Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Dortmunde neilgos intervālos sagrauj Simeones atlētu aizsardzību un tiek pusfinālā

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Dortmunde neilgos intervālos sagrauj Simeones atlētu aizsardzību un tiek pusfinālā
Dortmundiešu prieks. Foto: Ina Fassbender/AFP/Scanpix

UEFA Čempionu līgas pusfinālu pirmoreiz kopš 2013. gada sasniedza Dortmundes "Borussia", šovakar divos dažu minūšu intervālos uguņojot uzbrukumā un ar 4:2 pārspējot Madrides "Atlético". Summā Vācijas klubam uzvara ar 5:4.

Atšķirībā no iepriekšējās nedēļas dueļa pirmās pusstundas, šovakar bīstami uzbruka arī Dortmundes vienība, kura izbraukumā atpalicību bija no 0:2 sadeldējusi līdz 1:2.

Mājinieki jau trešajā minūtē izšķērdēja izcilu izdevību summā atgūt līdzsvaru, pēc nīderlandieša Iana Matsena piespēles austrietim Marselam Zabiceram apspēlējot vārtsargu Janu Oblaku, taču madridiešus no vārtu zaudējuma paglābjot vien pieredzējušajam aizsargam Sesaram Aspilikvetam, kurš pēdējā brīdī metās bumbas priekšā.

Viesi dortmundiešus jau nākamajā uzbrukumā teju sodīja par neizmantoto iespēju, Antuānam Grīzmanam iespēlējot bumbu Alvaro Moratam, kurš uzbrukuma smailē bija vien nedaudz neprecīzs.

"Borussia" uzturēja teritoriālo pārsvaru, taču viesu cietoksni vairs neapdraudēja nopietni līdz pat 33. minūtei, kad pēc Matsa Hummelsa filigrānas, ar pēdas ārmalu veiktas piespēles bumbai pieslēdzās Jūliāns Brants, kurš no asa leņķa pārspēja Oblāku.

Pēc piecām minūtēm dzelteni melnie jau izvirzījās priekšgalā arī summā, šoreiz Zabiceram izspēlējot līdz Matsena sitienam, no Londonas "Chelsea" izlienētajam malējam aizsargam bumbu precīzi raidot vārtu tālajā stūrī.

Neilgi pēc puslaiku pārtraukuma atlēti atguvās – stūra sitiena izspēlē 49. minūtē bumbai pieslēdzās Mario Ermoso, kurš to raidīja uz vārtu pusi, savā cietoksnī to ievirzot Hummelsam.

Pēcāk madridiešu uzbrukuma smailē pamanāms bija argentīnietis Anhels Korrea, kurš 64. minūtē, atlēkušo bumbu triecot pret pārliktni vārtos, panāca 2:2. Pasaules čempions pirms tam neizmantoja vārtu gūšanas iespēju.

Djego Simeones trenētās komandas cerības sasniegt pusfinālu lielā mērā tika satriektas intervālā no 71. līdz 74. minūtei, kad savu vārdu teica Niklass Filkrugs un Zabicers. Sākumā pēc Zabicera centrējuma Filkrugs precīzi sita ar galvu, bet dažas minūtes vēlāk Filkruga sitiens tika bloķēts, taču pirmais pie atlēkušās bumbas tika Zabicers, uzstādot, kā izrādījās, gala rezultātu.

Dortmundieši pusfinālā spēkosies pret Parīzes "Saint-Germain". 30. aprīlī cīņa notiks Dortmundē, bet pēc astoņām dienām komandas spēlēs Francijas galvaspilsētā.

Dortmundes "Borussia" Eiropas spēcīgākā klubu turnīra ceturtdaļfināla barjeru pārvarējusi piecās no desmit reizēm – vēl arī 1964., 1997., 1998. un jau minētajā 2013. gadā.

Pēdējoreiz 2017. gadā pusfinālā spēlējusī "Atlético" ceturtdaļfināla kārtā atdūrusies trīsreiz pēc kārtas.

Čempionu līgas ceturtdaļfināls

SpēleRezultātsVārtu guvējiSummā
Barcelona – PSG1:4 (1:1)Rafinja 12' – Dembelē 40' Vitinja 54' Mbapē 61' (11m) 89'4:6
Borussia D. – Atlético4:2 (2:0)Brants 34' Matsens 39' Filkrugs 71' Zabicers 74' – Hummelss (s.v.) 49' Korrea 64'5:4
Bayern – Arsenal17.04.2:2
Man. City – Real Madrid17.04.3:3

Izmantotie avoti:
https://www.uefa.com/uefachampionsl...

     [+] [-]

, 2024-04-17 00:20, pirms 2 nedēļām
Atletico Simeones vadībā pirmo reizi ielaida 4 vārtus pamatlaikā Čempionu līgas izslēgšanas spēlē.

  -1 [+] [-]

, 2024-04-17 01:19, pirms 2 nedēļām
Ronaldu nekad nav guvis vārtus Pasaules Kausa izslēgšanas spēlēs.

     [+] [-]

, 2024-04-17 07:06, pirms 2 nedēļām
Tik ļoti prognozētais Spānijas pusfināls, tu tū..

     [+] [-]

, 2024-04-17 08:19, pirms 2 nedēļām
Hose Girtinho rakstīja: Ronaldu nekad nav guvis vārtus Pasaules Kausa izslēgšanas spēlēs.
Tev šis teksts ir izdrukāts uz kādas lapiņas, ierāmēts un uzlikts uz naktsgaldiņa? Katru reizi, kad naktī pamosties no kāda murdziņa, tad šo izlasot paliek mierīgāk ap sirdi? Čuči saldi, mazais Hose!!