Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Matīss Kučinsks

Jokičs trešo reizi četru sezonu laikā kļūst par NBA vērtīgāko spēlētāju

Jokičs trešo reizi četru sezonu laikā kļūst par NBA vērtīgāko spēlētāju
Nikola Jokičs. Foto. USA Sports Today. Scanpix

Par 2023./24. gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārās sezonas vērtīgāko spēlētāju atzīts Denveras "Nuggets" līderis un galvenais vilcējspēks Nikola Jokičs. Serbijā dzimušais basketbolists līgas vērtīgākā spēlētāja godu jeb MVP titulu ieguvis trešo reizi karjerā un trešo reizi pēdējo četru sezonu laikā.

• Maikla Džordana vārdā nosaukto regulārā turnīra jeb vērtīgākā spēlētāja balvu serbs Jokičs ieguvis trešo reizi karjerā. Pēdējo četru sezonu laikā "Nuggets" līderis par MVP kļuvis jau trešo reizi. Jokičs bija vērtīgākais spēlētājs arī 2020./21. gada un 2021./22. gada sezonās.

• Jokičs kļuvis par devīto spēlētāju NBA vēsturē, kurš šo atzinību izpelnījies vismaz trīs reizes. Vairāk šo balvu ir tikai Karīmam Abduldžabāram (6), Maiklam Džordanam (5), Bilam Raselam (5), Viltam Čemberleinam (4) un Lebronam Džeimsam (4), savukārt trīs reizes par MVP atzīti arī Lerijs Bērds, Maģiskais Džonsons un Mozess Malons.

• 2023./24. gada sezonā Jokičs bija 10. labākais punktu guvējs visā līgā, ceturtais atlēkušo bumbu rādītājā un trešais labākais rezultatīvo piespēļu kategorijā. Viņš kļuva par otro spēlētāju līgas vēsturē, kurš sezonas laikā iekrājis vismaz 2000 punktus, 900 atlēkušās bumbas un 700 rezultatīvās piespēles. To pašu 1961./62. gada sezonā paveica Oskars Robertsons.

beigt tīrs kodssākt tīrs kods:

• Jokičs, kurš sezonā vidēji guva 26.4 punktus, izcīnīja 12.4 atlēkušās bumbas un atdeva vidēji 9.0 rezultatīvas piespēles, sezonas laikā iekrāja 68 double-double un 25 triple-double, abos rādītājos paliekot otrajā vietā līgā. Metienus no spēles serbs realizēja ar 58.3% precizitāti, kas bija 10. labākais rādītājs NBA aizvadītajā sezonā. Čempione "Nuggets" sezonu noslēdza ar bilanci 57-25, kas bija dalīti labākā Rietumos.

MVP balsojumā piedalījās 99 balsstiesīgie. Jokičs šajā balsojumā saņēma 79 pirmās vietas balsis, 18 otrās vietas balsis un divas trešās vietas balsis. Summā serbs iekrāja 926 punktus. Otrajā vietā balsojumā palika Oklahomsitijas "Thunder" aizsargs Šejs Gildžess-Aleksandrs, kuram 15 pirmās vietas balsis un summa 640 punkti, bet trešā vieta Lukam Dončičam, kuram summā 566 punkti (četras pirmās vietas).


