Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2980, Did:0, useCase: 3

Pēdējās minūtēs rezultāts iešūpojas par labu bukiem, ceturtdien trešā spēle

Emils Ozerinskis

Pēdējās minūtēs rezultāts iešūpojas par labu bukiem, ceturtdien trešā spēle
Jānis Engers. Foto: Aleksander Lustix

"Ramirent" Nacionālajā basketbola līgā nokaitētā cīņā pie bronzas sērijas izlīdzinājuma tika "Gulbenes Buki", kas ar 78:74 tika pie panākuma otrajā duelī pret "Rīgas Stradiņa Universitāti", tādējādi panākot izšķirošo spēli savās mājās.

Savā laukumā ar 76:80 pirmo bronzas sērijas spēli zaudējušie "Gulbenes Buki" bija apņēmības pilni atgriezties vēl vienu pēdējo reizi atpakaļ savā laukumā. Lai tas notiktu, Raimonda Gabrāna vadītajai komandai bija vajadzīga tikai un vienīgi uzvara. Pietiekami sekmīgi gulbeniešiem arī padevās spēles ievads Rīgas 49. vidusskolas zālē. Priekšā bukus izvirzīja kapteiņa Ingara Aizpira precizie metieni, bet pirmās ceturtdaļas noslēgumā precīzi no tālās zonas bija Rihards Bērziņš un serbs Luka Sofijaničs, palīdzot gulbeniešiem pirmo desmitminūti pabeigta ar 26:17.

Otrajā ceturtdaļā vēl vienu trejaci grozā raidīja Sofijaničs, kurš līdz šim buku rindās bijis melnā darba darītājs, nevis izteikts punktu krājējs. Jāņa Engera metiens no groza apakšās panāca gulbeniešiem pat +15. Tālāku pretinieku bēgšanu rīdziniekiem gan izdevās apturēt. Noslēdzoties puslaikam, "Gulbenes Buki" bija priekšā ar vairs tikai 45:37.

Līdzīgi kā bronzas sērijas pirmajā spēlē, arī atbildes cīņā gulbeniešus iegāza spēle trešajā ceturtdaļā. Dāvis Žilde ar pieciem pēc kārtas gūtiem punktiem iesāka studentu pakaļdzīšanos, ko turpināja RSU simbols un kapteinis Rihards Ginters. Tieši Gintera sekmīgais sniegums pirms pēdējā ceturkšņa ļāva Krista Pīternieka komandai nonākt vadībā, sagaidot pēdējo periodu pie 59:57.

Savu metienu nekādi nespēja sajust gulbeniešu saspēles vadītājs Rihards Teirumnieks, kuram neievēlās grozā neviens metiens no spēles. Savukārt Sandim Bētam, izpildot trejaci, zem kājām paskrēja pretinieku spēlētājs, liekot buku aizsargam atkrist uz atpakaļu. Šajā procesā Bēts pārsita pakausi skatītāju trībīņu pirmajā rindā. Pēc nonākšanas dakterītes aprūpē, Bēts laukumā atgriezās ar nosaitētu galvu, gluži kā Uvis Helmanis savās zīmīgākajās play-off spēlēs. Rezultāts tikmēr šūpojās, vadības grožiem mainoties ar katru precīzo uzbrukumu.

Minūti pirms spēles laika beigām no līdzsvara rezultātu par labu "Gulbenes Bukiem" izkustināja Engers, realizējot metienu pēc pagrieziena un dodot savai komandai +2. Noturot aizsardzību, Engers uzvilka uz sevi pretinieku uzmanību un ar savu septīto rezultatīvo piespēli atrada zem groza Teirumnieku, kurš pēc 11 garām aizmestiem metieniem beidzot trāpīja no apakšas, gūstot ļoti svarīgus punktus. Strīdīgā situācijā pret Ginteru netika fiksēts pārkāpums trīs punktu metienā, kas palīdzēja "Gulbenes Bukiem" nosargāt uzvaru ar beigu rezultātu 78:74, kas ļaus izšķirošo bronzas cīņu aizvadīt ceturtdien Gulbenes sporta hallē.

Daudzpusīgu sniegumu gulbeniešu rindās aizvadīja Jānis Engers, izceļoties ar 15 punktiem, 11 atlēkušajām bumbām un septiņām rezultatīvām piespēlēm. Pa 13 punktiem guva buku kapteinis Ingars Aizpurs, jaunais Rolands Šulcs un arī ar nobindētu galvu maču pabeigušais Sandis Bēts. RSU rindās 23 punktus sakrāja Dāvis Žilde.

"Rīgas Stradiņa Universitāte" - "Gulbenes Buki" 74:78 (17:26, 20:19, 22:12, 15:21)
RSU: Žilde 23, Šukteris 13, Vēveris 13, Ginters 13, Vuciņš 6, Butirins 4 (8 atl.b.), Kuzņecovs 2, Ozoliņš, Rācenājs, Blumbergs, Zariņš.
Gulbene: Engers 15 (11 atl.b.; 7 rez.p.), Bēts 13, Šulcs 13 (4 pārt.b.), Aizpurs 13 (11 atl.b.), Sofijaničs 9, Teirumnieks 8, Bērziņš 6, Suharenko 1, Ķikusts.

Nacionālās līgas finālsērija

Dat.SpēleRez.Rezultatīvākie
12.04.Jelgava - Salaspils62:43Pļavnieks 13 p. - Pozņaks 16 p. (13 atl.b.)
17.04.Salaspils - Jelgava19.30
20.04.Jelgava - Salaspils17.00
24.04.Salaspils - Jelgava *
27.04.Jelgava - Salaspils *

Nacionālās līgas bronzas sērija

Dat.SpēleRez.Rezultatīvākie
13.04.Gulbenes Buki - RSU76:80Bērziņš 17 p. - Ginters 21 p.
15.04.RSU - Gulbenes Buki74:78Žilde 23 p. - Engers 15 p. (11 atl.b.; 7 rez.p.)
18.04.Gulbenes Buki - RSU