Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

PSV pēc sešu gadu pārtraukuma un 25. reizi vēsturē triumfē Nīderlandē

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

PSV pēc sešu gadu pārtraukuma un 25. reizi vēsturē triumfē Nīderlandē
PSV futbolisti svin titula iegūšanu. Foto: PSV

Šodien par Nīderlandes futbola augstākās līgas čempioni 25. reizi kluba vēsturē kļuva PSV, kas 32. kārtas mačā ar 4:2 pārspēja Roterdamas ''Sparta''. Komanda turnīrā triumfējusi pirmo reizi pēdējo sešu gadu laikā.

Pirmo reizi sešu gadu laikā un 25. reizi kluba vēsturē par Nīderlandes augstākās futbola līgas čempioni kļuvusi PSV. Titulu klubs nodrošināja svētdien, kad 32. kārtas ietvaros ar 4:2 apspēlēja Roterdamas ''Sparta''.

Līdz ar to klubam ir 12 punktu pārsvars pār tuvāko sekotāju ''Feyenoord'', kam gan vēl 32. kārtas mačs vēl ir jāaizvada. PSV šajā sezonā bijusi dominējošā komanda Nīderlandē - 32 spēļu laikā gūtas 28 uzvaras, trīs reizes spēlēts neizšķirti, bet neveiksme piedzīvota tikai vienā spēlē.

Gadījumā, ja PSV uzvarēs arī atlikušajās divās čempionāta spēlēs, tad atkārtos sasniegto punktu rekordu Nīderlandes čempionātā. Šī brīža rekordiste ir ''Ajax'', kas 1971./1972. gada sezonā iespēja 93 punktus.

PSV ir Nīderlandes otrais titulētākais futbola klubs. Visvairāk reižu par vietējā čempionāta uzvarētāju kļuvusi Amsterdamas ''Ajax'' (36), bet ''Feyenoord'' ticis pie 16 tituliem.