Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Matīss Kučinsks

Gobērs atkārto NBA rekordu, ceturto reizi kļūstot par labāko aizsardzības spēlētāju

Gobērs atkārto NBA rekordu, ceturto reizi kļūstot par labāko aizsardzības spēlētāju
Rudī Gobērs. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) paziņojusi, ka par 2023./24. gada regulārās sezonas labāko aizsardzības spēlētāju kļuvis Minesotas "Timberwolves" centra spēlētājs Rūdi Gobērs. Francijas basketbolists šo godu izpelnījies ceturto reizi karjerā, kas ir atkārtots NBA rekords.

• Gobērs kļuvis vien par trešo spēlētāju NBA vēsturē, kurš spējis tikt pie labākā aizsardzības spēlētāja balvas četras reizes karjerā. To iespējuši arī Dkembe Mutombo un Bens Voless. Minesotas "Timberwolves" vēsturē neviens spēlētājs iepriekš nebija izpelnījies šo atzinību.

• Minesotas vienība ar Gobēru priekšgalā šajā sezonā tika pie labākā aizsardzības reitinga visā līgā, kā arī bija tā komanda, kura pretiniekiem sarūpēja vidēji vismazāko precizitāti metienos no spēles. NBA labākā aizsardzības komanda regulāro sezonu noslēdza Rietumu konferences trešajā pozīcijā, tiekot pie 56 uzvarām un 26 zaudējumiem. Tā bija otrā labākā bilance "Timberwolves" vēsturē.

• Francijas basketbolists Gobērs regulārajā sezonā vidēji guva 14 punktus ar 66.1% metienu precizitāti. Tāpat viņam labākais rādītājs komandā atlēkušo bumbu kategorijā (12.9) un labākais vidēji bloķēto metienu rādītājs (2.19). Atlēkušo bumbu kategorijā viņš bija otrais labākais visā NBA, savukārt bloķētajos metienos viņam sestais labākais rādītājs starp visiem NBA spēlētājiem. Kopumā viņam šajā sezonā 54 double-double, kas bija piektais labākais rādītājs līgā.

• Balsojumā par gada labākā aizsardzības spēlētāja balvu balsoja 99 žūrijas locekļi. Kopumā Gobērs saņēma 72 pirmās vietas balsis. Otrajā vietā šajā balsojumā palika gada labākais debitants Viktors Vembanjamā, kuram kopumā tika piešķirtas 19 pirmās vietas balsis. Gobērs gan summā uzvarēja visai pārliecinoši, tiekot pie 433 punktiem. Vembanjamā ar 245 punktiem bija otrais, bet Bams Adebajo ar 91 punktu summā palika trešais.

Izmantotie resursi:
https://www.nba.com/news/timberwolv...


, 2024-05-08 09:42, pirms 2 nedēļām
Itkā viss loģiski - labākais aizsardzības spēlētājs ir no komandas, kurai ir vislabākā aizsardzība. Cits jautājums - vai Gobērs individuāli, kā aizsardzības speciālists, ir labākais aizsardzības spēlētājs līgā un, vai pat komandā...
, 2024-05-08 11:35, pirms 2 nedēļām
Gribētos zināt kurš ģēnijs iedeva Sabonim balsi
, 2024-05-08 15:30, pirms 2 nedēļām
Emilio rakstīja: Itkā viss loģiski - labākais aizsardzības spēlētājs ir no komandas, kurai ir vislabākā aizsardzība. Cits jautājums - vai Gobērs individuāli, kā aizsardzības speciālists, ir labākais aizsardzības spēlētājs līgā un, vai pat komandā...
Vairāk kā loģiski.Ja tev zem groza aizsardzība blakus tāds kā Taunss tad tev jācīnās dubultā 😁
, 2024-05-08 15:39, pirms 2 nedēļām
Emilio rakstīja: Itkā viss loģiski - labākais aizsardzības spēlētājs ir no komandas, kurai ir vislabākā aizsardzība. Cits jautājums - vai Gobērs individuāli, kā aizsardzības speciālists, ir labākais aizsardzības spēlētājs līgā un, vai pat komandā...
Šeit nedaudz jācitē Ūdenszeļļi. Kur Gobērs nomaina komandu, tur uzreiz komandai labākā aizsardzība.
Džošs Hārts. Foto. USA Sports Today. Scanpix
1

Avots: Anunobī un Hārts mēģinās piedalīties septītajā spēlē pret ''Pacers''

ESPN apskatnieks Eidriens Vodžnarovskis ziņo, ka Ņujorkas ''Knicks'' savainotie basketbolisti Oudžī Anunobī un Džošs Hārts iesildīsies un lūkos piedalīties šovakar gaidāmajā izšķirošajā duelī pret Indiānas ''Pacers''.
Luka Dončičs pret Lū Dortu. Foto: Reuters/Scanpix
16

Dončičam 29+10+10, Mavs dzēš 17 punktu deficītu un izslēdz ''Thunder''

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) par pirmo Rietumu konferences finālisti kļuvusi Dalasas ''Mavericks'', kas sērijas sestajā mačā ar 117:116 apspēlēja Oklahomsitijas ''Thunder'', sērijā esot pārāka ar 4-2.
Aizeja Džeksons aizsardzībā pret Džeilenu Bransonu. Foto: AFP. Scanpix
6

Saldais ēdiens Ņujorkā: "Pacers" uzvar "Knicks", visu izšķirs septītais mačs MSG arēnā

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) trešo uzvaru sērijā pret Ņujorkas "Knicks" izcīnījusi Indianas "Pacers". Pateicoties uzvarai (116:103), "Pacers" izdevās izlīdzināt rezultātu sērijā (3-3) un nokārtot septīto spēli starp abām vienībām. Savainojumā šajā spēlē iedzīvojās "Knicks" spēlētājs Džošs Hārts.