Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3027, Did:0, useCase: 3

Basketbola piecinieks vai hokeja bronza? Banki vai Vītoliņš? Vieta diskusijai

Rolands Eliņš

Basketbola piecinieks vai hokeja bronza? Banki vai Vītoliņš? Vieta diskusijai
Luka Banki un Harijs Vītoliņš. Foto: FIBA un AFP/Scanpix

Neba nu Trīs Zvaigžņu gada balva ir vienīgais un izšķirošais kritērijs labāko noteikšanai (tautas mīlestību neizmērīsi), par ko tagad līdz gada beigām satrauksies potenciālie laureāti, taču šāda tradīcija ir iedibināta, un sagaidāms, ka arī šī gada beigās mediju, sportistu, žūrijas un līdzjutēju balsojumā tiks noteikti gada izcilnieki, kuru vidū paredzamas arī divas īpaši interesantas nominācijas - gada sporta komanda un gada treneris.

Latvija ne tuvu nav sporta lielvalsts, un dažos gados lielu panākumu trūkums licis gada balvas nominācijās meklēt piemērotus kandidātus. 2021. gadā par gada komandu otro reizi pēc kārtas tika atzīta Latvijas vīriešu volejbola izlase, kas toreiz tika EČ astotdaļfinālā. Tiesa, uz to varēja paskatīties arī no citas puses - šim sasniegumam pietika ar vienu uzvaru apakšgrupas piecās spēlēs, kamēr gada kopējā bilance izlasei bija 17 spēles un 16 zaudējumi. Vienīgā cita izvirzītā kandidāte toreiz bija hokeja izlase.

2022. gadā situācija bija vienkāršāka, jo vīriešu basketbola izlase pagātnes dūmos atstāja izgāšanos EČ kvalifikācijā un pārliecinoši nokārtoja vietu PK finālturnīrā, un atzinību nopelnīja arī Luka Banki kā gada treneris.

Tagad basketbola izlase aizvadījusi izcilu Pasaules kausu, pārspējot visas uz sevi liktās cerības, kamēr Banki tika atzīts par visa finālturnīra labāko treneri. Normālā gadā šeit nebūtu divu runu par to, kuri tiks izsaukti uz skatuves Trīs Zvaigžņu balvas ceremonijā, taču šis Latvijas sportā nav normāls gads. Gluži vienkārši nav, jo visus savus iepriekšējos sasniegumus pārsita arī Latvijas sportā īpašu vietu ieņemošā hokeja izlase.

Šeit saprotami dažādi viedokļi un atšķirīgi argumenti, jo pati Trīs Zvaigžņu balvas būtība ir tāda, ka jāsalīdzina dažādas lietas, bet skaidri kritēriji noteikti nav, būtībā interpretāciju par to, kas tad īsti ir "Gada treneris" un "Gada komanda", atstājot pašu balsotāju ziņā. Attiecīgi arī šis raksts nepretendē uz viena vai otra viedokļa nostiprināšanu, bet gan vielu pārdomām un vietu diskusijai, ko ceram redzēt šī raksta komentāros.

# Pirmais arguments ir acīmredzamais un pragmatiskais. Hokeja izlase ieguva PČ bronzu, basketbola izlase bija divas vietas zemāk - piektajā vietā pasaulē.

# Tikpat bezkaislīgs ir fakts par konkurenci - FIBA Pasaules kausa kvalifikācijā piedalījās 80 valstis (plus Japāna un Filipīnas kā mājinieces), kamēr IIHF kvalifikācijas nemaz nav, bet PČ kopumā piedalās 56 valstis. FIBA finālturnīrā spēlēja 32 valstis, kamēr hokeja PČ elites divīzijā bija 16 valstu konkurence. Liela atšķirība arī izlašu līmeņos un favorītu skaita ziņā, basketbolā valdot tīri skaitliski lielākai konkurencei.

# Basketbola izlasei šī bija debija PK, tiesa, tās lielākais triumfs joprojām ir 1935. gada Eiropas čempiones tituls. Tāpat nesenā vēsturē ir arī cita piektā vieta - 2017. gada Eiropas čempionātā, kas vidējā līmeņa ziņā no PK nemaz tik daudz neatpaliek. Savukārt hokeja izlasei šogad bija pirmā reize, kad izdevies tikt augstāk par septīto vietu kādā augstākā līmeņa turnīrā, uzreiz uzlecot uz trešo vietu.

