Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

"Feyenoord" treneris Slots apstiprina "Liverpool" interesi: "Notiek sarunas starp klubiem"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Feyenoord" treneris Slots apstiprina "Liverpool" interesi: "Notiek sarunas starp klubiem"
Arne Slots. Foto: IMAGO/Box to Box Pictures/Scanpix

Anglijas Premjerlīgas klubu "Liverpool" pēc sezonas pametīs galvenais treneris Jirgens Klops, kurš amatā atradies kopš 2015. gada. Viņa pienākumus varētu pārņemt Arne Slots. Nīderlandes speciālists apstiprinājis, ka notiek sarunas starp klubiem un ka viņš būtu ieinteresēts Liverpūles amatā.

45 gadus vecais Arne Slots pagājušajā sezonā aizstūrēja Roterdamas "Feyenoord" līdz Nīderlandes titulam, kas klubam bija pirmais kopš 2017. gada un tikai otrais kopš 1999. gada. Šajā sezonā "Feyenoord" ieņem otro vietu, no Eindhovenas PSV atpaliekot deviņus punktus, taču arī tuvākās sekotājas krietni atpaliek.

Trešdien "Liverpool" sākusi sarunas ar "Feyenoord" par Slota pārpirkšanu, bet ceturtdien speciālists apstiprinājis interesi. "Jā, es gribētu strādāt Liverpūlē. Viss, ko varu pateikt – starp klubiem notiek sarunas, bet es atrodos uzgaidāmajā telpā," pauda Slots. Viņš piebilda, ka ir pārliecināts – klubi panāks vienošanos.

Slota līgumā ir iekļauta izpirkuma maksa, bet tā stāsies spēkā 2025. gada vasarā, nevis šogad, tāpēc "Liverpool" jāvienojas par summu.

"Liverpool" un Nīderlandes izlases kapteinis Virdžils van Deiks paudis, ka Slota filozofija ir atbilstoša Liverpūles prasībām un ka Slots ir viens no labākajiem nīderlandiešu treneriem. Klubs viņu nolūkojis, ņemot vērā Slota uzbrūkošo stilu, personību un prasmi strādāt ar jaunajiem talantiem.

Iepriekš interesi par Slotu izrādījušas citas Anglijas komandas – Līdsas "United" un "Tottenham Hotspur".

Pēc tam, kad Klops paziņoja par aiziešanu no "Liverpool", galvenā trenera amata sakarā tika piesaukts savulaik Liverpūlē spēlējušais spānis Šavi Alonso. Tomēr martā viņš paziņoja, ka paliks kopā ar Leverkūzenes "Bayer", kas jau kronēta par Vācijas Bundeslīgas čempioni. "Liverpool" sakarā minēts arī Lisabonas "Sporting" galvenais treneris Rubens Amorims.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...