Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Eiropas līga: Liverpūle neizglābjas pēc fiasko, "Bayer" turpina sezonu bez zaudējumiem

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Eiropas līga: Liverpūle neizglābjas pēc fiasko, "Bayer" turpina sezonu bez zaudējumiem
Mohameds Salāhs. Foto: AFP/Scanpix

Šovakar UEFA Eiropas līgas pusfinālu sasniedza Vācijas Bundeslīgas titulu nodrošinājusī Leverkūzenes "Bayer", kas 89. minūtē paglābās no sezonas pirmā zaudējuma. Savukārt galvenajai favorītei "Liverpool" nebija pa spēkam sasmelt savā laukumā izlieto.

• "Liverpool" pirmajā spēlē pret Bergamo "Atalanta" savā laukumā cieta kaunu ar 0:3. Šovakar viesos izdevās uzvarēt ar 1:0, bet ar to bija par maz.

• Liverpūles labā vienīgos vārtus guva Mohameds Salāhs, kurš septītajā minūtē realizēja pendeli. Pirmā puslaika beigās Salāhs izšķērdēja izgājienu pret vārtsargu, kas ļautu cerību stariņam spīdēt spožāk.

• Vācijas čempione Leverkūzenes "Bayer" viesos cīnījās neizšķirti 1:1 pret Londonas "West Ham", divu spēļu summā ņemot virsroku ar 3:1.

• "Bayer" no sezonas pirmā zaudējuma glāba Džeremijs Frimpongs un rikošets – kombinācija vārtus atnesa 89. minūtē.

• Šavi Alonso vadītā komanda šajā sezonā nav zaudējusi nevienu no 44 spēlēm. Tik gara sērija no sezonas sākuma Eiropas top 5 līgās nevienai komandai nav padevusies ļoti ilgi – vairāk nekā 60 gadus.

• 21. gadsimtā garākā nezaudēto spēļu sērija piederēja Turīnas "Juventus", kas no zaudējumiem izvairījās 43 spēlēs pēc kārtas. Tagad rekords pieder Leverkūzenei.

• "Bayer" pusfinālā spēkosies pret "AS Roma", kas mājās ar 2:1 pārspēja "AC Milan", kaut no 31. minūtes spēlēja mazākumā. Romieši gan abus vārtus bija iesituši jau pirms tam.

• Marseļas ''Olympique'' pamatlaika izskaņā panāca neizšķirtu divu spēļu summā, vēlāk pēcspēles sitienos pārspējot Lisabonas ''Benfica'' – 1:0 spēlē, 4:2 pēcspēles sitienos un 3:2 summā.

• 79. minūtē Fariss Mumbanjā panāca izlīdzinājumu divu maču ieskaitē.

• 11 metru sitienu sērijā Marseļas futbolisti realizēja visus četrus mēģinājumus, bet ''Benfica'' rindās bumbu vārtos nespēja raidīt Anhels Di Marija un Antoniu Silva.

UEFA Eiropas līgas ceturtdaļfināli

SpēleRezultātsVārtu guvējiSummā
AS Roma – AC Milan2:1 (2:0)Mančīni 12' Divala 22' – Gabija 86'3:1
Atalanta – Liverpool0:1 (0:1)Salāhs 7' (11m)3:1
Marseille – Benfica1:0 (4:2 p.s.s.)Mumbanjā 79'3:2
West Ham – Bayer1:1 (1:0)Antonio 13' – Frimpongs 89'1:3

     [+] [-]

, 2024-04-19 07:42, pirms 2 nedēļām
Lielisks apraksts par Romas Milānas spēli.

     [+] [-]

, 2024-04-19 07:45, pirms 2 nedēļām
El Šaravi piesakās uz izlasi. Sen neviens labajā malā nav bijis tik labs.