# Hokeja PČ norisinās katru gadu, attiecīgi bronzas statuss būs jāaizstāv jau pēc astoņiem mēnešiem. Savukārt basketbola PK notiek reizi četros gados.

# Hokeja izlase PČ desmit spēlēs guva septiņas uzvaras, ieskaitot divas "play-off" uzvaras - ceturtdaļfinālā un bronzas spēlē. Basketbola izlase PK astoņos mačos tika pie sešām uzvarām, no trim "play-off" mačiem uzvarot divos, tiesa, par nieka tiesu zaudējot pašā svarīgākajā (ceturtdaļfinālā).

# Ne hokeja izlasei, ne basketbola izlasei nevar norādīt uz vieglu kalendāru vai paveikšanos pretinieku ziņā. Hokeja izlase apspēlēja Čehiju, Šveici, Zviedriju un ASV, kamēr basketbola izlase tika galā ar Franciju, Spāniju, Brazīliju, Itāliju un Lietuvu.

# Basketbola izlase savus panākumus guva daudz lielākas auditorijas acu priekšā. PK2023 dati vēl nav izziņoti, taču, ja tie ir kaut apmēram tuvumā PK2019 līmenim (PK toreiz gan notika Ķīnā, kur piesaistīja milzīgu uzmanību), tad ar IIHF PČ jārēķina citi mērogi.

Kamēr IIHF izziņotajā statistikā norādīts, ka lielākā interese bijusi par Zviedrijas-Somijas spēli, kurai šo valstu tirgos kopā bija 1.5 miljonu liela TV auditorija. FIBA statistika liecina, ka PK 2019 finālam bija 160 miljonu cilvēku liela TV auditorija. (TV reitingu uzskaitē gan iespējamas dažādas interpretācijas, kā tieši tiek noteikts auditorijas lielums).

# Tāpat milzīga atšķirība ir starp šo sporta veidu globālo popularitāti. FIBA dati liecina, ka basketbolu uzspēlējuši apmēram 450 miljoni cilvēku, kamēr IIHF pirms dažiem gadiem veiktā aptauja liecina, ka ledus hokeju organizētā mačā uzspēlējuši zem diviem miljoniem cilvēku. (Arī šie skaitļi pārstāv dažādas kategorijas uzskaitē, taču mērogus var noprast).

# Gan basketbola izlase, gan hokeja izlase izpelnījās īpašu sagaidīšanas ceremoniju pie Brīvības pieminekļa. Hokeja izlases panākums tika atzīmēts arī ar oficiālu valsts brīvdienu.

# Pievēršoties treneriem, jāatzīmē, ka gan Luka Banki, gan Harijs Vītoliņš savu izlasi vada divus gadus. Gan vienu, gan otru izlašu spēlētāji treneru kolektīvu publiski atzīmē kā vienu no galvenajiem panākumu iemesliem, un īpaši tiek uzsvērta komandu spēcīga iekšējā klimata izveidošana.

# Ne Banki, ne Vītoliņam pasaules čempionātos nebija pieejams viss arsenāls. Banki uz PK bija spiests vest izlasi bez Porziņģa, Strēlnieka un Lomaža, kamēr Vītoliņam dažādu iemeslu dēļ sastāvā nebija Girgensona, Bļugera un Merzļikina.

Kādam būtu jābūt Komandas/Trenera balvu sadalījumam šogad Latvijas sportā?

  • 815

  • 49

  • 533

  • 181


1 2 3 4 5 6 7 239 komentāri

 +22 [+] [-]

, 2023-09-15 17:10, pirms 8 mēnešiem
Šis tiešām ir kosmisks gads Latvijas sportam!
Hokeja izlase un basketbola izlase ir mūsu tautas varoņi! Un nav ko čīkstēt, kas te tagad pasaulē ir populārāks- mums abas izlases un abi treneri ir varoņi!
Ieteiktu pieņemt izņēmuma variantu UN ABĀM IZLASĒM UN ABIEM TRENERIEM piešķirt gada balvas.

 +27 [+] [-]

, 2023-09-15 17:16, pirms 8 mēnešiem
Nevajag aizmirst par Daini! Arī futbolistiem ir reālas izredzes izcīnīt 5. vietu savā grupā!

