Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Čempionu līgā noskaidros pirmās pusfinālistes: vai Barselonā būs vēl viens saldais ēdiens?

Agris Suveizda

Čempionu līgā noskaidros pirmās pusfinālistes: vai Barselonā būs vēl viens saldais ēdiens?
Rafinja un Ilkajs Gindoans. Foto: Zumapress.com/Scanpix

UEFA Čempionu līgā šovakar tiks noskaidrotas pirmās divas pusfinālistes – "Barcelona" pēc uzvaras Parīzē (3:2) uzņems Francijas līdervienību PSG, bet Madrides "Atletico" pēc panākuma mājās ar 2:1 ciemosies Dortmundē. Abu spēļu sākums paredzēts plkst. 22.00 pēc Latvijas laika.

• Parīzē vadība mainījās pat divas reizes, un Rafinja ar diviem vārtiem sekmēja Katalonijas superkluba uzvaru ar 3:2. Uzvaras vārtus guva dāņu aizsargs Andreass Kristensens, kurš, tāpat kā Serži Roberto, šovakar nespēlēs diskvalifikācijas dēļ.

• "Barcelona", nomainot astoņus pamatsastāva futbolistus, sestdien uzvarēja arī Kadisā (1:0), svinēja sesto uzvaru pēc kārtas un nezaudēja trīspadsmitajā spēlē pēc kārtas (10-3-0) kopš klupiena mājās pret "Villarreal" (3:5).

• Francijas līga nāca pretī Eirokausu ceturtdaļfinālistēm un pārcēla spēles, tādējādi PSG varēja pilnvērtīgi atpūsties un gatavoties atbildes mačam.

• PSG izbraukumā nav zaudējusi trīpadsmit spēlēs pēc kārtas (10-3-0) un iepriekšējos deviņos mačos sakrājusi iespaidīgu bilanci 8-1-0, taču Čempionu līgā iepriekšējo trīspadsmit izbraukumu laikā svinējusi tikai trīs panākumus.

• PSG iepriekšējās divās Čempionu līgas sezonās izkrita jau astotdaļfinālā, bet "Barcelona" Čempionu līgas pusfinālā nav spēlējusi kopš 2019. gada.

• Vēl senāk Čempionu līgas pusfinālā nav spēlējušas Madrides "Atletico" (2017.) un Dortmundes "Borussia" (2013.), kurām šī ir teicama iespēja reabilitēties par ne pārāk sekmīgām pašmāju sezonām (ceturtā un piektā vieta).

• Pirmajā mačā "Atletico" pirmajā puslaikā dominēja un ieguva agru 2:0, taču uzmainītā Sebastjēna Alēra vārti 81. minūtē krietni vairoja intrigu atbildes spēlei. Alērs nedēļas nogalē gan iedzīvojās savainojumā un šovakar nespēlēs.

• Nogalē "Atletico" mājās ar 3:1 pārspēja "Girona", bet Dortmunde ar 2:1 uzvarēja Menhengladbahā. Abas komandas sākumsastāvā izdarīja pa sešām izmaiņām.

Čempionu līgas ceturtdaļfināls

SpēleLaiksVārtu guvējiSummā
Barcelona – PSG22.003:2
Borussia D. – Atlético22.001:2
Bayern – Arsenal22.002:2
Man. City – Real Madrid22.003:3