Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3027, Did:0, useCase: 3

Bogdanovičs balsojumā uzvar NBA čempionu Jokiču un kļūst par Serbijas gada basketbolistu

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Bogdanovičs balsojumā uzvar NBA čempionu Jokiču un kļūst par Serbijas gada basketbolistu
Bogdans Bogdanovičs. Foto: FIBA

Serbijas Basketbola federācija paziņojusi, ka par 2023. gada gada basketbolistu žurnālistu balsojumā kļuvis Bogdans Bogdanovičs, kurš bija vīriešu izlases līderis ceļā uz pagājušā gada Pasaules kausa finālu. Viņš ieguva par 17 balsīm vairāk nekā NBA čempions Nikola Jokičs.

Serbijas Basketbola federācija paziņojusi, ka žurnālistu balsojumā par 2023. gada labāko valsts basketbolistu pasludināts Bogdans Bogdanovičs. Viņš no 40 balsojušiem žurnālistiem saņēma 27 balsis. Desmit ieguva Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempions un finālsērijas vērtīgākais basketbolists Nikola Jokičs, Aleksa Avramovičs divas, bet Boriša Simaničs vienu.

Bogdanovičs ikdienā spēlē Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandā Atlantas ''Hawks'', bet 2023. gada vasarā kopā ar Serbijas izlasi aizspēlējās līdz Pasaules kausa finālam, kurā nācās atzīt Vācijas pārākumu. Bogdanovičs bija izlases līderis - astoņās spēlēs viņam vidēji 19.1 punkts, 4.6 rezultatīvās piespēles un 3.3 atlēkušās bumbas.

Jokičs sākotnēji domāja par spēlēšanu Serbijas izlasē, taču pēcāk lēma priekšroku dot atpūtai pēc nogurdinošās sezonas NBA, kurā tika izcīnīts viņa pirmais tituls karjerā. Līdz šim Jokičs par Serbijas gada basketbolistu atzīts trīs reizes - 2018., 2021. un 2022. gadā, kamēr Bogdanovičs arī tagad šo godu ieguvis trīs reizes . Bez 2023. gada aizsargu par valsts labāko basketbolistu atzina arī 2017. un 2019. gadā.

Izmantotie resursi:
https://kss.rs/bogdan-bogdanovic-i-...

  +1 [+] [-]

, 2024-01-09 20:13, pirms 4 mēnešiem
Serbija jau nav nekāda ASV kur liela špīlera nespēlēšana nav traģēdija, jo ir ko likt vietā, tāpēc Serbijai, Latvijai vai kādai citai mazai valstij kad kāds atsakās spēlēt izlasē tas tiek uztverts ļoti asi! Te arī rezultāts, ja nespēlē izlasē, tad tevi ciena mazāk.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2024-01-10 11:53, pirms 4 mēnešiem
Un te daudzi cepas, ka KP jābūt katru gadu gada spēlētājam, kamēr vien viņš spēlē NBA, lai tur vai kas, bet redz serbiem nepietiek pat ar NBA čempiontitulu un MVP.