 +10 [+] [-]

, 2023-09-15 17:18, pirms 8 mēnešiem
abi sasniegumi lieliski un nebūtu iebildumu piešķirt balvas abu sporta veidu pārstāvjiem, bet man svaru kausus par labu basketbolam nosver tas, ka PK, izņemot ASV 2. izlasi, visām komandām ir praktiski labākais sastāvs, iztrūkstot tikai dažiem spēlētājiem, kamēr hokejā lielvalstīm sastāvs ir krietni tālāk no optimālā

  -1 [+] [-]

, 2023-09-15 17:19, pirms 8 mēnešiem
teju visi basketbola izlases spēlētāji ar savu vecuma Latvijas jauniešu izlasēm tomēr jau bija izcīnījuši medaļas Eiropas čempionātos... spēlētāju individuālā meistarība ir ļoti augsta un rezultāts pat diezgan loģisks...

hokejā neviens spēlētājs ar jauniešu izlasēm nav izcīnijis medaļas, pat ne tuvu, tāpēc Vītoliņa sasniegums augstāk vērtējams...

Bet baskebola izlases sasniegums tomēr vērtējams augstāk, jo tā patiesi, šķiet, tikai futbols un basketbols ir sporta veidi, kuru jebkurā pasaules valstī spēlē pietiekoši nopietni...

  +1 [+] [-]

, 2023-09-15 17:21, pirms 8 mēnešiem
Pč kvalifikācijā no Eiropas piedalījās 39 valstis, ne 32 valstis!
No Eiropas 7 vairāk, tad arī no citiem kontinentiem vairāk un tātad būs virs 100 valstīm, kas piedalījās kvalifikācijā!
Slēpts komentārs: dcws

  -2 [+] [-]

, 2023-09-15 17:29, pirms 8 mēnešiem
Latvis rakstīja: teju visi basketbola izlases spēlētāji ar savu vecuma Latvijas jauniešu izlasēm tomēr jau bija izcīnījuši medaļas Eiropas čempionātos... spēlētāju individuālā meistarība ir ļoti augsta un rezultāts pat diezgan loģisks...

hokejā neviens spēlētājs ar jauniešu izlasēm nav izcīnijis medaļas, pat ne tuvu, tāpēc Vītoliņa sasniegums augstāk vērtējams...

Bet baskebola izlases sasniegums tomēr vērtējams augstāk, jo tā patiesi, šķiet, tikai futbols un basketbols ir sporta veidi, kuru jebkurā pasaules valstī spēlē pietiekoši nopietni...
nepiekritīšu
ber Vītoliņa redzu izlasi uzvarot 1/4 finālu kādu gadu
bez Banki grūti iedomāties tādu uzvaru sēriju sākot no dziļa pagraba

 +13 [+] [-]

, 2023-09-15 17:31, pirms 8 mēnešiem
Bezjēdzīga diskusija. Abi notikumi ir fenomāli priekš Latvijas un nav te ko salīdzināt.

  -1 [+] [-]

, 2023-09-15 17:46, pirms 8 mēnešiem
Valstu skaitu pat vispār nevajadzētu pieminēt. Hokejā pāris entuziasti uzkāpj uz slidām un viss, federācija jau gatava. Un tad tāds Burts salīdzina Bulgārijas hokeju ar Libānas basi, kaut gan vienā ir entuziasti vakaros pēc darba, otrā profesionāli sportisti, kas diendienā trenējas un saņem algu.

  +3 [+] [-]

, 2023-09-15 17:48, pirms 8 mēnešiem
Man abi vienlīdz svarīgi. Ja abi čempji notiktu vienlaikus un kāds man noliktu priekšā biļetes "še, brauc. Tik žēl ka otro neredzēsi", es atteiktos un mājās skatītos abus vienlaicīgi.

 +14 [+] [-]

, 2023-09-15 17:53, pirms 8 mēnešiem
virsraksta butiba ir galigi garam jo
1)Bronza hokeja ir super
2)5.v basiti ir super
Nav viena labaka par otru
diskusijai jabut kapec futbols ir tada cauruma nemot vera masveidibu un pieejamos lidzeklus kas nav ne hokejam un basitim

  -4 [+] [-]

, 2023-09-15 17:53, pirms 8 mēnešiem
Bronza ir bronza. Bet basketbola lielam izlasem nav svarigi vai tu esi piektais vai 18.tais.
Piemeram Lietuvai jebkura gadijuma slikts rezultats, jo atkal bez medalam liela turnira.

