Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Autors: Patriks Plaudis

Pantoža līdzvērtīga cīņā sakauj Ercegu un nosargā UFC titulu

Pantoža līdzvērtīga cīņā sakauj Ercegu un nosargā UFC titulu
Foto: Sherdog.com

Otru veiksmīgo UFC mušas svara čempiona titula aizstāvības cīņu sestdien savā dzimtajā Riodežaneiro (Brazīlijā) aizvadīja Aleksandrs Pantoža (28-5), piecu raundu mačā pēc punktiem uzveicot austrālieti Stīvu Ercegu (12-2).

Titulu Pantoža ieguva pērnā gada jūlijā no troņa gāžot Brendonu Moreno (21-8-2), bet pēc tam gada beigās uzveicot Brendonu Rojvalu (16-7) to pirmoreiz nosargāja.

Arī pret salīdzinoši mazpazīstamo Ercegu čempions, kurš Brazīlijā pirms tam cīnījās 2013.gadā, uz papīra bija mača favorīts. Tomēr cīņas gaitā varēja manīt, ka Pantožam, lai nosargātu titulu nāksies pamatīgi pasvīst.

Čempions cīņu sāka pārliecinoši, bet otrajā raundā apgriezienus uzņēma austrālietis, nodemonstrējot labu sitienu tehniku ar rokām. Trešajā raundā Pantožam tika pārsista uzacs, kas pamatīgi asiņoja, kad čempions atradās titula pretendentam virsū, nonākot cīņā parterā.

Neapšaubāmi, ceturtais raunds aizritēja Ercega zīmē. Pantoža pretojās austrālieša uzbrukumiem ar prātu, tempu un pielāgošanās spēju. Līdzvērtīgā mačā ar minimālu punktu pārsvaru 48-47, 48-47, 49-46) uzvarēja Aleksandrs Pontoža un nosargāja savu UFC titulu.

Tāpat "UFC 301" turnīrā cīņu būrī kāpa MMA leģenda, bijušais UFC pusvieglā svara čempions Žozē Aldo (32-8), kas savas publikas priekšā gana pārliecinoši pēc punktiem sakāva amerikāni Džonatanu Martinezu (19-5).

Šī bija Aldo pašreizējā UFC līguma pēdējā cīņa, kas lika domāt, ka brazīliešu cīņu sporta zvaigzne varētu atvadīties no lielā sporta, taču Žosē pēc uzvarētā mača deva mājienu par vēl vismaz vienu cīņu.

"UFC 301" rezultāti

UzvarētājsZaudētājsMetodeRaundsLaiks
Alexandre PantojaSteve Ercegunanimous decision55:00
Jose AldoJonathan Martinezunanimous decision35:00
Anthony SmithVitor Petrinosubmission (guillotine choke)12:00
Michel PereiraIhor Potieriasubmission (guillotine choke)10:54
Caio BorralhoPaul CraigKO (punches)22:10
Joanderson BritoJack ShoreTKO (injury)23:35
Iasmin LucindoKarolina Kowalkiewiczunanimous decision35:00
Myktybek OrolbaiElves Brenerunanimous decision35:00
Drakkar KloseJoaquim Silvaunanimous decision35:00
Mauricio RuffyJamie MullarkeyTKO (strikes)14:42
Dione BarbosaErnesta Kareckaiteunanimous decision35:00
Ismael BonfimVinc Pichelunanimous decision35:00
Alessandro CostaKevin BorjasTKO (strikes)21:35

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...


, 2024-05-05 20:28, pirms 2 nedēļām
"žozē" "žuzē", tagad vēl "žosē"
Margarita Kirilova, treneris Farids Ahmedovs, Darja Markova. Foto: Latvijas Sporta cīņas federācija

Cīkstonēm Markovai un Kirilovai medaļas U15 Eiropas čempionātā

Grieķijas kūrortā Lutraki risinās U15 Eiropas čempionāts cīņas olimpiskajās disciplīnās. Lauras Skujiņas cīņas sporta kluba pārstāves Darja Markova (62 kg) un Margarita Kirilova (66 kg) piektdien izcīnīja attiecīgi sudrabu un bronzu.
Junioru izlases treneris Kaspars Semjonovs (no kreisās) ar Kārli Krampi, Artjomu Koroļovu un Valtu Volkolakovu

Koroļovam un Krampem Eiropas MMA čempionātā junioriem - sudrabi

Latvijas MMA jaunie sportisti Artjoms Koroļovs (Sev Arch) un Kārlis Krampe (Berserk MMA) Slovākijā notiekošajā Eiropas čempionāta finālā šodien piekāpās saviem pretiniekiem un ieguva sudraba medaļas.
Ivars Samušonoks. Foto: Latvijas Sporta cīņas federācija / stalgenesskola.lv

Samušonokam zaudējums olimpiskās atlases bronzas turnīrā

Turcijas metropolē Stambulā tuvojas noslēgumam pasaules olimpiskās kvalifikācijas sacensības grieķu-romiešu un brīvajā cīņā. Latvijas cīkstonis Ivars Samušonoks šodien zaudēja bronzas turnīra pirmajā kārtā.