Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

''Ajax'' ar ''Aston Villa'' Konferences līgas 1/8 fināla pirmajā cīņā spēlē neizšķirti

''Ajax'' ar ''Aston Villa'' Konferences līgas 1/8 fināla pirmajā cīņā spēlē neizšķirti
Džordans Hendersons Amsterdamas "Ajax" rindās. Foto: Peter Dejong/AP/Scanpix

Šodien UEFA Konferences līgas pirmajās astotdaļfināla spēlēs uzvarētāju nenoskaidroja Amsterdamas ''Ajax'' un ''Aston Villa'' (0:0), bet ar uzvarām sāka ''Molde'', Telavivas ''Maccabi'' un ''Lille''.

• UEFA Eiropas Konferences līgas pirmajās astotdaļfināla spēlēs uzvarētājus nenoskaidroja Amsterdamas ‘’Ajax’’ pret ‘’Aston Villa’’.

• Komandas spēlēja bezvārtu neizšķirtu 0:0. Nedaudz vairāk bumbu kontrolēja mājinieki (52% pret 48%), bet izdarītajos sitienos uz vārtiem bija vērojams līdzsvars (5:5).

• Spēles beigās abas komandas nonāca mazākumā. Četru minūšu laikā vispirms ‘’Aston Villa’’ Ezri Konsa nopelnīja otro dzelteno kartīti, bet vēlāk arī ‘’Ajax’’ futbolists Tristans Goijers.

• Uzvaru mača beigās izcīnīja ‘’Molde’’, kas ar 2:1 apspēlēja ‘’Club Brugge’’. 84. minūtē beļģu klubs panāca izlīdzinājumu, bet kompensācijas otrajā minūtē mājiniekiem panākumu nodrošināja Fredriks Gulbrandsens.

• Platu soli pretī ceturtdaļfinālam spēra Telavivas ‘’Maccabi’’ un ‘’Lille’’. Pirmie ar 4:1 pārspēja Pireju ‘’Olympiacos’’, bet otrie ar 3:0 – Grācas ‘’Sturm’’.

• ‘’Maccabi’’ līdz 30. minūtei nonāca 3:1 vadībā un pārsvaru no rokām neizlaida. Divus vārtus iesita Erans Zahavi.

• ‘’Lille’’ uzvarā ar diviem precīziem sitieniem izcēlās kanādietis Džonatans Deivids.

• Atbildes spēles gaidāmas pēc nedēļas. Ceturtdaļfinālā iekļūs katra pāra uzvarētāja divu spēļu summā.

UEFA Konferences līgas 1/8 fināls

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Ajax - Aston Villa0:0 (0:0)
Molde - Club Brugge2:1 (1:0)Steneviks 43' Gulbrandsens 90+2' - De Kuiperss 85'
Olympiacos - Maccabi1:4 (1:3)El Kābi 13' - Zahavi 4' 30' Šahars 9' Perecs 74'
Graz - Lille0:3 (0:1)Deivids 28' 51' Žegrova 71'
Union St. Gilloise - Fenerbahce
Servette - Viktoria
Dinamo Zagreb - PAOK
Maccabi Haifa - Fiorentina

Pirejas "Olympiacos" futbolisti Panajotis Recoss un vārtsargs Konstantinoss Dzolakis. Foto: Louisa Gouliamaki/Reuters/Scanpix
2

Marokānis pusfinālā sadedzina "Aston Villa", "Olympiacos" pirmoreiz Eirokausu finālā

Atēnās paredzēto UEFA Eiropas Konferences līgas finālu negaidīti sasniegusi Pirejas "Olympiacos", abās pusfināla spēlēs uzveicot Anglijas Premjerlīgas kopvērtējuma pirmajā četriniekā šobrīd esošo Birmingemas "Aston Villa".
Mateo Rudžēri (vidū) ar komandas biedriem svin gūtos vārtus. Foto: Zumapress/Scanpix
10

"Atalanta" saber trīs, "Bayer 04" atjēdzas un nopelna biļeti uz Dublinu

UEFA Eiropas līgas finālā sacentīsies itāļu klubs Bergamo "Atalanta" un Vācijas čempionvienība Leverkūzenes "Bayer". Pusfināla kārtas atbildes mačos "Atalanta" savā laukumā ar 3:0 sakāva franču "Marseille", bet vācieši izlaida pārsvaru pret "Roma", tomēr beigās panāca sev labvēlīgo neizšķirtu 2:2.
Oreljēns Čuamenī. Foto: AFP/Scanpx
2

Apdraudēta Čuamenī dalība ne tikai Čempionu līgas finālā, bet arī Euro 2024

Spānijas karaliskā kluba Madrides "Real" balsta pussargs Oreljēns Čuamenī iedzīvojies savainojumā, kas francūzim var likt no malas noskatīties ne tikai 1. jūnijā paredzēto UEFA Čempionu līgas finālsēli, bet arī šīs vasaras Eiropas čempionāta finālturnīru.