     [+] [-]

, 2023-09-15 17:55, pirms 8 mēnešiem
Banki >>>> Vītoliņš -- 100% bez variantiem, te pat nav, ko diskutēt

Par izlasēm vēl var diskutēt, es personīgi nedaudz vairāk sliecos uz basketbola izlases pusi, bet man ir aizdomas, ka tikai tāpēc, ka viņu panākums ir nesenāks un līdz ar to vēl nedaudz spilgtāk sēž atmiņā.

  -4 [+] [-]

, 2023-09-15 18:04, pirms 8 mēnešiem
hokējistus sagaidīja desmit reizes lielāks pūlis .jautājumu nav
Slēpts komentārs: Bostonas fans kopš 22.06.23

  +2 [+] [-]

, 2023-09-15 18:07, pirms 8 mēnešiem
Es Black Bullet rakstīja: Valstu skaitu pat vispār nevajadzētu pieminēt. Hokejā pāris entuziasti uzkāpj uz slidām un viss, federācija jau gatava. Un tad tāds Burts salīdzina Bulgārijas hokeju ar Libānas basi, kaut gan vienā ir entuziasti vakaros pēc darba, otrā profesionāli sportisti, kas diendienā trenējas un saņem algu.
Hokejs vispār tāpat kā regbijs ir slēgtais klubiņš, kur viss ir zināms pirms čempionāta!

Basketbols tomēr ir globāls sporta veids un pārsteigumi ir biežāki!

Latvija šogad pārsteidza ar to, ka iekļuva slēgtajā medaļnieku klubiņā, bet basketbolā pārsteigumi stipri biežāki!

Basketbolā neviens no 1/2 2019 neiekļuva 1/2 2023 Pč!

     [+] [-]

, 2023-09-15 18:09, pirms 8 mēnešiem
Nevar salīdzināt, lai vai kā. Taču man viss skaidrs - basketbols ir foršs, es par Banki un 5.vietu.

  +1 [+] [-]

, 2023-09-15 18:11, pirms 8 mēnešiem
Basī vispār tikai 2 no 1/4 2019 Pč dalībniekiem iekļuva!
Hokejā 6/8 vai 7/8 vienmer būs tās pašas komandas!

  +5 [+] [-]

, 2023-09-15 18:11, pirms 8 mēnešiem
Jānovēl mums ar šādām “problēmām” (diskusijām) saskarties katru gadu. Bet pats galvenais – vismaz mēģināt šos panākumus pagriezt tā, lai nākotnē mums būtu pamats priecāties atkal. Skaidrs, ka grūts uzdevums, bet mēģināt vajag.

Būtiska lieta, kas jāuzsver – visas šīs balvas un nominācijas bijušas, ir un arī būs subjektīvas. Objektivitāte tur stāv tikai līdzās, vēl tālāk arī emocijas. Katram sava daļa taisnības, tāpēc arī diskusiju decembrī ierasti netrūkst. No vienas puses šķiet smieklīgi, ka katru gadu tiek lauzti šķēpi (raustīts deķis) par šīm lietām, no otras – ja par tevi runā, tu esi dzīvs, ja nerunā, tad pārbaudi pulsu.

Hokejs bija maijā, basketbols augustā un septembrī, līdz ar to svaigākā atmiņā mums visiem basketbola emocijas, bet pie Brīvības pieminekļa vairāk sagaidītāju un sveicēju bija hokejistiem. Lielākā daļa šīs diskusijas dalībnieku domāju piekritīs (?), ka basketbolā konkurence ir krietni lielāka, bet, vai pie tā vainojami hokejisti? Nē… Hokejistiem bronza, basketbolistiem – 5. vieta. Neticami augstvērtīgi sasniegumi. PČ hokejā lielākā daļa izlašu startēja ar otrajiem un pat trešajiem sastāviem, bet, vai basketbolā visas izlases bija labākajos sastāvos. Ne tuvu! Man patīk uzskatīt, ka konkrētā izlase saucama par izlasi bez diskusijām, kurš tika, kurš nē, kurš gribēja, kurš nē… Tie spēlētāji, kuri konkrētajā brīdī spēja (un vēlējās) bija klāt – tātad izlase. Uz to brīdi labākā komanda, kuru katra valsts spējusi atvest uz čempionātu.

