketbola federācija pavēstījusi par izmaiņām vīriešu basketbola izlases trenera amatā. Tajā atgriezies horvātu speciālists Aleksandrs Petrovičs, kurš tajā nomainījis līdzšinējo speciālistu Gustavo Konti. Brazīlija šajā vasarā Rīgā cīnīsies par vietu 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu turnīrā.

Brazīlijas basketbola izlases galvenā trenera amatā atgriezies Aleksandrs Petrovičs, oficiāli paziņojusi valsts basketbola federācija. Viņš amatā aizvietojis līdzšinējo treneri Gustavo Konti, kurš Brazīlijas izlasi vadīja 2023. gada Pasaules kausa finālturnīrā.

Savā pirmajā piegājienā ar Brazīlijas izlasi Petrovičs to vadīja četrus gadus (2017. līdz 2021. gadam). Komandai izdevās kvalificēties 2019. gada Pasaules kausa finālturnīram, kurā tika izcīnīta 13. vieta, bet olimpisko spēļu kvalifikācijā viņa vadītā izlase aizspēlējās līdz finālam. 33 spēlēs viņa vadībā basketbola izlase izcīnīja 26 uzvaras.

Petrovičam kā asistents palīdzēs bijušais NBA basketbolists Tjagu Spliters. ''Esmu ļoti priecīgs atkal trenēt Brazīlijas izlasi. Tagad ir laiks koncentrēties olimpiskajam kvalifikācijas turnīram Rīgā,'' federācijas mājaslapā citēts speciālists. ''Viņš ir augstu respektēts treneris visā pasaulē un zina, kādi izaicinājumi mūs var sagaidīt olimpiskajā kvalifikācijā pret Eiropas komandām. Mēs viņam ticam,'' teica Brazīlijas Basketbola federācijas prezidents.

Kā treneris Petrovičs vadījis tādas komandas kā ''Cibona'', ''Sevilla'', Vloclavekas ''Anwil'', ''Lleida'', ''Scafati'', ''Zadar'', ''Cedevita'', Viļņas ''Rytas'' un ''Pesaro''. Tāpat viņam ir plaša pieredze darbā ar nacionālajām izlasēm - viņš trenējis Horvātijas, Bosnijas un Hercegovinas un arī Brazīlijas izlasi. Viņa pēdējā darbavieta bija ar Horvātijas izlasi.

2024. gada Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācija Rīgā gaidāma no 2. līdz 7. jūlijam. Brazīlija grupu posmā spēkosies pret Melnkalni un Kamerūnu, bet citā grupā spēkosies Latvija, Gruzija un Filipīnas. No grupas pusfinālā tiks divas labākās, bet ceļazīmi uz Parīzi nopelnīs tikai kvalifikācijas uzvarētāja. 2023. gada Pasaules kausa finālturnīra izšķirošajā cīņā par ceturtdaļfinālu Latvijai Brazīliju izdevās pārspēt.

Izmantotie resursi:
https://www.cbb.com.br/noticia/4459...

     [+] [-]

, 2024-04-20 17:17, pirms 2 nedēļām
Par Brazīliju drusciņ piemirsa, kaut gan viņi var sagādāt pārsteigumu...