Slēpts komentārs: truestory
, 2024-05-09 06:52, pirms 2 nedēļām
truestory rakstīja: Vai tad šo balvu nebūtu jādod pēc PO noslēgšanās?
Izslēgšanas turnīrā būs divas reizes, kad tiks pasniegtas MVP balvas. Kad nolēgsies konferenču fināli, paziņoti tiks konferenču finālu MVP, savukārt pēc čempionu noskaidrošanas tiks nosaukts finālsērijas MVP.
, 2024-05-09 08:03, pirms 2 nedēļām
Matīss Kučinsks rakstīja: Izslēgšanas turnīrā būs divas reizes, kad tiks pasniegtas MVP balvas. Kad nolēgsies konferenču fināli, paziņoti tiks konferenču finālu MVP, savukārt pēc čempionu noskaidrošanas tiks nosaukts finālsērijas MVP.
Kur tu izrāvi vēl kkādu konferenču fināka mpv? Ja tap tāda ir,tad tā tiešām ir visiem pie kājas salīdzinot ar finālu mvp kas automātiksi arī tituls,un regulārās sezonas mvp.tad tur nāk kkādi līmeņa mvp labākie defi efc mvo kurie maz kas pis. Galvenais jau tikt all nba 3 izlasēs tad kad cipariņs paceļās!
, 2024-05-09 08:10, pirms 2 nedēļām
shmopsis rakstīja: Kur tu izrāvi vēl kkādu konferenču fināka mpv? Ja tap tāda ir,tad tā tiešām ir visiem pie kājas salīdzinot ar finālu mvp kas automātiksi arī tituls,un regulārās sezonas mvp.tad tur nāk kkādi līmeņa mvp labākie defi efc mvo kurie maz kas pis. Galvenais jau tikt all nba 3 izlasēs tad kad cipariņs paceļās!
Kopš pagājušās sezonas ir
, 2024-05-09 08:17, pirms 2 nedēļām
Pēc Shaq ļoģikas, MVP pienākas kādam no BOS. Ja reiz vajag būt pirmajam tabulā. Jokic pelnīti saņem MVP, bet izskatās ka regulāras sezonas MVP jau kādu laiku nespēj tikt pie čempionu titula.. varbūt jālūdz, lai nedod šo MVP, ja gribi vinnēt VV līmeņa idejas
Slēpts komentārs: erty
Slēpts komentārs: H3lp^
, 2024-05-09 09:07, pirms 2 nedēļām
H3lp^ rakstīja: Balsotāji mīl Jokiču, bet nu Luka bija labāks.
Bail tagad iedomāties kā spēlēs Luka nākamajā regulārajā sezonā, jo MVP balva viņam būs absolūta prioritāte. Veiksmi Kidam noturēt kaut cik jēdzīgu komandas spēli un dabūt vietu PO!
Slēpts komentārs: cobham
, 2024-05-09 09:29, pirms 2 nedēļām
erty rakstīja: Dallasai tikai 7 uzvaras mazāk un gluži kā Denvera iekļuva pa taisno PO. Pluss Lukam labāka statistika svarīgajos individuālajos rādītājos. Šogad vairāk būtu pelnījis Luka.
Te vairāk izskatās, ka iedeva, jo komanda bija 2.vietā konferencē. Lai jau tiek balva Jokičam, bet Luka bija izdarījis visu, lai šogad dabūtu regulārās sezonas MVP. Nākamsezon Luka Dallasā būs vēl lielāks ballholders.
Šejs šajā balvā pārliecinoši pēdējais no šī trijnieka.
es tieši uzskatu, ka Šejs bija pelnījis. Jaunākā komanda vēsturē, kura noslēdza sezonu kā pirmā konferencē, tā ievērojami pārsniedza savas ekspekctācijas, bija nosacīti lielisks līderis citiem jaunajiem, kuri ļoti nesen ienākuši līgā. Individuāli arī nav kur piesieties, ļoti efektīvs un stabils, arī aizsardzībā pielicis, daudzas spēļu galotnes uz sevi paņēma.
, 2024-05-09 09:34, pirms 2 nedēļām
Carmello rakstīja: Kopš pagājušās sezonas ir
Nav jēga neko paskaidrot tam mopsim,viņš taču ir riktīgs jenots,kas no basketbola neko nerubī...tipisks delfists,ka tik kaut ko komentos iepļūtīt!
, 2024-05-09 09:38, pirms 2 nedēļām
cobham rakstīja: Jokičs malacis, bet ir viens bet - pa lielam Jokičs MVP ir dabūjis uz piespēles rēķina. Ja Joka spēlētu Eirolīgā, viņš nesavāktu tik daudz tripledouble, kā arī stati nebūtu tik dominanti. Šeit liels nopelns jādod komandas biedriem un brīvajam soda laukumam. Vispār kā viens no dominantākajiem joprojām ir LBJ un Embīds.
Ar tādiem pasiņiem, kā Jokičs dala, tur tikai komandas biedri paši var teikt paldies, ka padara viņus labākus.
, 2024-05-09 09:58, pirms 2 nedēļām
Es nevaru izturēt to Šaka čīkstēšanu par baltajiem - Nešs viņam visu dzīvi sabojājis, tagad Jokičs traucē
, 2024-05-09 10:00, pirms 2 nedēļām
Jokiča vienīgā un pēdējā šīs sezonas trofeja!
, 2024-05-09 10:10, pirms 2 nedēļām
Kjenga2 rakstīja: es tieši uzskatu, ka Šejs bija pelnījis. Jaunākā komanda vēsturē, kura noslēdza sezonu kā pirmā konferencē, tā ievērojami pārsniedza savas ekspekctācijas, bija nosacīti lielisks līderis citiem jaunajiem, kuri ļoti nesen ienākuši līgā. Individuāli arī nav kur piesieties, ļoti efektīvs un stabils, arī aizsardzībā pielicis, daudzas spēļu galotnes uz sevi paņēma.
Te ir runa par NBA. Eirolīgas principi un komandas basketbols nebūs topics priekš NBA publikas.
MVP ir statistikas karalis ASV publikas ieskatā. Tādi ir gan Luka, gan Jokičs. Šogad lābaki cipari Lukam un arī komanda pa taisno PO, gluži kā Jokiča gadījumā. Tātad jāņem statistikas cipari.
Ja runā par Šeju, tad priekš manis arī viņš ir MVP, bet es neesmu ASV publikas pārstāvis un nepieslejos vairākumam. Līdz ar to manas domas ir "kaķim zem astes".
, 2024-05-09 10:15, pirms 2 nedēļām
Bird rakstīja: Jokiča vienīgā un pēdējā šīs sezonas trofeja!
Pašreiz tā izskatās.
, 2024-05-09 11:19, pirms 2 nedēļām
Jokičs drīz varēs doties atpūtā pie zirgiem, jo ar Wolves nav nekādi joki.
, 2024-05-09 11:38, pirms 2 nedēļām
Njā, nagaba Šeju apzaga. Paskaties, kur viņš Thunder ir pacēlis kā komandas līderis, nereāli vnk.
, 2024-05-09 11:55, pirms 2 nedēļām
Smieklīgi ar tām apskatnieku domām.
Vairs netiek meklēti iemesli kāpēc kādam būtu jāizcīna MVP,bet meklē kāpēc nevajag.
Protams pagāšgad tas aizgāja pilnīgās auzās.Vieniem iemesls bija tāpēc ka Jokičām nevar būt 3 pēc kārtas,jo tos ir dabujuši all time great tikai.
Dažiem pat ādas krāsa bija pie vainas.
, 2024-05-09 13:27, pirms 2 nedēļām
GreenBoston#7 rakstīja: Smieklīgi ar tām apskatnieku domām.
Vairs netiek meklēti iemesli kāpēc kādam būtu jāizcīna MVP,bet meklē kāpēc nevajag.
Protams pagāšgad tas aizgāja pilnīgās auzās.Vieniem iemesls bija tāpēc ka Jokičām nevar būt 3 pēc kārtas,jo tos ir dabujuši all time great tikai.
Dažiem pat ādas krāsa bija pie vainas.
Tur jau tā būtība, ka ASV un Kanādas apvienotajā basketbola līgā jeb NBA dominē statistika un haips. Abi faktori maina arī MVP izvēles principus, jo skatās ko vēlas patērētājs jeb ASV un Kanādas NBA fans. Šoreiz dominēja haips ap Jokiču pēc gredzena izcīnīšanas un statistika bija drusku pastumta malā. NBA ir tirākais bizness ar sporta ievirzi un patērētāja vēlmes ir galvenās, jo patērētājs ienes naudu.
, 2024-05-09 14:33, pirms 2 nedēļām
Kāda starpība...galvenais ir čempionu gredzens!
, 2024-05-09 15:01, pirms 2 nedēļām
Tiešām malacis. Apsveicu!
, 2024-05-09 15:07, pirms 2 nedēļām
ingars31 rakstīja: Kāda starpība...galvenais ir čempionu gredzens!
Aizbrauc uz ASV un aizej uz pāris NBA spēlēm klātienē. Kad būsi klātienē, paklausies skatītāju fona sarunas un pavēro cik dziļi viņi ir ieinteresēti pašā spēlē. Daudz kas Tavā prātā mainīsies par NBA fanu kultūru un viņu interesēm.
Tikai paši kvēlākie fani interesējas par gredzeniem un trofeju. Vairums iet uz šovu un fano par dankiem un konkursiem. Viena daļa grib pazīmēties sociālajos tīklos par atrašanos NBA spēlē. Frančīzes globālie panākumi vairumam ir vienaldzīgi,
Pilsētās galvenie sporta simboli ir NFL un MLB komandas. Lielākie daļa sporta fanu ir ar sirdi un dvēseli futbolā un beisbolā. NBA ir labi šovi, kuros vairāk iesaista spēles apmeklētāju. Viss ap basketbolu ir tik daudz un nozīmīgs, jo ir būtiska vajadzība dabūt naudu no sporta fana, kurš uz NBA komandu skatās neitrāli.
Džeilens Bransons. Foto. AP/Scanpix