Pamatojumi par labu vienam vai otriem uzskaitīti augstāk un tiks uzskaitīti arī zemāk…

Kurš spēs par labāko nosaukt hokeja izlasi, bet neiedot balvu basketbola valstsvienībai. Un otrādi. Kurš paspiest Banki, bet uzspļaut Vītoliņam? Un otrādi?

Abām mūsu vārda tiešajā nozīmē VARENAJĀM izlasēm izdevās pacelt tautas emociju līmeni, iespējams, vēl nebijušos augstumos. Tautieši dzīvoja līdzi, atbalstīja, kās arī juka prātā… Un tas ir tik būtiski laikos, kad cilvēkiem pietiek problēmu, kuras risināt ik dienu. Nosvērt par labu vieniem vai otriem nespēju, jo emocionāli/subjektīvi/objektīvi mums šogad ir divas “SAPŅU KOMANDAS 2023” un divi viņu vadoņi – BANKI un VĪTOLIŅŠ. Aiz viņiem stāv pārējais treneru korpuss, komandas apkalpojošais personāls, federāciju vadītāji, ģimenes, līdzjutēji…

Te nav ko spriedelēt. Es PAR to, ka ķieģelīši, kas paredzēti nominācijās “gada sporta komanda” un “gada treneris” tiek dalīti uz pusēm. Jo nosvērt un izsvērt te kaut ko ir nereāli. Un vēlreiz novēlu, lai šādas diskusijas mums būtu biežāk!

BET – kurš būs labākais gada sportists? Daugaviņš? Bukarts? Rubīns? Žagars? Kurucs? Bertāns? Porziņģis? Huhhhh… Atkal šķēpi lūzīs.

  -1 [+] [-]

, 2023-09-15 18:15, pirms 8 mēnešiem
Baskets nav samērojams ar hokeju. Tomēr basketā konkurence DAUDZ augstāka.

Piemēram, ja futbola čempī mūsējie tiktu desmitniekā, tad tas pārsistu gan basketa piekto vietu gan hokeja trešo.

     [+] [-]

, 2023-09-15 18:17, pirms 8 mēnešiem
Interesanti kā jutās Argentīnas līdzjūtēji, kas uzvarēja 2004 OS futbolā, basketbolā!
Latvijas līdzjūtējiem ir pilnīgi tas pats!

Hokeja izlasei vairāk līdzjūtēju(tāpat kā futbolam Argentīnā), bet panākums 2004 basketbolā Argentīnai un Latvijai basketbolā tagad lielāks!
(to pierāda arī FIBA rangs)

     [+] [-]

, 2023-09-15 18:26, pirms 8 mēnešiem
Cik var mērīties ar krāniņiem!

  +1 [+] [-]

, 2023-09-15 18:27, pirms 8 mēnešiem
Vēl varu piebilst, ka tikai šogad gan hokeja izlase, gan basketbola izlase- beidzot piedalījās vairāku lielāku izlašu izslēgšanā!
Tas ir tas, ko visi grib redzēt arī turpmāk!

  +3 [+] [-]

, 2023-09-15 18:36, pirms 8 mēnešiem
Starp komandām izšķirties ir grūti - es ceru, ka būs izņēmums un kā labākās tiks nosauktas abas, taču treneru gadījumā sliecos Banki virzienā, jo viņš ir izvilcis izlasi no zemākā punkta un 2 gadu laikā uzlidojis mākoņos. Nenoliedzot Vītoliņa panākumu, hokejistiem ir vairāku desmitu gadu pieredze PČ, bet nebūtu prenteziju, ja ai treneri tos laurus arī dalīs.

     [+] [-]

, 2023-09-15 18:36, pirms 8 mēnešiem
datmons rakstīja: Interesanti kā jutās Argentīnas līdzjūtēji, kas uzvarēja 2004 OS futbolā, basketbolā!
Latvijas līdzjūtējiem ir pilnīgi tas pats!

Hokeja izlasei vairāk līdzjūtēju(tāpat kā futbolam Argentīnā), bet panākums 2004 basketbolā Argentīnai un Latvijai basketbolā tagad lielāks!
(to pierāda arī FIBA rangs)
Kadai top izlasei 5.vieta ir labs rezultats? Kurs vispar atceras no top izlasem kaut ko labu par 5.vietu?

  -1 [+] [-]

, 2023-09-15 18:37, pirms 8 mēnešiem
Jānis Celmiņš rakstīja: Jānovēl mums ar šādām “problēmām” (diskusijām) saskarties katru gadu. Bet pats galvenais – vismaz mēģināt šos panākumus pagriezt tā, lai nākotnē mums būtu pamats priecāties atkal. Skaidrs, ka grūts uzdevums, bet mēģināt vajag.

Būtiska lieta, kas jāuzsver – visas šīs balvas un nominācijas bijušas, ir un arī būs subjektīvas. Objektivitāte tur stāv tikai līdzās, vēl tālāk arī emocijas. Katram sava daļa taisnības, tāpēc arī diskusiju decembrī ierasti netrūkst. No vienas puses šķiet smieklīgi, ka katru gadu tiek lauzti šķēpi (raustīts deķis) par šīm lietām, no otras – ja par tevi runā, tu esi dzīvs, ja nerunā, tad pārbaudi pulsu.

Hokejs bija maijā, basketbols augustā un septembrī, līdz ar to svaigākā atmiņā mums visiem basketbola emocijas, bet pie Brīvības pieminekļa vairāk sagaidītāju un sveicēju bija hokejistiem. Lielākā daļa šīs diskusijas dalībnieku domāju piekritīs (?), ka basketbolā konkurence ir krietni lielāka, bet, vai pie tā vainojami hokejisti? Nē… Hokejistiem bronza, basketbolistiem – 5. vieta. Neticami augstvērtīgi sasniegumi. PČ hokejā lielākā daļa izlašu startēja ar otrajiem un pat trešajiem sastāviem, bet, vai basketbolā visas izlases bija labākajos sastāvos. Ne tuvu! Man patīk uzskatīt, ka konkrētā izlase saucama par izlasi bez diskusijām, kurš tika, kurš nē, kurš gribēja, kurš nē… Tie spēlētāji, kuri konkrētajā brīdī spēja (un vēlējās) bija klāt – tātad izlase. Uz to brīdi labākā komanda, kuru katra valsts spējusi atvest uz čempionātu.

Pamatojumi par labu vienam vai otriem uzskaitīti augstāk un tiks uzskaitīti arī zemāk…

Kurš spēs par labāko nosaukt hokeja izlasi, bet neiedot balvu basketbola valstsvienībai. Un otrādi. Kurš paspiest Banki, bet uzspļaut Vītoliņam? Un otrādi?

Abām mūsu vārda tiešajā nozīmē VARENAJĀM izlasēm izdevās pacelt tautas emociju līmeni, iespējams, vēl nebijušos augstumos. Tautieši dzīvoja līdzi, atbalstīja, kās arī juka prātā… Un tas ir tik būtiski laikos, kad cilvēkiem pietiek problēmu, kuras risināt ik dienu. Nosvērt par labu vieniem vai otriem nespēju, jo emocionāli/subjektīvi/objektīvi mums šogad ir divas “SAPŅU KOMANDAS 2023” un divi viņu vadoņi – BANKI un VĪTOLIŅŠ. Aiz viņiem stāv pārējais treneru korpuss, komandas apkalpojošais personāls, federāciju vadītāji, ģimenes, līdzjutēji…

Te nav ko spriedelēt. Es PAR to, ka ķieģelīši, kas paredzēti nominācijās “gada sporta komanda” un “gada treneris” tiek dalīti uz pusēm. Jo nosvērt un izsvērt te kaut ko ir nereāli. Un vēlreiz novēlu, lai šādas diskusijas mums būtu biežāk!

BET – kurš būs labākais gada sportists? Daugaviņš? Bukarts? Rubīns? Žagars? Kurucs? Bertāns? Porziņģis? Huhhhh… Atkal šķēpi lūzīs.
Vai Šilovs 😁

     [+] [-]

, 2023-09-15 18:38, pirms 8 mēnešiem
Šis ir tāds izņēmuma gads, labprāt šajā kļūdītos, un kāpēc lai nebūtu izņēmumi nominācijā, dodot balvu divām izlasēm un diviem treneriem.

     [+] [-]

, 2023-09-15 18:44, pirms 8 mēnešiem
Frisk rakstīja: Kadai top izlasei 5.vieta ir labs rezultats? Kurs vispar atceras no top izlasem kaut ko labu par 5.vietu?
ASV izlase 2019 Pč palika 7 vietā un tie nebija NBA rezervisti, bet visi pamatsastāva spēlētāji vai komandu līderi!