''Knicks'' līderis Bransons septītajā spēlē pret ''Pacers'' iedzīvojies plaukstas lūzumā

Vēlā svētdienas vakarā Ņujorkas ''Knicks'' piedzīvoja zaudējumu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferences otrās izslēgšanas spēļu kārtas septītajā mačā, ar 109:130 atzīstot Indiānas ''Pacers'' pārākumu. Mačs priekšlaicīgi noslēdzās ņujorkiešu līderim Džeilenam Bransonam, kurš iedzīvojās kreisās plaukstas lūzumā.
Entonijs Edvardss. Foto: AP/Scanpix
16

"Timberwolves" atspēlējas no -20, čempione "Nuggets" tiek gāzta no troņa

Par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Rietumu konferences finālisti kļuvusi Minesotas "Timberwolves", kas sērijas septītajā spēlē ar 98:90 pārspēja aizvadītās sezonas čempioni Denveras "Nuggets". Spēles laikā Minesotas basketbolisti atspēlēja 20 punktu deficītu.
Indiānas "Pacers" līderis Tairīss Halibērtons ar bumbu. Foto: AFP/Scanpix
10

Savainotie ņujorkieši cīnās, tomēr pret Bostonu spēlēs jaudīgi uzbrukusī "Pacers"

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferences finālā pirmoreiz kopš 2014. gada spēlēs Indiānas "Pacers", kura konferences pusfināla sērijas septītajā kaujā izbraukumā ar 130:109 sakāva savainojumiem nomocīto Ņujorkas "Knicks".