Vispār saproti, ka Latvija kā "mazais puika" ir ticis pie lielajām puikām un visi grib medaļas, ja nav medaļu, tad vismaz tikt 1/4, jo vietu skaits ir ierobežots!

Protams futbolā Islandes tikšana 1/4 Eč vai Horvātijas Pč medaļas ir vēl lielāka parādīšana "lielajām puikām", bet basketbols Pč 5 vieta, vai hokeja medaļas ir tas pats!

     [+] [-]

, 2023-09-15 18:47, pirms 8 mēnešiem
datmons rakstīja: ASV izlase 2019 Pč palika 7 vietā un tie nebija NBA rezervisti, bet visi pamatsastāva spēlētāji vai komandu līderi!

Vispār saproti, ka Latvija kā "mazais puika" ir ticis pie lielajām puikām un visi grib medaļas, ja nav medaļu, tad vismaz tikt 1/4, jo vietu skaits ir ierobežots!
Mazai Lietuvai no 1991.g. ir 3 bronzas OS, 1 bronza PC, 1 zelts EC, 3 sudrabas EC un 1 bronza EC.

     [+] [-]

, 2023-09-15 18:49, pirms 8 mēnešiem
Frisk rakstīja: Mazai Lietuvai no 1991.g. ir 3 bronzas OS, 1 bronza PC, 1 zelts EC, 3 sudrabas EC un 1 bronza EC.
Viņiem ir 40t basketbolistu(vismaz agrāk bija)!

Tas ir vairāk kā Latvijas futbolistu, basketbolistu, hokejistu kopā!

Viņus nekad nevarēja uzskatīt par "mazo puiku" basketbolā!

Viņus var skaitīt pie lielajām puikām, bet viņi tur ir mazākie, bet "druknākie".

     [+] [-]

, 2023-09-15 18:51, pirms 8 mēnešiem
tufijs1984 rakstīja: Vai Šilovs 😁
Vai Vasiļjevs?

     [+] [-]

, 2023-09-15 18:54, pirms 8 mēnešiem
Lietuvai pārējos komandu sporta veidos, ja salīdzina ar Latviju, tad vai nu ir līdzīgi vai pat krietni mazāk!
(futbols, hokejs, volejbols, handbols, florbols, regbijs u.c.)!

  +1 [+] [-]

, 2023-09-15 18:58, pirms 8 mēnešiem
Visu cieņu hokejistiem un Vītoliņam, bet tādu pasaules autoritāti, respektu un ievērību, kādu panāca basketbolisti ar Banki priekšgalā, tomēr liktu nedaudz augstāk. Hokejistiem bija Šilovs liels Nr.1, basketbolistiem bija plejāde ar spēlētājiem, kas izcēlās (Žagars, Gražulis, R. Kurucs, Bertāns). Katrā ziņā Banki uzvara pret Vītoliņu ar lielāku atrāvienu.

  +1 [+] [-]

, 2023-09-15 19:01, pirms 8 mēnešiem
yankeezulu rakstīja: Visu cieņu hokejistiem un Vītoliņam, bet tādu pasaules autoritāti, respektu un ievērību, kādu panāca basketbolisti ar Banki priekšgalā, tomēr liktu nedaudz augstāk.
5.vieta pasaule PC basketbola (un nav OS kvalifijacija) ir nekas prieks toposiem izlasem. Ja vini butu 5.vieta, prieks viniem tas nav labs rezultats, varesiet panemt jebkuru izlasi. Hokeja bronza ir vesturisks sasniegums kopuma ne tikai prieks Latvijai, 5.vieta basketbola nekas prieks vesturei pasaule.

     [+] [-]

, 2023-09-15 19:02, pirms 8 mēnešiem
yankeezulu rakstīja: Visu cieņu hokejistiem un Vītoliņam, bet tādu pasaules autoritāti, respektu un ievērību, kādu panāca basketbolisti ar Banki priekšgalā, tomēr liktu nedaudz augstāk. Hokejistiem bija Šilovs liels Nr.1, basketbolistiem bija plejāde ar spēlētājiem, kas izcēlās (Žagars, Gražulis, R. Kurucs, Bertāns). Katrā ziņā Banki uzvara pret Vītoliņu ar lielāku atrāvienu.
Hokejistiem nebija plejāde, kas izcēlās?
Abi treneri tāpat bija bezspēcīgi pret Kanādu(NBA, NHL spēku)!
1 2 3 4 5 6 7 239 komentāri